ارتش اسرائیل در 11 آوریل 1996 (1375.1.22) عملیات گسترده نظامی خودرا از هوا، دریا و زمین تحت عنوان "خوشههای خشم" علیه لبنان آغاز نمود و مناطق مسکونی جنوب بقاع، بیروت و جبل را مورد شدیدترین و بیسابقهترین حملات خود از زمان تجاوز سال 1982 قرار داد.
این حملات باعث گسترش موج آوارگی اهالی جنوب لبنان گردید. این عملیات 16 روز به طول انجامید و باعث وارد آمدن تلفات سنگینی در میان غیرنظامیان لبنانی شد. اما مهمترین فاجعه، در روستای "قانا" در جنوب لبنان اتفاق افتاد. قانا روستایی کوچک در جنوب لبنان است که تاکنون دو بار توسط رژیم صهیونیستی هدف نسلکشی قرار گرفته است.
عصر 18 آوریل سال 1996 میلادی، نظامیان رژیم صهیونیستی با جنگافزار سنگین یک مرکز نیروهای سازمان ملل در روستای قانا را که تعداد زیادی از زنان، کودکان و مردم بیدفاع در آن پناه گرفته بودند، هدف قرار دادند. مردم قانا از ترس بمباران روستایشان به مرکز نیروهای بین المللی مستقر در نزدیک این روستا پناه برده بودند، اما هدف بمباران وحشیانه جنگندههای رژیم اشغالگر قدس قرار گرفتند که بر اثر آن، 111 غیرنظامی لبنانی شهید و 129 نفر دیگر زخمی شدند.
توپخانه ارتش صهیونیستی، مقر موقت گردان فیجی وابسته به سازمان ملل در جنوب لبنان را از ساعت 2 بعداز ظهر 18 آوریل 1996 تا شب گلولهباران کرد، در حالی که 800 شهروند غیرنظامی لبنانی در آن پناه گرفته بودند تا از خوشههای خشم صهیونیستی در امان باشند. عمق این جنایت تا حدی بود که 18 جنازه شناسایی نشد و تنها روی آنها نوشته شد: "زن ناشناس"، "مرد ناشناس" و "کودک ناشناس".
خاخامهای صهیونیست گفتند: براساس حکم تورات، کشتار مردم در قانا در جنوب لبنان مباح است. عملیات خوشههای خشم، خشم افکار عمومی بر ضد صهیونیستها را در جهان برانگیخت و صهیونیستها را به خاتمه دادن به بمباران لبنان مجبور کرد، اما آمریکا مانع تصویب قطعنامه شورای امنیت در محکومیت رژیم اسرائیل شد. رژیم صهیونیستی مدعی شد این حمله موشکی را بهاشتباه انجام داده است، اما فرانک فان کابین مشاور نظامی در سازمان ملل متحد گفت که غیرممکن است که موشکباران اسرائیل بر ضد مقر یونیفل ناشی از یک اشتباه باشد.
در این حمله وحشیانه 27 نفر از خانواده بلحص، 10 نفر از خانواده البرجی و 9 نفر از خانواده دیب بهعلاوه خانوادههای دیگر لبنانی به شهادت رسیدند. در نهایت مجمع عمومی سازمان ملل تحت فشار افکار عمومی با تصویب قطعنامهای غیرالزامآور، ضمن محکوم کردن این جنایت، تلآویو را به پرداخت 4.2 میلیارد دلار غرامت به قربانیان فاجعه قانا ملزم کرد که رژیم صهیونیستی بهدلیل عدمضمانت اجرایی مصوبات سازمان ملل از پرداخت این غرامت خودداری کرد.
خوشههای خشم، چهارمین جنگ از سلسله جنگهای وحشیانه دشمن صهیونیستی علیه لبنان بود. اولین جنگ تهاجم به جنوب لبنان و ایجاد نوار مرزی در سال 1978 میلادی صورت گرفت، جنگ دوم در سال 1982 بود که تا بیروت پایتخت لبنان کشیده شد و جنگ سوم تهاجم دوباره به جنوب لبنان در سال 1994 است.
کشتار دوم قانا
در 30 ژوئیه 2006 (میلادی) نیز در جریان جنگ اسرائیل و لبنان (2006) روستای قانا مورد حمله و بمباران ارتش اسرائیل قرار گرفت. برخورد دو بمب به یک ساختمان مسکونی چهارطبقه در مرکز روستای قانا به کشته شدن 54 شهروند غیرنظامی از جمله بیش از 37 کودک و زخمی شدن بسیاری انجامید. بسیاری از فقیران و کودکان معلول که قادر به فرار از منطقه نبودند در این ساختمان میخوابیدند.
در زمان وقوع جنگ 33روزه، خاخامها ضمن اعتراض به انتقادها و محکومیتهای جهانی علیه جنایت قانا، مدعی شدند "بنا به قوانین کتاب مقدس یهودیان، در زمان جنگ هیچ بیگناهی در صف دشمن وجود ندارد". آنها افزودند "هرگونه حرف درباره اخلاق در شرایط کنونی باعث تضعیف روحیه نظامیان و ساکنان اسرائیل میشود".