به گزارشافکارنیوز،دکتر ˈ اسماعیل آسیس پیتاک کن پل ˈ در دیدار ˈحسین کمالیانˈ سفیر ایران در تایلند و مصطفی نجاریان زاده رایزن فرهنگی ایران در بانکوک با وی، آمادگی این نهاد تایلندی را برای توسعه روابط و همکاری با ایران اعلام کرد.
سفیر ایران نیز در این دیدار که در سومین روز از دهه فجر انجام شد، ضمن تاکید بر وحدت میان مسلمانان، خواستار همکاری ایران و این نهاد تایلندی در زمینه پژوهش های اسلامی شد.
طرفین در این دیدار پیرامون مسائل دوجانبه و همکاری های مشترک به ویژه همکاری در زمینه پژوهش های اسلامی، آموزشی، انتشار متون اسلامی، همکاری در زمینه برند حلال، فعالیت های قرآنی، امور حج و عمره و اعزام حافظان و قاریان قرآن به مسابقات بین المللی مذاکره کردند.
شیخ شریف سی چاران مشاور ارشد و دستیار شیخ الاسلام تایلند نیز در این دیدار حضور داشت.
تاسیس نهاد شیخ الاسلامی دستاورد مهم مهاجرت حدود ۴۰۰ سال پیش شیخ احمد قمی روشنفکر دینی ایرانی به تایلند به حساب می آید. بر اساس سوابق تاریخی، منصب شیخ الاسلامی که معادل وزیر امور مسلمانان بوده تا قبل از ورود شیخ احمد وجود نداشته و شیخ احمد نخستین شیخ الاسلام تایلند بوده است.
اکنون حدود ۳۵۰ سال است که نوادگان شیعه مذهب شیخ احمد قمی منصب رهبری جامعه مسلمانان سیام را که هم اکنون از آن به عنوان منصب شیخ الاسلامی یاد می شود، برعهده دارند.
تاسیس این نهاد در سرزمینی بودائی، اعتبار و امتیاز ویژه ای برای مسلمانان به شمار می آید.
شناسه خبر:
۳۰۷۱۵۵
جایگاه ویژه ایران در بین کشورهای اسلامی
شیخ الاسلام تایلند، جایگاه ایران را در بین کشورهای اسلامی ویژه دانست و گفت این جایگاه به دلیل نقش مهم مقام معظم رهبری در ایران بدست آمده است.
۰