حمایت کورکورانه واشنگتن از عربستان

 کشتن وحشیانه «شیخ باقر النمر» روحانی شیعه باید تلنگری باشد برای واشنگتن تا در رابطه مسموم خود با عربستان سعودی تجدید‌نظر کند.

«مدا بنجامین» فعال‌سیاسی آمریکایی در مطلبی در این مورد که شبکه خبری «اسپوتنیک» آن را منتشر کرد نوشت که این اقدام موجی از اعتراض‌ها را در سراسر جهان به دنبال داشت اما آنچه وضعیت را از این هم بدتر می‌کند این است که واشنگتن این اقدامات ریاض را محکوم نکرده است.

«دوم ژانویه، دولت سعودی 47 نفر را اعدام کرد که بنابر اخبار بیشتر آنها را گردن زد که یکی از این افراد شیخ‌نمر بود. 3 تن دیگر هم نوجوان بودند. در این بین،کشتن شیخ‌نمر اعتراض‌های فراوانی را به دنبال داشت به دلیل اینکه رهبر شیعیان بود و از این اقلیت دفاع می‌کرد ضمن اینکه از اقدامات سعودی‌ها هم در امور داخلی و هم خارجی انتقاد می‌کرد.»

«النمر از اعتراض‌های ضد دولتی در استان شرقی این کشور هم حمایت می‌کرد این منطقه محل اقامت حدود 2 میلیون شیعه است، اقلیتی که سعودی‌ها با آنها برخورد تبعیض‌‌آمیزی دارند. با این حال النمر هرگز هم‌کیشان خود را به خشونت فرانخوانده بود. وی در سال 2012 دستگیر شد و به نافرمانی و حمل سلاح متهم شد. حتی برای آزار وی، یکی از بستگان شیخ‌النمر که فقط 17 سال داشت را هم بازداشت کردند که این نوجوان هم به اعدام  و مصلوب شدن در ملا‌ء‌عام  محکوم شده است.»

«ریاض به ارتکاب و تکرار اقدامات دشمنانه با شیعیان هم در داخل این کشور و هم در کشورهای همسایه شهرت دارد. مداخله نظامی ارتش سعودی در یمن هم با هدف اقدام علیه اقلیت حوثی صورت گرفته است.از طرفی اقلیت شیعه معتقد است که ریاض عمدا چشم‌های خود را بر روی حملات داعش به مساجد شیعیان در این کشور بسته است.»

«اعدام این عالم دینی تنش میان ایران و عربستان را افزایش داده است و عملکرد عربستان در راستای پیچیده کردن روابط این کشور با دولت عراق هم که تحت رهبری شیعیان اداره می‌شود، صورت می‌گیرد.»

این فعال سیاسی معتقد است که با وجودی که واشنگتن درباره کشتن النمر ابراز نگرانی کرد اما حتی انگشت خود را برای آزادی وی تکان نداد. آمریکا در تمام این مدت به جای تاکید بر آزادی شیخ‌النمر از زندان و تاکید بر محکومیت شدید حبس وی، در تمامی این سالها ساکت بود.

«چندین دهه‌ سیاستمداران از احزاب دموکرات و جمهوری‌خواه هر 2 از عربستان سعودی پشتیبانی کرده بودند تا بتوانند از نفت به عنوان کالای استراتژیک بهره‌مند شوند. واشنگتن کورکورانه از این حکومت حمایت کرده است و همه اینها در شرایطی است که بارها شواهدی از نقض حقوق‌بشر در این کشور گزارش شده است.»

این سیاستمدار آمریکایی معتقد است که کشته شدن شیخ‌النمر باید فرصتی مقتضی برای آمریکا باشد تا در روابط خود با دولت عربستان تجدید‌نظر کند. دولت سعودی نه‌تنها حقوق‌بشر را درمورد مردم خود نادیده نمی‌گیرد بلکه مرگ و نابودی را صادر می‌کند.