اسرائیلی‌ها پس از آتش بس در غزه چه می‌گویند؟

برقراری آتش بس در غزه برای صهیونیست‌ها بسیار سنگین و پرهزینه عنوان شده است. بسیاری در داخل مناطق اشغالی مقامات تل آویو را به باد انتقاد گرفته و برخی دیگر پذیرش آتش‌بس در غزه از سوی نتانیاهو را به عنوان پذیرش شکست عنوان کرده‌اند. این گزارش نگاهی به واکنش‌های داخلی در مناطق اشغالی به پذیرش آتش بس در جنگ غزه انداخته است:

موج استعفاها پس از آتش بس

بلافاصله پس از اعلام آتش بس در غزه، برخی مقامات صهیونیست از کناره‌گیری و استعفاهای خود خبر دادند:

استعفا می‌دهم: روزنامه عبری زبان «یسراییل هیوم» به نقل از «ایتمار بن گویر»، وزیر امنیت داخلی رژیم صهیونیستی اعلام کرد که او استعفا خواهد داد. بن گویر تاکید کرده است: استعفا می‌دهم چون توافق امضا شده فاجعه‌بار است.

تهدید وزیر اسرائیلی: شبکه ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی اعلام کرد که «عمیحای شیکلی»، وزیر اسرائیلی از حزب لیکود تهدید کرده در صورتی که ارتش در چارچوب توافق آتش‌بس در غزه از محور فیلادلیفا عقب‌نشینی کند، از سمت خود استعفا خواهد داد.

خروج احتمالی حزب اسموتریچ از کابینه نتانیاهو: «زوی سوکوت»، عضو کنست از حزب «صهیونیسم دینی» متعلق به اسموتریچ تاکید کرد: احتمال زیاد وجود دارد که ما از دولت خارج شویم و امروز جلسه‌ای خواهیم داشت تا در این مورد تصمیم‌گیری کنیم. زوی توافق با حماس را فاجعه‌بار خواند و گفت که این توافق به معنای تسلیم ‌اسرائیل در برابر حماس است.

تغییر آرایش نظامی

همچنین پس از اعلام توافق آتش‌بس غزه، ارتش صهیونیستی از تغییرات گسترده در استراتژی خود در غزه و کرانه باختری خبر داد:

تغییرات تاریخی: شبکه ۱۲ تلویزیون عبری اعلام کرد که ارتش اسرائیل برای اولین بار در تاریخ خود تصمیم گرفته است دو لشکر نظامی را در مناطق اطراف غزه مستقر کند. ارتش رژیم صهیونیستی همچنین در تلاش است تا نیروهای خود را در مناطق اطراف غزه افزایش داده و سیستم‌های دفاعی تقویت‌شده‌ای را همزمان با آتش‌بس ایجاد کند. بر اساس این گزارش، ارتش رژیم صهیونیستی قصد دارد ۱۴ پایگاه نظامی جدید در امتداد مرز با نوار غزه ایجاد کند.

ترس از کرانه باختری: کانال ۷ تلویزیون عبری نیز گزارش داده است که ارتش اسرائیل در نظر دارد پس از آتش‌بس در غزه آرایش نظامی خود در کرانه باختری را هم تغییر دهد. به جزئیات این تغییرات اشاره نشده، اما به نظر می‌رسد که صهیونیست‌ها نگران حملات نیروهای مقاومت در کرانه باختری پس از آتش بس در غزه هستند.

خسته از جنگ، موافق آتش بس

این را نیز باید در نظر داشت که بسیاری از ساکنان مناطق اشغالی از ادامه جنگ در غزه خسته و بدنبال توافق با نیروهای حماس هستند. شبکه ۱۳ تلویزیون رژیم صهیونیستی گزارشی آماری را از نتایج یک نظرسنجی در اسرائیل درباره آتش بس منتشر کرده است:

۶۱.۵ درصد: میزان حمایت اسرائیلی‌ها از توافق آتش بس در غزه

۲۳.۹ درصد مخالفان آتش بس در جنگ غزه

۵۹.۸ درصد: تاکید اسرائیلی‌ها بر اجرای مرحله دوم توافق و توقف جنگ

۵۸.۸ درصد: درخواست اسرائیلی‌ها برای تغییرات سیاسی گسترده پس از آتش بس و برگزاری انتخابات

۸۸ درصد: درخواست اسرائیلی‌‎ها برای توقف کامل جنگ و توافق با جنبش حماس برای پایان دادن به جنگ و تأمین امنیت شخصی خود

نارضیان آتش بس

در عین حال نارضایتی از آتش بس در اسرائیل و احساس شکست در میان آنان بسیار قابل توجه است:

تظاهرات شهرک‌نشینان علیه توافق با حماس: روز جمعه پلیس و ارتش رژیم صهیونیستی تظاهرات شهرک‌نشینان تندرو صهیونیست در ایست بازرسی زعتره در جنوب نابلس در شمال کرانه باختری علیه توافق آتش‌بس و مبادله اسرا را سرکوب کردند.

۶ نفر: تعداد بازداشتی‌ها در اعتراضات ضدآتش بس در اسرائیل

شکست خوردیم

واکنش‌ها به آتش بس در مناطق اشغالی به صورت عمده همراه با احساس ضعف و حقارت و نوعی سرخوردگی بوده است:

حماس اسطوره شد: «آلون مزراحی»، نویسنده و تحلیلگر اسرائیلی در واکنش به آتش بس نوشته است که حماس به یک اسطوره فرهنگی برای نسل‌های آینده تبدیل شده و بر ما، و حتی بر تمام غرب، پیروز شده و ایستادگی کرده است.

اسرائیل همیشه تسلیم می‌شود: «یوسی میلمان»، کارشناس امور امنیتی اسرائیل نیز گفته است که اسرائیل همیشه در نهایت تسلیم می‌شود و اسرای فلسطینی را آزاد می‌کند. چرا این تأخیر؟

حماس از بین نرفت: «رون کوفمان»، روزنامه‌نگار اسرائیلی هم درباره پذیرش آتش بس توسط تل آویو تاکید کرد که یک چیز را می‌توان گفت: حماس از بین نرفته است.

تسلیم شدیم: کارشناس شبکه ۱۴ عبری‌ هم در گزارشی اعلام کرد که در آخرین لحظات قبل از حکم ترامپ، که مشخص نیست با ماست یا علیه ما، ما تسلیم شدیم. این یک تسلیم است، هر طور که بخواهید آن را نام بگذارید. این توقف جنگ است، نه نابودی حماس، نه بازگشت تمام گروگان‌ها و بدتر از همه، بهایی است که ما پرداختیم: کشته‌های هفتم اکتبر، کشته‌های جنگ و امنیت همه شهروندان اسرائیلی که در خطر است. این بهایی است که برای تسلی جزئی ما پرداخت شده است.

حماس خلع سلاح نشد: «یوآو زیتون» خبرنگار نظامی روزنامه یدیعوت احرونوت در یادداشت خود نوشت که حماس از سلاح‌هایش خلع نخواهد شد، زیرا آن‌ها تونل‌هایی دارند که برای تولید سلاح، جذب و آموزش نیروها استفاده می‌شوند.

توافق تسلیم‌آمیز شرم‌آور برای اسرائیل: «موشه فیگلین»، عضو سابق کنست درباره توافق آتش بس نوشت که این یک توافق تسلیم‌آمیز شرم‌آور برای اسرائیل است.

نگران آینده هستیم: «باراک سیری»، روزنامه‌نگار اسرائیلی تاکید کرد که ما همیشه گفتیم که این توافق با توافقات قبلی کاملاً متفاوت خواهد بود، با وجود تمام عملیات‌ها، جنگ به پایان می‌رسد و ما از نوار غزه و محور فیلادلفیا خارج خواهیم شد. نسبت به آنچه که در آینده اتفاق خواهد افتاد، احساس نگرانی وجود دارد.

«رون بن یشای»، تحلیلگر اسرائیلی در روزنامه یدیعوت أحرونوت تاکید کرد که اگر این توافق اجرایی شود، اسرائیل به هدف اصلی جنگ، یعنی سرنگونی حکومت حماس در غزه، دست نخواهد یافت.

نمی توان حماس را نابودی کرد: روزنامه یدیعوت أحرونوت به نقل از یک افسر میدانی ارتش رژیم صهیونیستی که در نبردهای غزه شرکت کرده، بیان کرد که نمی‌توان در طول یک سال ارتش (حماس) را که طی ۱۵ تا ۲۰ سال ساخته و تقویت شده است، نابود کرد.

اسرائیل به اهداف خود نرسید: شبکه آی ۲۴ اسرائیل نیز تاکید کرد که حماس به اداره نوار غزه ادامه می‌دهد و این موضوع نشان می‌دهد که اسرائیل نتوانسته است به اهداف اصلی خود در این جنگ دست یابد و واقعیت‌های موجود در منطقه را تغییر دهد.

اسرائیل چاره‌ای نداشت: «آوی یسخاروف»، تحلیلگر صهیونیست در واکنش به توافق تبادل اسرا و آتش بس تاکید کرد که یک توافق سخت و حتی بد از برخی جهات منعقد شد، اما این یک توافق اجتناب ناپذیر بود زیرا هیچ گزینه بهتری وجود نداشت و این تنها راه برای نجات هر کسی بود که می توانست نجات یابد.‌