ارزیابی این اندیشکده که در واشنگتن دی.سی مستقر است، بعد از آن مطرح میشود که روزنامه روسی «ایزوستیا» که نزدیک به کرملین است، گزارشی را درباره برنامه وزارت دفاع روسیه برای گسترش منطقه نظامی جدیدالتاسیس «لنینگراد» منتشر کرد. این برنامه توسط ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه در ماه دسامبر در پاسخ به پیوستن فنلاند به ائتلاف ناتو اعلام شد.
منابع وزارت دفاع روسیه به ایزوستیا گفتند، ارتش این کشور در «جمهوری کارلیا» در شمال روسیه در مرز با فنلاند، یک یگان موشکی مجهز به موشکهای بالستیک «اسکندر-ام» را تشکیل داده است. طبق این گزارش، روسیه تشکیل یک واحد مجهز به تانک را هم در نظر دارد، اما هنوز تصمیمی درباره آن نگرفته است.
در ادامه گزارش روزنامه ایزوستیا آمده است، روسیه همچنین یک واحد جدید پدافند هوایی و نیروی هوایی را در این منطقه مستقر کرده است؛ واحدی که متشکل از چند هنگ سرباز، بمبافکنهای سامانههای پدافند هوایی و سربازان مهندسی رادیویی است.
«ولادیمیر والویف» فرمانده سابق ناوگان بالتیک روسیه به روزنامه ایزوستیا گفت این تدارکات در پاسخ به پیوستن هلسینکی به ناتو و تقویت مواضع قوای روسی در جبهه غربی آنها اتخاذ شدهاند.
والویف اظهار کرد: «اگر بدترین سناریو رخ دهد، این یگان موشکی ماموریت برخورد با نیروهای ناتو را که تهدید ایجاد کردهاند، عملی خواهد کرد. حالا ما باید چشمانمان را به فنلاندیها بدوزیم.»
ائتلاف ناتو بهرغم هشدارهای روسیه درباره نادیده گرفتن منافع امنیتی خود توسط این ائتلاف، به سیاست تحریکآمیز گسترش خود ادامه داده و در پی پیوستن سوئد و فنلاند به این ائتلاف حالا تعداد اعضای آن به ۳۲ عضو رسیده است.
«سرگئی شویگو» وزیر دفاع روسیه ماه گذشته میلادی در پاسخ به این سیاست از تشکیل ۲ ارتش و ۳۰ لشگر جدید در روسیه تا پایان سال جاری میلادی خبر داد. ارتش روسیه همچنین برنامههایی را برای تغییر شکل مناطق نظامی مسکو و افزایش تعداد سربازانش از ۱.۲ میلیون نیرو به ۱.۵ میلیون نیرو اعلام کرده است.
پیش از این «جو بایدن» رئیسجمهور آمریکا ادعا کرده بود روسیه چشم به تصرف مناطقی فراتر از اوکراین و حمله به اعضای ناتو دارد. ولادیمیر پوتین این ادعاها را «بیاساس و پوچ» خوانده و رد کرده است. پوتین اما در موضعی که ابهام بیشتری را ایجاد کرد، بعد از پیروزی خود در انتخابات ریاست جمهوری اخیر روسیه درباره موضوع درگیری با ائتلاف ناتو، گفت: «هر چیزی ممکن است.»