رونمایی زودهنگام از جانشین ترامپ

اظهارات ماسک پس از پستی در شبکه اجتماعی ایکس مطرح شد که به تبادل نظر تنش‌آمیز بین ونس و نخست‌وزیر بریتانیا، کیر استارمر، درباره سیاست‌های آزادی بیان در جریان یک نشست در دفتر بیضی‌شکلِ کاخ سفید در روز پنج‌شنبه اشاره داشت.

در حالی که استارمر با ترامپ و مقامات دولت در کاخ سفید دیدار می‌کرد، ونس از موضع خود در مورد سانسور دیجیتال دفاع کرد و نظراتی را که در کنفرانس امنیتی مونیخ ماه گذشته بیان کرده بود، تکرار کرد.

ونس گفت: ما می‌دانیم که نقض آزادی بیان وجود داشته است که نه تنها بریتانیایی‌ها را تحت تأثیر قرار می‌دهد، بلکه شرکت‌های فناوری آمریکایی و به تبع آن شهروندان آمریکایی را نیز متاثر نموده است. البته، آنچه بریتانیایی‌ها در کشور خود انجام می‌دهند به خودشان مربوط است، اما این موضوع بر شرکت‌های فناوری آمریکایی و در نتیجه شهروندان آمریکایی نیز تأثیر می‌گذارد.

استارمر نگرانی‌های ونس را رد کرد و اصرار داشت که از آزادی بیان در بریتانیا کماکان به‌طور قاطعانه محافظت می‌شود.

رهبر حزب کارگر گفت: ما در بریتانیا برای مدت بسیار بسیار طولانی آزادی بیان داشته‌ایم و این آزادی برای مدت بسیار بسیار طولانی ادامه خواهد داشت.

ماسک در پستی در ایکس نوشت: «بهترین معاون رئیس‌جمهور در تاریخ و رئیس‌جمهور آینده ما.»

ماسک که از منتقدان صریح استارمر بوده است، اغلب در مسائل کلیدی سیاست خارجی، به ویژه آزادی بیان و کمک‌های آمریکا به اوکراین، با ونس هم‌رأی بوده است.

حمایت ماسک در حالی مطرح می‌شود که ونس و ترامپ در جریان یک نشست در دفتر بیضی‌شکل کاخ سفید در روز جمعه با ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، بحث داغی داشتند. ونس نخستین فردی بود که با زلنسکی صحبت کرد، از حضور اخیر او در مجامع عمومی انتقاد کرد و او را به میزبانی «تورهای تبلیغاتی» متهم کرد و رفتار رهبر اوکراین را «بی‌ادبانه» خواند.

این رویارویی غیرمنتظره باعث شد تا ترامپ، زلنسکی را از کاخ سفید اخراج کند و نهایتاً به او گفت زمانی بازگردد که «آماده صلح باشد». ماسک نیز بعداً در پستی در ایکس گفت که رهبر اوکراین «خود را از چشم مردم آمریکا انداخته است.»

ماسک که در ژانویه و با آغاز ریاست‌جمهوری ترامپ به عنوان رئیس دپارتمان کارایی دولت منصوب شد، مأموریت یافته است تا ناکارایی‌های دولت را کاهش دهد و هزینه‌های فدرال را کم کند.

حمایت او از ونس دومین باری است که در هفته‌های اخیر روی می‌دهد. او پیش از این نیز پستی منتشر کرده بود با این مضمون: «بهترین معاون رئیس‌جمهور در تاریخ و امیدوارم رئیس‌جمهور آینده ما.»

ونس ۴۰ ساله، سومین معاون رئیس‌جمهور جوان در تاریخ ایالات متحده است. رابطه او با ترامپ از زمان دوره اول ریاست‌جمهوری ترامپ به طور قابل توجهی تغییر کرده است. ونس که زمانی منتقد صریح ترامپ بود، در سال ۲۰۱۶ با نامزدی او مخالفت کرد و او را «هروئین فرهنگی» برای محافظه‌کاران نامید و شخصیت او را زیر سؤال برد. با این حال، او بعداً موضع خود را تغییر داد و در انتخابات موفقیت‌آمیز سناتوری اوهایو در سال ۲۰۲۲، حمایت ترامپ را جلب کرد، حرکتی که جایگاه او را در حلقه درونی سیاسی ترامپ تثبیت کرد.