به گزارش افکارخبر، نشست مخالفان سوریه با ابتکار عمل عربستان سعودی روز چهارشنبه با حضور برخی مخالفان سوری در ریاض با هدف متحد کردن مخالفان برگزار شد.
این نشست در شرایطی برگزار شد که ترکیه و قطر در سایه فشارهای آمریکا و دیگر کشورهای غربی مخالفان مورد حمایت خود را به این نشست فرستادند تا در نهایت نتایج مثبتی از آن خارج شود.
نکته قابل توجه درباره این نشست این بود که عربستان تلاش دارد که گروههای مسلح تکفیری چون جیش الفتح یا احرار شام را نیز میخواهد به عنوان مخالف سیاسی دولت سوریه معرفی کند.
با وجود این اختلافات، نشست برگزار شد و روزنامه شرق الاوسط نزدیک به سعودیها نوشت که نشست مخالفان در ریاض برگزار شد و طرفها مواضعشان نزدیک شد و همه تاکید کردند که آماده مذاکره با دولت دمشق هستند ولی باید در دوره انتقالی بشار اسد در قدرت نباشد.
این در واقع همان دیدگاه ریاض در قبال راه حل بحران سیاسی سوریه است که تلاشها برای پایان خونریزیها در سوریه را به بنبست کشانده است.
در سوی مقابل تلویزیون المیادین هم در گزارشی به نشست مخالفان سوری پرداخت و تاکید کرد که معارضان از نشست امروز ریاض به دلیل حضور تکفیریها انتقاد کردند.
در همین زمینه هیثم مناع از مخالفان سرشناس سوری که در پاریس اقامت دارد گفت که جریان سیاسی وی در این نشست شرکت نکرد چراکه مخالفان لیبرال صدای واحدی ندارند.
هشام مروة از دیگر مخالفان سوری نیز درباره نشست ریاض گفت که نتایج این نشست به سود مخالفان مسلح بوده است.
براساس این گزارش، نشست ریاض که در آن نمایندگان 20 گروه از مخالفان دولت سوریه حضور داشتند، شاهد حضور نمایندگانی از گروههای مسلحی چون جیش الاسلام، احرار شام و جبهه جنوبی بوده است.
مناع در ادامه گفتوگوی خود با اشاره به اینکه نمیخواهد در سوریه دولتی تحت هدایت تکفیریها تشکیل شود، گفت: چطور می توان در نشستی حضور یافت که «عبدالله المحیسنی» که مفتی تکفیریهای جیش الفتح حضور داشت؟ آیا مردم سوریه به دنبال تشکیل دولتی همچون دولت طالبان افغانستان بودند؟