به گزارش افکارنیوزبه نقل از ایسنا، راکت ۶۰ متری اطلس ۵ ساعت ۱۳:۳۰ به وقت محلی روز سه‌شنبه این مینی شاتل موسوم به " وسیله آزمایش مداری(او. تی. وی) " را به فضا پرتاب کرد.

اولین راکت بدون بدون سرنشین که می‌توان از آن مجدداً استفاده کرد در سال ۲۰۱۰ توسط نیروی هوایی آمریکا مورد استفاده قرار گرفت و ۲۲۴ روز زمینی طول کشید تا ماموریت خود را انجام دهد. راکتی دیگر در سال ۲۰۱۱ و پس از ۴۶۹ روز در فضا بودن و تکمیل دومین پرواز آزمایشی در مدار به زمین بازگشت.

ارتش آمریکا اعلام نکرد که سومین راکت چه مدت در فضا می‌ماند و ماموریت مینی شاتلی که به فضا پرتاب شده چه است.

" تریسی بونکو "، سخنگوی نیروی هوایی آمریکا در ایمیلی به خبرگزاری رویترز نوشت، تمرکز این برنامه همچنان آزمایش ظرفیت‌های این راکت و تأمین راکت‌های چند منظوره و قابل استفاده مجدد و بهینه برای حمل شاتل است.

در حالیکه نیروی هوایی ارتش آمریکا این راکت حامل مینی شاتل را از پایگاه فلوریدا به فضا پرتاب کرد، ارتش این کشور یک راکت دیگر را در پایگاهی در ایالت کالیفرنیا به زمین نشاند. انتظار می‌رود که همین شاتل پرتاب شده در فضا در ناسا و پایگاه‌های نیروی هوایی آمریکا در فلوریدا فرود آمده و تعمیر شود.

سخنگوی نیروی هوایی ارتش آمریکا افزود: در حال بررسی این موضوع هستیم که آیا می‌شود از زیر ساخت‌های شاتل قبلی برای مینی شاتل کنونی که پرتاب شده، استفاده کرد یا خیر. این تحقیقات در مراحل اولیه هستند و برای تعیین آن‌ها زمان لازم است.

این مینی شاتل‌ها که توسط کمپانی بوئینگ ساخته می‌شود و یک چهارم اندازه شاتل‌های ناسا است، از صفحات خورشیدی برای تأمین انرژی به جای سوخت شیمیایی استفاده می‌کنند و استفاده از آنها باعثافزایش زمان حضور این شاتل‌ها در فضا می‌شود.

همچنین نه ناسا و نه نیروی هوایی آمریکا هیچ یک تمایلی به ارتقای این مینی شاتل‌ها برای حمل انسان به فضا ندارند.

پرتاب این مینی شاتل برای چندین ماه به دلیل انجام تحقیقات درباره مشکل به وجود آمده در موتور آن به تعویق افتاده بود