![اسرائیل: به آرژانتین برای توافق با ایران هشدار داده بودیم!](https://cdn.afkarnews.com/thumbnail/F5sPj69BmQSH/rDxJk2yoXn9KV7c7C6kDwbyGVNTsTJoskbz182Z_RjNtMASjFoYYdVeFUcC0WEzUXTYXaWKO8q0wfYWGdiJBEedZbU5YLDeVfA-P2QXHk1l_T-CgKqtqLQ,,/n00188079-b.jpg)
سرویس بین الملل افکارنیوز _ به گزارش هاارتص، یگال پالمور، سخنگوی وزارت امور خارجه اسرائیل گفت ما به آرِژانتین هشدار داده بودیم که در دامی که ایران برای آنها تدارک دیده است نیفتد!
وی اعتراف کرد که اسرائیل از شنیدن این خبر بسیار حیرت زده شده است و از دولت آرژانتین خواست که تصویری روشن از آنچه بر سر آن توافق شده ارائه دهد، چون " این مسئله مستقیما به اسرائیل مربوط می شود ".
پیش از این اسرائیل در اکتبر سال ۲۰۱۲، از توافق بین ایران و آرژانتین در قضیه انفجار آمیا از طریق رسانه ها خبر دار شده بود. با وجود درخواست های مکرر اسرائیل از آرژانتین، دولت آرژانتین از پذیرش درخواست اسرائیل خودداری کرده بود.
پیش از آغاز اولین دور مذاکرات بین ایران و آرژانتین حول مسئله آمیا، پالمور فورا به بوینس ایرس سفر کرد و به آرژانیتن هشدار داد که اسرائیل هرگونه امضا و توافق بین این کشور و ایران را نمی پذیرد، چرا که قربانی اصلی ماجرا اسرائیل است. دیپلمات های اسرائیل همواره مصرانه بر تحویل مظنونان ایرانی به اسرائیل و همچنین پرداخت غرامت به آنان تاکید می کرد.
در انفجار سال ۱۹۹۴ که ساختمان هفت طبقه انجمن همیاری اسرائیل و آرژانتین در شهر بوئنوس آیرس را ویران کرده بود، ۸۵ نفر کشته و بیش از ۳۰۰ نفر که اکثریت آنها از یهودیان بودند، مجروح شدند. پس از این انفجار، دادستان کل آرژانتین، آلبرتو نیسمان، مدعی شد ایران و حزب الله عامل این عملیات بوده اند!
توافق در مورد تشکیل کمیسیون تحقیق، در حاشیه نشست سران اتحادیه آفریقا در آدیس آبابا در اتیوپی میان علی اکبر صالحی، وزیر امور خارجه ایران و هکتور تیمرمن، وزیر امور خارجه آرژانتین به دست آمد و به امضای یک یادداشت تفاهم منجر شد.
رئیس جمهور آرژانتین در صفحه توییتر خود نوشته است که کمیسیون تحقیق به بررسی اسنادی خواهد پرداخت که دستگاه های قضایی ایران و آرژانتین تاکنون ارائه کرده اند.