بان کی مون خون کودکان یمنی را فروخت

 عبدالباری عطوان نویسنده و تحلیلگر جهان عرب در مقاله ای به بررسی اقدام سازمان ملل در خارج کردن نام ائتلاف تحت رهبری سعودی از فهرست سیاه خود درباره ناقضان حقوق کودکان در جنگ پرداخت و نوشت: سازمان ملل متحد و بان کی مون دبیرکل این سازمان با عقب ‌نشینی از موضع خود و خارج کردن نام ائتلاف تحت رهبری سعودی از فهرست سیاه یاد شده به فشارهای وسیع حکومت سعودی از همپیمانان و عبدالله المعلمی نماینده اش در سازمان ملل تن داد.

بان کی مون با اینکار به وجهه سازمان ملل آسیب زد و نشان داد که این سازمان جهانی در جنگ هایی که انسان های بی گناه در آن هدف قرار می گیرند، همدست است و به موازین حقوق بشر پایبند نمی باشد.

عطوان افزود: این اقدام سازمان ملل همچنین به خود حکومت سعودی و جایگاه عربستان در بین نهادهای حقوق بشر بین المللی آسیب زد.

به نوشته عطوان، واکنش سراسیمه عربستان به درج نام ائتلاف تحت رهبری این کشور در فهرست سیاه سازمان ملل و متهم شدن به کشتن کودکان یمنی به طور بی سابقه یعنی (کشتن 500 کودک از مجموع 1168 کودک کشته شده) و بهره گیری از امپراطوری رسانه ای خود به منظور رد کردن این اتهام و آسیب زدن به وجهه سازمان ملل نشان می دهد که مسئولان ریاض تبعات و عواقب خطرناک این امر را به خوبی درک کرده اند و از امروز دیگر نمی توانند موشک ها و راکت های خود را با جنگنده های پیشرفته آمریکایی خود به مدرسه ها، بیمارستانها، بازارها، تاسیسات آب و مراکز پرورش طیور شلیک کنند و به نحوی که می خواهند کودکان و زنان و غیرنظامیان بی گناه یمنی را زیر محاصره و گرسنگی به قتل برسانند؛ بدون اینکه درحال حاضر یا آینده مورد محاکمه قرار نگیرند.

اقدام سازمان ملل در خارج کردن نام عربستان از گزارش خود بدین معنا نیست که عربستان از ریختن خون بیش از شش هزار قربانی یمنی تبرئه شده است.

سازمان ملل درپی فشار عربستان و سایرکشورهای شورای همکاری خلیج فارس و هم پیمانانش نام ائتلاف یاد شده را برای بررسی دوباره پرونده موقتا از فهرست سیاه ناقضان حقوق کودکان در جنگ ها خارج کرد.

عطوان تاکید کرد: چنانچه سازمان ملل حتی زیر فشار پول و نفوذ و لابی های آمریکایی، عربستان را تبرئه کرده باشد، اما مردم یمن و سازمان های حقوق بشری حکومت سعودی را از جنایت هایش از زمان آغاز تجاوز موسوم به توفان قاطعیت در یکسال و نیم پیش تاکنون به یمن تبرئه نکرده و نخواهند کرد.

به نوشته عطوان، نهادهای حقوق بشری قتل عام و کشتار مداوم سعودیها در یمن را مستند سازی کرده اند و این اسناد در زمان مناسب که بزودی فرا خواهد رسید، علیه سعودیها به جریان خواهد افتاد و آنگاه نه احمد عسیری سخنگوی عملیات طوفان قاطعیت و و نه نماینده سعودی در سازمان ملل خواهند توانست که حمله جنگنده های اف 16 سعودی به بیمارستان شهار در استان صعده در شمال یمن را انکار کنند. بیمارستانی که یک نهاد حقوق بشر بین المللی آن را اداره می کند و موشک های جنگنده های سعودی بدن پزشکان و بیماران و عیادت کنندگان آن را تکه تکه کرد. آنها همچنین نخواهند توانست منکر حمله جنگنده های سعودی به مراسم عروسی در شهر تعز یمن یا حمله به بازاری شلوغ در صنعا به بهانه وجود یکی از مسئولان ارشد جنبش انصار الله یمن شوند. سعودیها فهرست زیادی از ارتکاب چنین جنایاتی در یمن دارند.

عطوان تاکید کرد: عملیات طوفان قاطعیت شکست خورده و نه تنها به هیچ یک از اهدافش نرسیده بلکه نتایجی کاملا معکوس به همراه داشته است. ما از همان روز نخست با "طوفان مسموم" مخالفت کردیم و آن را ادامه خواهیم داد. این مخالفت ما از سر دلسوزی برای مردم یمن و عربستان و کوشش برای توقف خونریزی است. این مخالفت به این خاطر است که ما از تراژدی های ناشی از جنگ ها و عواقب دخالت های نظامی خارجی "حماقت آمیز" و بررسی نشده در امور داخلی سایر کشورها خصوصا کشورهای ضعیف و فقیر و در معرض آسیب نظیر یمن آگاهی داریم.

دبیرکل سازمان ملل متحد با این عقب نشینی شرم آور از موضع خود مرتکب گناه شد و از فشار قدرتمندان به زیان خون کودکان و انسان های بی گناه جانبداری کرد. او اشتباه کرد.