قدرت‌های خارجی سلاح به شورشیان سوری دادند
افکار

- این سلاح‌ها تحویل شورشیان میانه‌رو در سوریه شده است تا میان آن‌ها و افراط گرانی که به دنبال استفاده از جنبش شورشیان به نفع خود هستند، توازن برقرار شود.

بر اساس گزارش‌ها، این سلاح‌ها شامل سلاح‌های ضد تانک و مسلسل‌ بوده و گمان می‌رود که نخستین سلاح‌ها از این نوع باشد که از سوی قدرت‌های خارجی از زمان شروع شورش‌ها علیه حکومت سوریه در دو سال پیش تامین می‌شود.

منابع خبری روزنامه واشنگتن پست تصریح کردند، سلاح‌های سنگین تحویل گروه‌های ارتش آزاد سوریه در استان درعا، در جنوب این کشور و در مرز با اردن شده‌اند.

این گزارش در حالی منتشر شده است که دولت اردن هرگونه ایفای نقش در این خصوص را رد کرده است.

لؤی المقداد، هماهنگ‌کننده رسانه‌ای ارتش آزاد سوریه تایید کرده است که شورشیان سلاح‌های جدیدی را که از خارج از سوریه منتقل شده دریافت کردند اما وی از افشای اینکه چه کسی عامل این انتقال بوده خودداری کرد.

روزنامه واشنگتن پست به نقل از یک مقام که نام آن را فاش نساخت، گزارش داد که هدف اصلی تسلیحاتی که اخیرا ارسال شده‌اند تقویت گروه‌های میانه‌رو است که در جنوب سوریه می‌جنگند و متعاقب آن ایجاد توازن میان آن‌ها و نفوذ رو به افزایش گروه‌های تندرو در شمال سوریه است.

بنا به گفته یکی از منابع خبری این روزنامه، تغییر تمرکز جنگ در سوریه از شمال به سوی جنوب و پایتخت موجب خواهد شد که این جنگ علیه بشار اسد سودمندتر شود.

صالح الحموی، هماهنگ‌کننده شورشیان سوری در استان حماة مدعی شد: درعا و دمشق جبهه‌های کلیدی در انقلاب هستند و دمشق جایی است که انقلاب در آن به پایان خواهد رسید!

وی به روزنامه واشنگتن پست گفت: مساله به دست آوردن تجهیزات سنگین‌تر، افزایش تدارکات و تضمین رسیدن آ‌ن‌ها به دست افراد درست است.

افزایش تدارکات و سلاح‌های سنگین برای کسانی که افراد " درست " در سوریه تلقی می‌شوند، ظاهرا به منظور تضعیف جبهه النصرة است که در ماه ژانویه ۲۰۱۲ تشکیل شد و از شاخه‌های وابسته به القاعده است.

جبهه النصرة مسئولیت تعداد زیادی از حملات تروریستی مرگبار را که اغلب با خودروهای بمب‌گذاری شده صورت گرفته‌اند، پذیرفته است.

الحموی افزود: اگر می‌خواهید النصرة را تضعیف کنید این کار با جلوگیری از رساندن سلاح انجام نمی‌شود بلکه از طریق تقویت دیگر گروه‌ها انجام می‌شود.

این روزنامه آمریکایی منبع ارسال سلاح به سوریه را معرفی نکرده است اما در گزارش خود به نام آمریکا و متحدان اروپایی آن به همراه ترکیه، قطر و عربستان سعودی به عنوان کشورهایی که بیشترین نگرانی را از افزایش قدرت گروه‌های تندرو در سوریه دارند، اعلام کرده است.

در ادامه این گزارش از قطر و عربستان به عنوان دو کشور بزرگ تامین کننده سلاح برای مخالفان سوری نام برده شده است.

روزنامه نیویورک تایمز نیز پیشتر در ماه اکتبر ۲۰۱۲ برخی ارزیابیهای محرمانه آمریکا را افشا کرد که تصریح کرده بودند اغلب سلاحها در سوریه به جای رسیدن به گروههای سکولار که غرب خواهان به قدرت رسیدن آنها است، در دست گروههای تندرو قرار میگیرد.