اسرائیل در حال اتحاد با مصر و عربستان؟

وبسایت المانیتور در گزارشی نوشت: بیانیه 9 آوریل (20 فروردین) مصر در خصوص واگذاری دو جزیره تیران و صنافیر به عربستان سعودی، برای بسیاری در خاورمیانه تعجب برانگیز بود. تنها رژیم صهیونیستی با شنیدن این خبر غافلگیر نشد. یک مقام ارشد صهیونیست گفت رژیم صهیونیستی از مذاکرات محرمانه دو کشور باخبر بوده و موافقت خود را با این مسئله ابراز کرده است.

 

به نوشته المانیتور، مذاکرات میان عربستان و مصر در خصوص واگذاری این دو جزیره سالهاست ادامه دارد و رژیم صهیونیستی به شدت با آن مخالفت می کرد. اما اینکه حالا صهیونیستها با آن موافقت کرده اند نشاندهنده عمق منافع مشترک قاهره، ریاض و تل آویو از این مسئله است.

 

"آوی دیچر،" رئیس سابق شین بت (سازمان اطلاعات و امنیت داخلی رژیم صهیونیستی) 12 آوریل در مصاحبه با یک شبکه رادیویی رژیم صهیونیستی گفت انتقال این جزایر به عربستان یک رویداد دیپلماتیک و بسیار مهم است که میان دو کشور عرب خاورمیانه رخ داده است. 

 

"موشه یعلون،" وزیر جنگ رژیم صهیونیستی اذعان کرد: رژیم صهیونیستی با این رویداد موافقت کرده و حتی یک سند نوشته شده -- که به امضای همه طرفها رسیده -- دریافت کرده است. در این سند ادامه کشتیرانی های آزادانه رژیم صهیونیستی در تنگه تیران قید شده است. تنگه تیران به شهر بندری "ایلات" واقع در اراضی اشغالی فلسطین منتهی می شود. آمریکایی ها نیز این توافقنامه را امضا کرده اند، بنابراین اسرائیل همه تضمین های لازم را دریافت کرده است. 

 

یک مقام ارشد امنیتی که خواست نامش فاش نشود گفت: یعلون تأکید کرد همکاری ها میان رژیم صهیونیستی و مصر به بالاترین سطح رسیده است. نظام امنیتی این دو کشور منافع مشترکی دارند. برای مثال مصریها به رژیم صهیونیستی در  مهار حماس در نوار غزه کمک می کنند.

 

به نوشته المانیتور، واگذاری دو جزیره مصر به عربستان سعودی نشاندهنده بهبود روابط رژیم صهیونیستی و همسایه سنی آن است. روابط رژیم صهیونیستی در منطقه عمیق و مهم است. به ادعای المانیتور، کشورهای عرب میانه رو دوره عثمانی را فراموش نکرده اند و نگران قدرت گرفتن 2 امپراتوری غیرعرب سابق یعنی ترکیه و ایران هستند. در نتیجه، بسیاری از بازیگران منطقه ای معتقدند که رژیم صهیونیستی مشکل نیست؛ بلکه راه گشاست.

 

در ادامه این گزارش آمده است: به دنبال واگذاری این جزایر به عربستان سعودی، عبدالفتاح سیسی، رئیس جمهور مصر مورد انتقاد شدیدی قرار گرفت. مخالفان رئیس جمهور معتقدند براساس قانون اساسی مصر، سیسی حق نداشت بخشی از خاک مصر را به کشورهای دیگر تقدیم کند؛ اما سیسی اینگونه پاسخ داد که این جزایر به عربستان سعودی تعلق داشت و مصر تنها از آنها محافظت می کرد.

 

المانیتور در پایان نوشت: در پرتو فاصله گرفتن آمریکا از منطقه و بی تفاوتی واشینگتن به مصر در سالهای اخیر، حمایت های عربستان سعودی و رژیم صهیونیستی از مصر برای حفظ سیسی در قدرت، اهمیت زیادی دارد. در این خصوص، حتی می توان به تلاشهای آشتی طلبانه رژیم صهیونیستی و ترکیه نیز اشاره کرد.