تولید پهپاد در روسیه ۱۰ برابر می‌شود

ولادیمیر پوتین روز پنجشنبه در نشست کمیسیون نظامی-صنعتی روسیه درباره توسعه سامانه های هواپیمای بدون سرنشین برای مقاصد ویژه افزود: در سال ۲۰۲۳، ۱۴۰ هزار دستگاه از تجهیزات رزمی بدون سرنشین همانند پهپاد به نیروهای مسلح روسیه تحویل داده شد که برای سال جاری میلادی ( ۲۰۲۴) افزایش ۱۰ برابری این تعداد برنامه ریزی شده است.

وی ادامه داد: خط تولید انواع سیستم‌های بدون سرنشین در حال گسترش است و قایق‌های بدون سرنشین و سکوهای رباتیک برای استفاده چند منظوره در حال تولید هستند که بیشتر تولیدات آنها به نیروهای مستقر در خط تماس رزمی ارسال می‌شوند.

رئیس‌جمهور روسیه از افزایش قابل توجه عرضه هواپیماهای بدون سرنشین به نیروهای مسلح این کشور سخن گفت و افزود: تولید تسلیحات به ویژه تجهیزات ضروری برای عملیات ویژه (نظامی مسکو در اوکراین)، چندین برابر افزایش یافته و ویژگی های تاکتیکی و فنی آنها بهبود یافته است.

وی گفت: روسیه باید نیازهای نیروهای مسلح خود را را به طور کامل برآورده کند، تولید پهپادها را افزایش دهد و فناوری های هوش مصنوعی را به کار گیرد.

از نگاه رئیس‌جمهور روسیه، تقریبا هر هفته نوعی به روز رسانی در صنعت پهپاد وجود دارد و هرکس در میدان جنگ به این خواسته‌ها اقدام سریع‌تری نشان دهد، برنده است.

پوتین افزود: در این راستا، کار طراحی، آزمایش و تولید انبوه پهپادها در مراکز تحقیقاتی و تولیدی ویژه انجام می شود و شمار این مراکز تا سال ۲۰۳۰ به ۴۸ مجموعه افزایش خواهد یافت.

وی تأکید کرد: ‌فرایند تولید پهپادها باید به صورت انبوده باشد و لازم است که از هم اکنون درمورد کاربرد این تجهیزات در آینده پیش‌بینی‌های لازم صورت گیرد.

وی ادامه داد:‌ اکنون باید پیش بینی کنیم که پهپادها در آینده، چه مأموریت‌هایی را برعهده خواهند داشت.

رئیس‌جمهور روسیه همچنین اظهار داشت: نیروهای حاضر در خط تماس (عملیات نظامی ویژه) هواپیماهای بدون سرنشین جدید و ربات‌های مختلف دریافت خواهند کرد.

پوتین درباره محصولات تولید شده توسط شرکت های غیردولتی روسیه در صنعت دفاعی از جمله تولید هواپیماهای بدون سرنشین نیز گفت: محصولات این شرکت‌ها از نظر کیفیت از محصولات کارخانه‌ها پایین‌تر نیستند، بنابراین از این شرکت‌های کوچک باید از جمله از نظر فناوری حمایت شود.

ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور روسیه روز ۲۱ فوریه سال ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بی‌توجهی غرب به نگرانی‌های امنیتی مسکو، استقلال «جمهوری‌های خلق دونتسک و لوهانسک» را در منطقه «دونباس» به رسمیت شناخت.

سه روز پس از آن یعنی پنجشنبه پنجم اسفند سال ۱۴۰۰، پوتین عملیاتی نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کی‌یف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد و این جنگ همچنان ادامه دارد.

آمریکا و کشورهای غربی در پاسخ به این اقدام روسیه، تاکنون تحریم‌های گسترده‌ای را علیه مسکو اعمال و میلیاردها دلار تسلیحات و تجهیزات نظامی به کی‌یف ارسال کرده‌اند.

ولودیمیر زلنسکی رئیس‌جمهور اوکراین ماه‌هاست که از متحدانش خواسته است تا به کی‌یف اجازه دهند موشک‌های غربی از جمله موشک‌های آمریکایی و موشک‌های موسوم به «سایه‌ طوفان» ساخت انگلیس را به عمق خاک روسیه شلیک کند.

در همین حال، رئیس‌جمهور روسیه پیشتر در اظهاراتی با بیان اینکه ارائه مجوز به اوکراین برای استفاده از موشک‌های دوربرد برای حمله به اهدافی در خاک ما به منزله مشارکت مستقیم کشورهای عضو ناتو در جنگ علیه روسیه است، تاکید کرد: این موضوع ماهیت درگیری را به گونه قابل توجهی تغییر خواهد داد.