لیست سیاه یا لیست دشمنان اسرائیل

به گزارش افکارنیوز، ‌اتحادیه اروپا دیروز در اقدامی سیاسی تحمیل شده از سوی آمریکا و رژیم صهیونیستی بعد از اینکه بیش از یک ماه برای متقاعد کردن کشورهای مخالف با درج نام حزب الله لبنان در لیست ترور این اتحادیه شکست خورده بود، در نهایت شاخه نظامی این حزب را در لیست ترور خود قرار داد.



‌این اقدام اتحادیه اروپا واکنش‌های زیادی را به دنبال داشت که شامل استقبال آمریکا، رژیم صهیونیستی و کشورها و گروه‌های وابسته به محور غرب و نارضایتی و اعتراض کشورها و گروه‌های حامی مقاومت اسلامی در منطقه شد.

اما سوال اینجاست که لیست سیاه گروه‌های تروریستی اتحادیه اروپا چیست و نام چه گروه‌هایی در آن ثبت شده است.

لیست سیاهی که اروپا از آن نام می‌برد، نتیجه تشکیل کمیته‌ای است که در سال ۲۰۰۱ پس از حملات ۱۱ سپتامبر به برج‌های دوقلو نیویورک، تشکیل شد. زمانی که نام فرد یا گروهی در این لیست قرار می‌گیرد، فعالیت‌های مالی و اقتصادی‌اش در کشورهای اروپایی متوقف می‌شود.

همچنین رفت و آمد به کشورهای کشور اروپایی به ویژه کشورهایی که در آن ویزا شینگن اعمال می‌شود، با مشکل جدی مواجه خواهد شد.

این لایحه هر ۶ ماه بازبینی می‌شود و ۲۵ گروه نامشان در این لایحه ثبت شده است.

نکته جالب اینجاست که کشورهای اروپایی تقریبا نام تمام گروه‌های مقاومت علیه رژیم صهیونیستی را در این لیست ثبت کرده بودند و تنها جای حزب‌الله خالی مانده بود.

گروه‌هایی چون «جبهه مردمی برای آزادی فلسطین»، «گردان عزالدین قسام، جناح نظامی حماس»، «شورای انقلابی(ابونضال)، شاخه نظامی حرکت فتح»، «جهاد اسلامی» و «گردان شهدای الاقصی» از آن جمله‌‌اند.

اتهام تمام گروه‌هایی که نام برده شد، مبارزه علیه رژیم صهیونیستی بوده است و این در شرایطی است که کشورهای اتحادیه اروپا چندی پیش گروهک تروریستی مجاهدین خلق که سال‌‌های متمادی در اقدامات تروریستی در ایران و عراق دست داشته را از این لیست خارج کرده‌اند.

این اقدامات اتحادیه اروپا در واقع نشانهای دیگر از معیارهای دوگانه اتحادیه اروپایی است که از اصولی چون آزادی بیان، حقوق بشر و مبارزه با تروریسم قصد بهره برداری ابزاری دارند.