الظواهری در این پیام با حمله به عربستان سعودی گفت: «وظیفۀ امروز ما آنست که از جهاد در سوریه، که در حال توطئه چینی برای آن هستند، دفاع کنیم. بزرگ ترین این توطئه ها نیز از سوی دولت دست پروردۀ بریتانیا و پیرو آمریکا، یعنی حکومت آل سعود و اذناب آن در منطقه، در حال برنامه ریزی است».
الظواهری دربارۀ برنامۀ القاعده برای سوریه نیز ادعا کرد: «جبهة النصره (شاخۀ القاعده در سوریه) نمی خواهد بر مردم حکومت کند، بلکه خواستار آنست که مردم خود رهبر و پیشوای خود را برگزینند". او، همچنین، افزود: «بارها گفته ایم که اگر مردم شام – و پیشاپیش آنان جهادگران دلاور – حکومتی اسلامی بر پا کنند و پیشوایی برای خود برگزینند، ما به انتخاب آنان احترام خواهیم گذاشت».
الظواهری، در بخش دیگری از سخنانش، با حمله به "داعش" و سرکرده آن ابو بکر البغدادی، گفت: «وابستگی های سازمانی، هیچ گاه مانعی بر سر راه تحقق آرزوی بزرگ امت اسلام برای برپایی حکومت اسلامی نخواهد بود. ما نیز جزئی از همین امت هستیم نه وکیل و وصی آن.
ما هیچ گاه از طریق بیعت با افراد گمنام، این آرزوی بزرگ امت را زیر پا نخواهیم گذاشت». او، همچنین، مدعی شد که: «ما در القاعده، بر خلاف خوارج دوران معاصر، هیچ گاه بیعتی را جز از روی رضایت نپذیرفته ایم؛ کسی را مجبور به بیعت نکرده ایم؛ برای بیعت گرفتن کسی را به گردن زدن تهدید نکرده ایم و کسانی را که علیه ما می جنگند، تکفیر نکرده ایم».
او دربارۀ احتمال جدایی "جبهة النصره" از "القاعده" نیز گفت: «آیا اگر جبهة النصره از القاعده جدا شود سران جنایتکاران از آن راضی خواهند شد؟ یا آن را مجبور می کنند که با جانیان جنایتکار بر سر یک میز بنشیند، سپس آن را مجبور می کنند که به توافقات ذلت بار و تسلیم شدن در برابر حکومت های فاسد تن دهد و در نهایت به بازی کثیف دموکراسی وارد شود».
این اظهارات الظواهری در شرایطی مطرح می شود که دو گروه افراط گرا و تکفیری داعش، به سرکردگی ابوبکر بغدادی، و جبهه النصره به سرکردگی ابومحمد الجولانی، یک مشرب سیاسی و فکری واحد دارند، و به لحاظ اهداف و عملیاتی که انجام میدهند هیچ تفاوتی با یکدیگر ندارند. و از جمله اشتراکات آنها وابستگی به عربستان سعودی است.