چین با موشک‌های جدید خود به دنبال به چالش‌ کشیدن قدرت آمریکاست

به گزارش افکارنیوز، چین بعد از چندین دهه حفظ نیروی هسته‌ای اندک، هم‌اکنون بسیاری از موشک‌های بالستیکی دوربرد خود را بازمهندسی کرده است تا بتوانند چندین کلاهک را حمل کند.

روزنامه آمریکایی نیویورک‌تایمز ضمن اشاره به این مطلب نوشت که مقامات دولت فدرال و تحلیلگران سیاسی می‌گویند که این اقدام چین ظاهراً برای ایجاد شک و دودلی در آمریکا است که آماده می‌شود سپر موشکی مستحکم‌تری در آسیا و اقیانوسیه مستقر کند.

طبق این گزارش، مسئله‌ای که این تصمیم چین را به طور خاصی برجسته کرده است این مسئله است که فناوری کوچک‌سازی کلاهک‌های هسته‌ای و قراردادن سه یا تعداد بیشتری کلاهک هسته‌ای بر بالای یک موشک برای چندین دهه است که در دستان چین قرار دارد اما سلسله رهبران چین از روی عمد این فناوری را بدون استفاده باقی گذاشته بودند. آنها تمایلی به ورود به چنین رقابت تسلیحاتی نداشتند.

نیویورک‌تایمز سپس ادامه داد، در حال حاضر، «ژی جینپینگ» رئیس‌جمهور چین ظاهراً تصمیم و رویه خود را تغییر داده است و این در همین برهه‌ای است که وی در حال ساخت یک فرودگاه نظامی در جزایر مورد مناقشه دریای جنوب چین است و همچنین «منطقه شناسایی دفاع هوایی منحصر چین» را اعلام کرد و زیردریایی‌های چین را برای اولین بار به خلیج‌فارس فرستاد و زرادخانه‌های قدرتمندی از سلاح‌های سایبری به وجود آورده است.

طبق این گزارش، بسیاری از این اقدامات چین موجب بهت و حیرت مقامات آمریکایی شده است و نمایانگر چالش‌هایی است که دولت اوباما در رویارویی با چین با آن مواجه است.

«جان کری» وزیر خارجه آمریکا روز شنبه(دیروز) وارد «پکن» شد تا در خصوص طیف گسترده‌ای از موضوعات امنیتی و اقتصادی با مقامات چینی گفت‌وگو کند. با اینحال مشخص نیست که گسترش این موشک‌ها در دستورکار نشست کری با مقامات چینی بوده یا خیر.

مقامات آمریکایی می‌گویند که چین تابحال حاضر به مشارکت در گفت‌وگوهایی درباره تصمیم چین برای استقرار چندین کلاهک هسته‌ای در بالای موشک‌های بالستیکی نشده است.

«فیلیپ ساندرز» مدیر مرکز مطالعات امور نظامی چین در دانشگاه دفاع ملی آمریکا در اینباره می‌گوید: آمریکا احتمالاً تمایل دارد با چین درباره موضوعات گسترده‌تر نوسازی هسته‌ای و دفاع موشک بالستیک گفت‌وگو کند. چین تمایلی ندارد از طریق کانالهای رسمی در اینباره بحث‌هایی صورت دهد.

برنامه جدید هسته‌ای پکن در اعماق گزارش سالانه پنتاگون به کنگره درباره قابلیت‌های نظامی چین آورده شده بود.

باراک اوباما بیش از هر زمانی تحت فشار قرار گرفته است تا سامانه‌های دفاع موشکی خود را در منطقه اقیانوسیه مستقر کند. آمریکا می‌گوید که این سامانه‌های دفاع موشکی با هدف مهار تهدید کره شمالی و نه چین صورت می‌گیرد.

پیشتر گزارشاتی در پنتاگون در خصوص سامانههای دفاع موشکی و همچنین ارسال کشتیهای نظامی به آبهای بینالمللی در نزدیکی جزایر مورد مناقشه جنوب چین آورده شده بود تا به وضوح اعلام کند که آمریکا بر ناوبری آزاد تأکید دارد.