این اقدامِ سازمان ملل، واکنش هایی فوری را در سطح بین المللی برانگیخت. روزنامه انگلیسی تلگراف، دربارۀ حذف نام ائتلاف عربستان علیه یمن از فهرست سیاه سازمان ملل که به دلیل کشتار کودکان در این فهرست درج شده بود، نوشت: "فشار لابی ها و دیپلمات ها، سازمان ملل را برای حذف نام ائتلاف عربستان ضد یمن به سبب کشتار کودکان، تحت فشار گذاشت."
خبرگزاری "خبر" نیز دربارۀ پشت پردۀ این تصمیم سازمان ملل، به نقل از دیپلمات های آگاه نوشت: عربستان و کشورهای غربی و شماری از اعضای شورای امنیت، سازمان ملل را برای حذف نام ائتلاف عربستان تحت فشار گذاشتند و به صورت تلویحی تهدید کردند که در غیر این صورت، حمایت مالی این کشورها از برنامه های بین المللی سازمان ملل حذف خواهد شد و روند گفت وگوهای صلح یمن در کویت نیز به باد خواهد رفت.
به نوشتۀ روزنامه تلگراف، هرچند بان کی مون، دبیرکل سازمان ملل، تصمیم به حذف نام ائتلاف عربستان از فهرست سیاه را "موقت" توصیف کرد؛ اما فعالان حقوق بشری از این تصمیم سازمان ملل به خشم آمده و آن را به مثابه تسلیم شدن در برابر فشارها ارزیابی کردند.
"فیلیپ بولوپیون" معاون سازمان دیده بان حقوق بشر، این تصمیم سازمان ملل را "به شدت نگران کننده" اعلام کرد.
بولوپیون در صفحۀ تویتر خود نوشت: این، به مثابۀ سطح تازه ای از انحطاط در سازمان ملل است، این سازمان تسلیم فشارها شد و نقض حقوق کودکان یمنی توسط عربستان را نادیده گرفت و این در حالی است که عربستان، بی هیچ شکی، در صدر این فهرست ننگین است.
وی این اقدام سازمان ملل را شوک آور دانست و آن را "سیاست زدگیِ ننگین و آشکار" خواند.
سازمان ملل، هفتۀ گذشته، نام ائتلاف عربستان را به فهرست سیاهِ کشورها و سازمان هایی افزود که در جنگ، حقوق کودکان را نقض می کنند.
سازمان های حقوقی بین المللی نظیر آکسفام، از این تصمیم سازمان ملل استقبال کردند.
اما این تصمیم، خشم دیپلمات های سعودی را برانگیخت به طوری که برای حذف نام ائتلاف عربستان از فهرست سیاه، دست به دامن لابی های سازمان ملل شدند.
این در حالی است که سازمان عفو بین الملل، ماه گذشته فاش کرد که ائتلاف تجاوز به عربستان، در حملاتِ خود به یمن از بمب های خوشه ای ساختِ انگلیس استفاده کردند که استفاده از این بمب ها، طبق قوانین بین المللی ممنوع است.