روزنامه معاریو در گزارشی اعلام کرد، کارشناسان بر این باورند که حزب الله فنآوری تسلیحاتی در اختیار دارد که میتواند کل اسرائیل را تحت تاثیر خود قرار دهد.
مدیر عامل شرکت Asgard Systems در این رابطه به این رسانه عبری زبان گفت، این نگرانی وجود دارد که حزب الله به یک پیشرفت فن آورانه نظامی دست پیدا کرده است که میتواند در سطح خطر جنگ افزار نامتعارف باشد.
روتیم می تال مدیر عامل شرکت Asgard Systems که در زمینه توسعه فن آوریهای نظامی فعالیت میکند در این رابطه افزود: گزارشهای به دست آمده است که نشان میدهند حزب الله در حال حاضر به طور بالفعل بمبهای الکترو مغناطیسی در اختیار دارد.
او در رابطه با قدرت تاثیر گذاری این بمبها گفت: تصور کنید آذرخش به یک ساختمانی که شما در آن زندگی میکند، اصابت کند، این اصابت به خود ساختمان و نه سیم ارتی که در آن تعبیه شده، اصابت کند، یعنی تمام ساختمان را هدف قرار دهد، دیگر همه قادر به دیدن هیچ چیز نخواهند بود، نه سامانههای آب و برق و نه دستگاههای برقی خانگی، نه دستگاههای رایانه شخصی و نه تلویزیون و حتی دستگاههای پزشکی که برای نجات جان انسانها ساخته شدهاند، همگی از کار میافتند، گویی که برق رفته است.
همچنین دستگاهها گویی که دچار اتصالی شده باشند، از درون میسوزند.
به گفته این کارشناسان، این کار میتواند یک خطر بالقوه برای اسرائیل باشد، در صورت بکارگیری چنین سلاحی آن هم در سال 2024 که همه چیز توسط تراشههای الکترونیکی کنترل و هدایت میشوند و همه ساختارهای حیاتی اسرائیل به شکل الکترونیک کنترل میگردد، زیرساختهای مختلف اسرائیل از پزشکی گرفته تا دفاعی و نظامی همگی تحت تاثیر آن قرار خواهند گرفت.
از سوی دیگر، روزنامه هاآرتص هم در گزارشی خبر داد، ارتش اسرائیل همچنان از ورود به جنگ فراگیر با حزب الله لبنان واهمه دارد.
به نوشته این رسانه عبری زبان، همان طور که حملات توپخانهای و هوایی اسرائیل به جنوب لبنان زیانهای را به این مناطق وارد کرده، حملات موشکی و پهپادی حزب الله نیز به شهرکهای صهیونیست نشین واقع در شمال (فلسطین اشغالی) خسارات زیادی وارد کرده است.
عاموس هرئیل تحلیلگر ارشد این رسانه عبری زبان تاکید کرد: با یک حساب سرا نگشتی د رمقابل خالی شدن شهرکهای نزدیک مرز لبنان از سکنه اسرائیل از کابینه گرفته تا ارتش آن را دچار سرخوردگی کرده، اما حملات اسرائیل و اقداماتش در تخریب مناطقی از جنوب لبنان هرگز به سطح یک دست آورد راهبردی برای اسرائیل نمیرسد و هرگز نمیتواند به عنوان جایگزینی برای شکست در بازگشت شهرک نشینان به خانه هایشان باشد.
این تحلیلگر تاکید کرد، تنها دو راهکار برای دستیابی به دست آورد راهبردی بازگشت شهرک نشینان به شهرک هایشان وجود دارد که یکی از آنها جنگ و دیگری صلح است، دو راهکاری که فعلا تلآویو از تحقق آنها طفره میرود.
براساس این گزارش، کابینه اسرائیل و ستاد ارتش اسرائیل حاضر به ورود به جنگ در شمال نیست، برای این کار هم دلیل واضحی دارد، زیرا به رغم اظهارات علنی و افراطی که خواهان آغاز حمله به لبنان وجود دارد و بیانگر بغرنجی اوضاع است، شرایطی که باعث شده است شاهد کوچ دست جمعی شهرک نشینان برای یافتن آیندهای برای خود در مناطق دیگر هستیم.
به اعتقاد این تحلیلگر امروز اسرائیل نه یارای دور نگه داشتن نیروهای الرضوان (در قالب یک صلح) از مرزها را دارد و نه در خود توانمندی ورود به جنگ فراگیر با حزب الله را میبیند زیرا گزینه دوم هم زیانهای زیادی حتی بیش از دست آوردهایش برای اسرائیل به همراه خواهد آورد.