صهیونیست‌ها چگونه غافلگیر شدند؟

همزمان با ادامه جنگ غزه ، گروه مقاومت بحرین با اقدام نظامی علیه رژیم صهیونیستی ، گشایش جبهه جدیدی را در نبرد محور مقاومت علیه این رژیم رقم زد. در این نوشتار به اختصار به ماهیت مقاومت بحرین و پیامد‌های این اقدام آنها علیه رژیم اشغالگر قدس پرداخته می‌شود.

با تداوم نسل‌کشی رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه، حزب‌الله لبنان، گروه‌های مقاومت عراق و انصارالله یمن نیز در سایه سکوت کشور‌های اسلامی، علیه رژیم صهیونیستی عملیات نظامی انجام دادند. در این میان، اقدام مقاومت اسلامی بحرین علیه رژیم صهیونیستی، اهمیت به مراتب بیشتری دارد، زیرا بر خلاف لبنان، عراق و یمن، حکومت بحرین روابط حسنه‌ای با رژیم صهیونیستی دارد و عادی‌سازی روابط با این رژیم را انجام داده و تنها کشور عربی است که به ائتلاف آمریکایی علیه یمن در دفاع از رژیم صهیونیستی پیوست. سوال مهم این است که مقاومت بحرین چگونه علیه رژیم صهیونیستی اقدام نظامی انجام داد و پیام‌های این اقدام مقاومت بحرین چیست؟

اقدام مقاومت بحرین؛ تحول عملکردی در مقاومت

مقاومت اسلامی بحرین که تحت عنوان گردان‌های الاشتر نام‌گذاری شد، در سال ۲۰۱۲ اعلام موجودیت کرد و نقطه آغاز فعالیت آن نیز علیه حکومت آل خلیفه در بحرین بود. مقامات بحرینی این گروه را به عنوان یک گروه تروریستی معرفی کردند که خارج از بحرین فعالیت می‌کند. گردان الاشتر در سال ۲۰۱۴ از سوی کشور‌های امارات، کانادا، مصر، عربستان سعودی و کویت به عنوان یک سازمان تروریستی اعلام شد. آمریکا نیز در سال ۲۰۱۸، این گروه را به فهرست سازمان‌های تروریستی اضافه کرد. در حالی که در سال‌های گذشته این گروه فعالیتی نداشت، اخیراً ساختمان شرکت حمل‌ونقل «تراک نت» و نیز اهداف حیاتی دیگر در بندر ایلات در جنوب فلسطین اشغالی را هدف قرار داد.

صهیونیست‌ها چگونه غافلگیر شدند؟

این اقدام از آن جهت یک تحول در عملکرد مقاومت محسوب می‌شود که از خاک عراق انجام شده است. سفارت بحرین در واشنگتن نیز اعلام کرد که گردان‌های الاشتر در خارج از خاک بحرین فعالیت می‌کنند. تاکنون هیچ یک از گروه‌های مقاومت خاک کشور دیگری را برای فعالیت خود انتخاب نکرده و از خاک کشور دیگری نیز اقدام نظامی علیه رژیم صهیونیستی یا آمریکا انجام نداده بود.

این اقدام گردان‌های الاشتر به منزله این نیز است که گرفتار بودن در کشوری که با حکومت استبدادی و دیکتاتوری مواجه است و روابط نزدیکی با رژیم صهیونیستی هم دارد، سبب نمی‌شود جوانان آن کشور راه مقاومت را در پیش نگیرند. علاوه بر این، شکل‌گیری گروه مقاومت در کشوری همانند بحرین که دارای فضای سیاسی بسته و استبدادی است نشان می‌دهد جایگاه محور مقاومت در سطح منطقه غرب آسیا در حال گسترش است و این از پیامد‌های راهبردی جنگ کنونی در غزه محسوب می‌شود.

پیام‌های اقدام مقاومت بحرین علیه رژیم صهیونیستی

اقدام گردان‌های الاشتر بحرین حاوی چند پیام مهم است. نخستین پیام این است که از دید بسیاری از مردم و گروه‌های بحرینی، عادی‌سازی روابط این کشور با رژیم صهیونیستی نه تنها پذیرفتنی نیست بلکه حتی می‌تواند سبب شکل‌گیری هسته‌های مقاومت جدید علیه رژیم صهیونیستی شود.

دومین پیام این است که سیاست رسمی دولت‌های عربی درباره مسئله فلسطین و تمایل آنها به عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی نمی‌تواند امنیت بیشتری برای این رژیم در پی داشته باشد به خصوص اگر رژیم صهیونیستی از عادی‌سازی روابط به عنوان فرصتی برای اقدام علیه فلسطین بهره گیرد.

سومین پیام این است که دولت‌هایی که عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی را انجام می‌دهند و یا از جنایت‌های این رژیم علیه فلسطینی‌ها حمایت می‌کنند، نه تنها امنیت بیشتر را برای خود به ارمغان نمی‌آورند بلکه تهدید‌های بیشتری را به خصوص از جانب مردم خود برای خود ایجاد می‌کنند. دفاع از فلسطین بخش مهمی از مطالبات مردم در کشور‌های عربی و اسلامی است. این موضوع با شکل‌گیری مقاومت بحرین در عمل نیز ثابت شده است.

در همین راستا، رهبر معظم انقلاب روز ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ در دیدار با معلمان اشاره کردند: «بعضی خیال می‌کنند بروند کشور‌های اطراف را وادار کنند که روابط‌شان را با رژیم صهیونیستی عادّی کنند، مشکل حل خواهد شد؛ نه، اشتباه می‌کنند. فرض کنید کشور‌های گوناگونِ این دُوروبَر، عمدتاً کشور‌های عرب، روابط‌شان را با رژیم صهیونیستی عادّی هم بکنند، این، مشکل را حل نمی‌کند، بلکه مشکل را متوجّه می‌کند به خود دولت‌های آنها؛ یعنی آن دولت‌هایی که بر این جنایات چشم پوشیدند و با وجود یک چنین جنایاتی با آن رژیم دست دوستی دادند، ملّت‌ها به جان خود آن دولت‌ها خواهند افتاد. اگر امروز ملّت‌های منطقه علیه رژیم صهیونیستی‌اند، آن روز ملّت‌های منطقه علیه دولت‌های خودشان خواهند بود.»

چهارمین پیام نیز این است که شکل‌گیری نیروی مردمی در بستر مقاومت می‌تواند تهدیدی جدید برای آمریکا و همچنین محدود شدن دایره مانور آمریکا در منطقه غرب آسیا باشد. منامه، پایتخت بحرین، میزبان مقر ناوگان پنجم نیروی دریایی ایالات متحده است. در صورتی که سیاست آمریکا ضد مقاومت ادامه پیدا کند و یا تشدید شود، شکل‌گیری نیرو‌هایی نظیر گردان‌های الاشتر می‌تواند در آینده حضور نظامی آمریکا در منامه را با مشکل مواجه کند.

پنجمین پیام نیز این است که همسویی با غزه و حمایت از مردم غزه در حال تسری به مردم کشور‌هایی است که دولت‌های آنها دوست رژیم صهیونیستی هستند. مقاومت اسلامی بحرین در روز سیزدهم اردیبهشت در بیانیه‌ای اعلام کرد: در حمایت از آرمان فلسطین و در حمایت از مردم مقاوم غزه، مقر شرکت حمل و نقل زمینی تراک نت رژیم صهیونیستی در شهر ام الرشرش فلسطین اشغالی (ایلات) را به وسیله پهپاد هدف قرار داده‌ایم. این گروه در ادامه تاکید کرد که به حرکت و حمایت خود در همه سطوح از مردم صبور و مقاوم غزه ادامه می‌دهد و تا زمانی که تجاوز رژیم صهیونیستی متوقف نشود، عملیات‌های خود را متوقف نخواهد کرد.

ششمین پیام اقدام گروه‌های مقاومت بحرین علیه رژیم صهیونیستی نیز دست برتر مقاومت در منطقه غرب آسیا است. به خصوص در یک دهه اخیر، آمریکا، برخی کشور‌های عربی، رژیم صهیونیستی و برخی از کشور‌های اروپایی تلاش کردند با محور مقاومت مقابله کرده و مانع تقویت موقعیت آن در منطقه غرب آسیا شوند. اکنون اقدام مقاومت بحرین علیه رژیم صهیونیستی ثابت می‌کند که این تلاش‌ها نه تنها نتیجه نداشته بلکه مقاومت همچنان روند رو به پیشرفت خود در منطقه غرب آسیا را طی می‌کند.