وجهه‌سازی آمریکا با جولیا رابرتز و اجاق‌گاز

به گزارش مشرق، سایت وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد که جولیا رابرتز، بازیگر سینما، به همراه وزیر خارجه آمریکا، هیلاری کلینتون، در ائتلاف اجاقگازهای پاک شرکت میکند.
این سایت بیان داشته است که «هدف از این ائتلاف معطوف ساختن توجهات به مسئله جهانی‌ای است که سالانه جان حدود ۲ میلیون نفر را می‌گیرد؛ یعنی گاز سمی حاصل از اجاق‌گازهای ناامن و ناکارآمد».
جولیا رابرتز در این خصوص گفته است: «هر ساله حدود ۲ میلیون نفر در نقاط مختلف جهان، که عمدتا زنان و کودکان هستند، به خاطر فعالیتی که ما آن را بدیهی فرض کرده‌ایم، یعنی آشپزی برای خانواده‌های‌شان، جان خود را از دست می‌دهند. بسیار مفتخرم که در کنار خانم کلینتون برای کاهش مرگ و میرهای بی‌مورد و قابل پیشگیریِ حاصل از شرایط آشپزی ناامن در کشورهای در حال توسعه، فعالیت می‌کنم و بسیار مشتاقم که در امر مهم شرکت کنم».



این ادعای همدردی با مرگ ومیر زنان و کودکان در کشورهای در حال توسعه و به اصطلاح تلاش برای کاهش آن در حالی مطرح می‌شود که در چند سال اخیر تاکنون حداقل یک میلیون نفر در کشورهایی چون عراق، افغانستان و کشورهای آفریقایی به خاطر جاه‌طلبی و دخالت‌های نظامی آمریکا جان خود را از دست داده‌اند.


این وب سایت مدعی شده است که «تشویق برای توسعه و استفاده از اجاق‌گازهای آشپزی در فرهنگ‌ها، اجتماعات، و کشورهای در حال توسعه، همراستا با اصول اصلی سیاست خارجه آمریکا و تلاش‌های توسعه‌طلبانه می‌باشد که تمرکزش بر بهبود زندگی در آسیب‌پذیرترین نقاط جهان است». چنین تعریف و تشریحِ هدفی، این را به ذهن متبادر می‌سازد که یا مقامات آمریکایی آنقدر ظاهربین هستند که فکر می‌کنند اذهان عمومی فریب این ظاهرسازی‌ها را ‌می‌خورند یا مردم کشورهای در حال توسعه چنین خصلتی دارند.
هیلاری کلینتون در ۲۱ سپتامبر ۲۰۱۰، ائتلاف جهانی اجاق‌گازهای پاک را اعلام کرد که توسط سازمان ملل برگزار می‌شود. قرار است در این ائتلاف حدود ۶۰ کشور، آژانس‌های سازمان ملل، شرکتهای خصوصی، و سازمان‌های غیردولتی شرکت کنند.

استفاده از هنر پیشه ای مانند جولیا رابرتز بخشی از دیپلماسی مشاهیر آمریکاست. واشنگتن پیشتر از آنجلینا جولی و جورج کلونی برای بهبود وجهه استفاده کرده است.