«دیوید هرست» تحلیلگر شناخته شده انگلیسی و سردبیر وب سایت میدل ایست آی در تحلیل جدید خود درباره تحولات غزه و نبردی که میان مقاومت و رژیم صهیونیستی جریان دارد به بررسی نتایج مثبت نبرد طوفان الاقصی بر افزایش حمایت جهانی از آرمان فلسطین اشاره و اعلام کرد که بعد از گذشت 7 ماه از تجاوزات اسرائیل به غزه نام فلسطین همچنان در همه جا روی زبانها افتاده و مردم در سراسر جهان حمایت خود را از مردم فلسطین اعلام میکنند.
همچنین یکی دیگر از نتایج این نبرد آن است که اسرائیل اکنون در جایگاه متهم در مقابل دیوان بینالمللی دادگستری قرار گرفته است. امروز فلسطینیها برای اولین بار در تاریخ درگیریهای طولانی خود با اسرائیل متوجه شدند رهبرانی دارند که هرگز از خواستههای اساسی خود دست نمیکشند و این رهبران از احترام زیادی در میان مردم خود برخوردارند.
امروز شاهد شکل گیری نسل جدیدی در آمریکا هستیم و یهودیان از اینکه اکنون نام دین آنها در تمامی کشتارها و جنگهای وحشیانه توسط اسرائیلیها استفاده میشود بسیار نگران هستند و ترسیدهاند و امروز شاهد یک جنبش یهودی هستیم که روایت صهیونیستی را به چالش میکشد.
بسیج افکار عمومی جهان ضد اسرائیل
اسرائیل از 7 اکتبر تا امروز یک عملیات تخریب گسترده در داخل نوار غزه آغاز کرده که در واقع یک جنگ نسل کشی علیه غیرنظامیان است که منجر به تخریب و ویرانی خانهها، بیمارستانها، مدارس و دانشگاهها شده و همین مسئله نقطه عطفی در تغییر رویکرد افکار عمومی جهان محسوب میشود.
از طرف دیگر جو بایدن به عنوان رئیس جمهور آمریکا که به حزب دموکرات تعلق دارد حمایت نامحدودی از جنگ اسرائیل علیه غزه انجام میدهد و این اتفاق در سال انتخابات آمریکا رخ داده است. بعد از آن دیدیم که دانشگاههای آمریکا اعتراض گستردهای علیه این جنگ و حمایت دولت ایالات متحده از اسرائیل در نسل کشی علیه مردم غزه به راه انداختند.
اهمیت خیزش دانشجویی آمریکا ضد اسرائیل
در این میان دانشگاه کلمبیا این خیزش بزرگ دانشگاهی را رهبری میکند و به مرکز انقلاب دانشجویی تبدیل شده است و این خیزش به تدریج به سایر دانشگاهها منتقل شد. اما شاید نکته مشترکی که خیزش دانشجویی در دانشگاههای کلمبیا و بیل و هاروارد را به هم مرتبط میکند روابط میان این دانشگاهها با اسرائیل است.
در دانشگاه کلمبیا به خاطر قرارداد 1.2 میلیارد دلاری که این دانشگاه با اسرائیل منعقد کرده دانشجویان از مدیریت دانشگاه میخواهند که سرمایهگذاریهای خود را از غولهای فناوری آمازون و گوگل پس بگیرد.
در دانشگاه بیل هم دانشجویان از مدیریت دانشگاه میخواهند که از سرمایهگذاریهای خود در همه شرکتهای تولید کنندگان سلاح که از سلاحهای آنها برای تجاوز به مردم فلسطین استفاده میشود عقب نشینی کنند. لازم به ذکر است که دانشگاه بیل دارای برنامه تبادل دانشجو با 7 دانشگاه اسرائیل است. دانشگاه هاروارد نیز با سه دانشگاه اسرائیل برنامه تبادل دانشجو دارد و دانشگاه کلمبیا نیز میتواند دانشجوهای خود را با چهار دانشگاه اسرائیل تبادل کند.
نابودی ادعاهای آمریکا درباره دموکراسی و آزادی بیان
بعد از خیزش بزرگ دانشجویی در دانشگاههای آمریکا شاهد استفاده از زور و خشونت برای سرکوب این اعتراضات مسالمت آمیز بودیم. در دانشگاه کلمبیا رئیس این دانشگاه به پلیس شهر نیویورک دستور داد تا معترضان را متفرق و به 50 چادری که در میدان جنوبی دانشگاه برپا شده بود حمله کند که منجر به بازداشت 100 دانشجو از دانشگاه کلمبیا و دانشکده برنارد شد از جمله دختر ایلهان عمر، عضو کنگره ایالات متحده.
همچنین دستور تعلیق دانشجویان صادر شد و به آنها گفته شد که نمیتوانند ترم تحصیلی خود را به پایان برسانند. در دانشگاه بیل 50 معترض بازداشت شدند. در دانشگاه اوهایو هم معترضان مورد ضرب و شتم شدید قرار گرفتند و به طور کلی از زمان آغاز اعتراضات در دانشگاه کلمبیا در 18 آوریل نزدیک به 900 معترض بازداشت شدند.
از سوی دیگر لندن هم اخیرا شاهد سیزدهمین تظاهرات گسترده مردم از زمان آغاز جنگ غزه بود و این اعتراضاتی که در محکومیت حملات اسرائیل به غزه برگزار میشود از نظر وسعت و تعداد شرکت کنندگان بسیار بی سابقه است.
دست و پا زدنهای لابی صهیونیسم در آمریکا برای نجات اسرائیل
این جنبشهای اعتراضی که در آمریکا و اروپا علیه اسرائیل به راه افتاده همچنین تاثیر عمیقی در خود غزه داشته است، زیرا مردم فلسطین در نوار غزه که بار این تجاوزات اسرائیل را به دوش میکشند دیگر احساس نمیکنند که تنها هستند. «بیسان عوده» روزنامه نگار فلسطینی خطاب به حامیان فلسطین در جهان میگوید که «به همین روند ادامه دهید و ما به شما قول میدهیم که استوار بمانیم و مقاومت کنیم و همیشه حقیقت را به شما خواهیم گفت. اجازه ندهید خشونتی که علیه شما اعمال میشود شما را بترساند. آنها (حامیان صهیونیسم) چارهای جز ساکت کردن و ارعاب شما ندارند زیرا شما در حال نابودی چندین دهه عملیات شستشوی مغزی که آنها انجام میدادند هستید».
در این میان لابی صهیونیسم در آمریکا حامیان فلسطین را منحرف میخواند و آنها را به یهودی ستیزی متهم میکند. فعالان این لابی کسانی هستند که مدیران ترسو و بزدل دانشگاهها را تحریک میکنند تا دانشجویان و اساتید را اخراج کنند. فعالان لابی صهیونیسم که ادعای دموکراسی داشتند و خودشان را دموکرات میدانند دستانشان کاملاً در آستین فاشیستها فرو رفته و اینها کسانی هستند که قانون و آزادی بیان و حق اعتراض را به خطر میاندازند.
نسل یهودیان ضد صهیونیسم
امروز انقلاب علیه صهیونیسم توسط نسل جدیدی از یهودیان در آمریکا رهبری میشود که شمار زیادی از آنها در اعتراضات ضد اسرائیل شرکت میکنند.
یکی از دانشجویان دانشگاه کلمبیا و دو دانشجوی دانشکده برنارد که یهودی هستند در این زمینه میگویند که «ما تصمیم گرفتیم در جنبش آزادی فلسطین بازداشت شویم. سرکوب و آزار و اذیت بیش از 100 دانشجوی طرفدار فلسطین در دانشگاه کلمبیا بدترین خشونتی است که دانشگاه ما از چند دهه گذشته تاکنون شاهد آن بوده است. ما در حالی که این پیام را مینویسیم دانشجویان اسرائیلی که از کنار ما عبور میکنند ما را مورد اهانت قرار میدهند و با زبان عبری ما را حیوان توصیف میکنند و تصور میکنند که هیچ کدام از ما نمیفهمیم آنها چه میگویند. در اینجا صحبتهای یوآو گالانت وزیر جنگ اسرائیل در مورد فلسطینیان یادآوری میشود که گفت فلسطینیها حیوان هستند و باید مانند حیوان با آنها برخورد شود».
در واقع جنگ غزه جنجال بیسابقهای را در میان یهودیان ایجاد کرده و برخی از چهرههای روشن فکر یهودی مانند «نائومی کلاین» روزنامه نگار کانادایی میگوید که صهیونیسم چیزی نیست جز بتی دروغین که از رویای سرزمین موعود برای برپایی یک حکومت نژادپرست نظامی سو استفاده کرده است. صهیونیسم ما را به لحظه فاجعه کنونی رسانده و زمان آن رسیده که فریاد بزنیم و بگوییم صهیونیسم ما را به اینجا رسانده و در مسیری غیر اخلاقی قرار داده و اکنون باید احکام آن را پاره کنیم.
فلسطین در همه جا
در آیندهای نزدیک متوجه میشویم که جنبش ضد جنگ غزه چگونه مسئله فلسطین را به شیوهای بیسابقه احیا کرد و به کانون توجهات جهانی برگرداند و امروز واکنشهای جهانی به جنگ غزه کاملاً برعکس چیزی بود که اسرائیل و حامیانش به دنبال آن بودند. بنیامین نتانیاهو نخست وزیر کنونی اسرائیل و سایر مقامات آن از گذشته تاکنون تصور میکردند که اگر نسلهای قبلی فلسطینیها را نابود کنند نسل جدید دست از مبارزه خواهند کشید. اما میبینیم که خود نتانیاهو امروز با رفتارهای وحشیانه خود چگونه پیوند از دست رفته میان فلسطینیان در سراسر جهان را مجدداً احیا کرد.
از طرف دیگر این موج حمایتی که از مردم فلسطین در جهان به راه افتاده نقشههای اسرائیل و حامیان آن برای ایجاد شکاف میان آرمان فلسطین و مردم جهان عرب را نابود کرد؛ جایی که اسرائیل و طرفداران آن بعد از اتفاقاتی که طی یک دهه گذشته در جهان عرب رخ داد و آشوبهایی که به وجود آمد امیدوار شده بودند که مسئله فلسطین از کانون توجهات دور شود. اسرائیل از طریق برقراری ارتباط مستقیم با کشورهای ثروتمند عربی و گسترش عادی سازی با آنها به دنبال دور زدن مسئله فلسطین بود و اگر نبرد طوفان الاقصی رخ نمیداد چه بسا که اسرائیل به این هدف خود میرسید.
2 نتیجه بلند مدت طوفان الاقصی
علاوه بر پیامدهایی که نبرد طوفان الاقصی و جنبش حمایتی از مردم فلسطین در مرحله کنونی برای اسرائیل دارد باید به دو نتیجه بلند مدت این روند توجه کنیم که شاید از همه مهمتر باشند:
-اول اینکه برای اولین بار غزه در تاریخ درگیریهای طولانی با اسرائیل نشان داد که یک عزم و اراده بیسابقه و بینظیر در مقاومت و مبارزه با اشغالگری دارد و مردم به سرزمین خود تعهد دارند و تحت هیچ شرایطی آن را رها نمیکنند؛ چیزی که در هیچ یک از دورهها شاهد آن نبودیم به ویژه سازمان آزادی بخش فلسطین هرگز چنین ارادهای از خود نشان نداده بود.
درواقع امروز فلسطینیها برای اولین بار در تاریخ خود رهبری دارند که حاضر نیست از خواستههای اساسی خود دست بکشد و این رهبری واقعاً از احترام بالایی میان مردم برخوردار است.
-نتیجه دوم این است که یک نسل جدید در آمریکا شکل گرفته که ضد اسرائیل است و این در حالی است که آمریکا بزرگترین حامی اسرائیل به شمار میرود و تنها کشوری است که میتواند جنگ غزه را با توقف حمایت نظامی ، سیاسی و اقتصادی از اسرائیل متوقف کند.
از طرف دیگر روایت دروغین صهیونیستها برای همه جهان آشکار شده و آنها دیگر نمیتوانند به نام دین یهود جنایات خود را توجیه کنند.