اتحادیه «اتحاد اینجا» اعلام کرد بیش از 100 نفر از کارکنان هتل هیلتون در سیاتل آمریکا در اعتراض به دستمزدهای کم و نابرابری شغلی دست از کار کشیده و اعتصاب کردند.
براساس این گزارش، آنها خواستار افزایش دستمزدها، جذب منصفانه کارکنان و حجم کاری مناسب و بازگرداندن نیروهای اخراج شده در دوران همه گیری کووید 19 شدند.
این اتحادیه افزود: اعتصاب یک هفتهای 374 نیروی هتل هیلتون فرودگاه سیاتل و مرکز کنفرانس فرودگاه هیلتون سیاتل تا ساعات آغازین روز 19 اکتبر به طول می انجامد.
سخنگوی این هتل در بیانیهای که آن را برای رویترز ارسال کرده گفت: ما به مذاکره در مسیری درست برای دستیابی به توافقات منصفانه و منطقی که هم به نفع کارکنان هتل و هم به سود مسئولان هتل باشد، پایبند هستیم.
در حال حاضر در مجموع بیش از 4300 کارمند در هتل های هیلتون، حیات، ماریوت در هانولولو، سن دیگو، سان فرانسیسکو و سیاتل در اعتصاب هستند.
همچنین حدود 2 هزار در ماه سپتامبر در بزرگترین هتل هیلتون در جهان در شهر هانولولو دست به اعتصاب زدند.
به علاوه، حدود 10 هزار کارمند هتل در برخی شهرها اعتصاب چند روزه ای را همزمان با روز جهانی کار و پس از توقف مذاکرات مربوط به قرارداد با هتل های ماریوت، هیلتون و حیات آغاز کردند.
برگزاری اعتصاب های شغلی در آمریکا تنها محدود به کارکنان هتل ها نیست و بسیاری از مشاغل و صنایع دیگر به دلیل بحران های مالی درگیر اعتصاب کارکنان خود هستند. یکی از بزرگترین این اعتصابات، اعتصاب گسترده چند ماهه کارکنان شرکت هواپیماسازی بوئینگ است که این شرکت را متحمل ضرر و زیان هنگفتی کرده است.
شرکت هواپیماسازی بوئینگ آمریکا اعلام کرد که طی ماههای آینده حدود 10 درصد از نیروی کار خود را کاهش خواهد داد چرا که ضرر و زیانهای این غول هوافضا رو به افزایش بوده و اعتصاب کارکنان نیز تولید هواپیماهای پرفروش آن را متوقف کرده است.
مدیر عامل بوئینگ اظهار کرد که این شرکت برنامه خود را برای توسعه هواپیماهای ایکس 777 تا سال 2026 به تعویق میاندازد و تولید هواپیماهای باری 767 تجاری خود را پس از تکمیل سفارشات باقیمانده در سال 2027 متوقف خواهد کرد.
این شرکت مدعی شد که اتحادیه "انجمن بینالمللی ماشینکاران و کارگران هوافضا" (IAM) در مدت چهار هفته اعتصاب به خوبی مذاکره نکرده و به اعضای خود اطلاعات نادرست در مورد وضعیت مذاکرات ارائه داده است.
علاوه بر این، کارکنان بنادر آمریکا نیز اعتصاب چند روزه ای را برگزار کردند. براساس این گزارش، پس از حاصل نشدن توافق بین اتحادیه دریایی آمریکا(USMX) و انجمن بینالمللی کارگران بنادر(ILA) در موعد زمانی نیمهشب اول اکتبر، هزاران کارگر بنادر از بندر مین تا تگزاس دست از کار کشیده اعتصاب خود را آغاز کردند.
در این اعتصاب که از سوی انجمن بینالمللی کارگران بنادر ترتیب داده شده، حمل و نقل کلیه کالاها اعم از مواد غذایی تا خودرو در سراسر دهها بندر از مین تا تگزاس متوقف شده و تحلیل گران معتقدند این اعتصاب روزانه میلیاردها دلار ضرر اقتصادی به کشور وارد می کند.
در همین حال برخی قانونگذاران آمریکایی، حمایت خود را از کارگران بنادر اعلام کردند و خواستار دستیابی سریع به توافقی برای به حداقل رساندن تأثیرات منفی اقتصادی این اعتصاب شدند.