بنیامین نتانیاهو ، نخست وزیر رژیم صهیونیستی حمله به امدادرسانان «آشپزخانه مرکزی جهانی» در غزه را غیرعمد دانست و برای توجیه این کشتار گفت: این اتفاق در زمان جنگ رخ میدهد و ما آن را به طور کامل بررسی میکنیم و تماسهایی با دولتهای ذیربط برقرار میکنیم و تمام تلاشمان را میکنیم که این کار تکرار نشود.
دنیل هاگاری، سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی نیز به رغم بسیاری از کشتارهای عمدی در جنگ غزه مدعی شد: ما به عنوان یک قدرت نظامی به قوانین بینالمللی پایبند هستیم و عملیاتمان را با دقت و شفافیت بررسی میکنیم. ما تحقیقاتی را برای بررسی این حادثه مهم انجام خواهیم داد.
در این راستا روزنامه هاآرتص به نقل از منابع امنیتی صهیونیست ادعا کرد: حمله ارتش اسرائیل به کاروان امدادرسانان که منجر به کشته شدن هفت تن از کارمندان آشپزخانه مرکزی جهانی شد به دلیل ظن وجود یک فرد مسلح در کاروان صورت گرفت. یک پهپاد سه موشک را به سمت این کاروان شلیک کرد.
این روزنامه نوشت: یک کاروان با سه خودرو سازمان آشپزخانه مرکزی جهانی به همراه یک کامیون کمک به سمت انبار وابسته به این سازمان در منطقه دیرالبلح در مرکز نوار غزه به راه افتادند. خودروهای آشپزخانه مرکزی دارای علامت واضح بودند که نشان میداد متعلق به این سازمان هستند، اما منابع اسرائیلی وابسته به واحدی که مسؤول تأمین امنیت محوری بوده که این کاروان از آن عبور کرده است، مدعی شدند یک فرد مسلح را در کامیون رصد کردهاند.
این منابع اعلام کردند: کامیون به همراه سه خودرو به انبار رسیدند. هفت امدادرسان شامل ۲ فلسطینی که دارای تابعیت آمریکا و کانادا بودند و پنج نفر دیگر از استرالیا، انگلیس و لهستان بود. بعد از چند دقیقه سه خودرو انبار را ترک کردند، اما کامیونی که ادعا شده بود یک فرد مسلح در آن است، با خودروها همراه نشد.
این منابع گزارش دادند فرد مسلح منطقه انبار را ترک کرد و خودروها به سمت محوری که از قبل با ارتش رژیم صهیونیستی درباره آن هماهنگی صورت گرفته بود، به راه افتادند. حین عبور کاروان از محوری که مجوز عبور از آن صادر شده بود، دستوراتی از اتاق اضطراری وابسته به یگان مسؤول تأمین امنیت محور به یک پهپاد برای حمله موشکی به یکی از خودروها داده شد. تعدادی از افراد داخل یکی از خودروها حین اصابت موشک از آن خارج شدند و سوار خودرو دیگری شدند و به سفرشان ادامه دادند و به مسؤولان خود اطلاع دادند که در معرض حمله قرار گرفتهاند. اما بعد از چند ثانیه موشک دیگری به خودروهایشان اصابت کرد. سرنشینان خودروی سومی مجروحانی را که از حمله دوم جان به در برده بودند به خودرویشان منتقل کردند و در همان لحظه پهپاد موشک سومی را شلیک کرد که منجر به کشته شدن هفت امدادرسان شد.
منابعی در ارتش رژیم صهیونیستی اعلام کردند قتل تیم امدادرسان در غزه به دلیل مشکلات در هماهنگی میان ارتش این رژیم و سازمانهای امدادرسانی در غزه نبود، بلکه به دلیل عدم پایبندی رهبران میدانی ارتش به دستورات بوده است.
این منابع گزارش دادند رهبران میدانی و نیروها برخلاف دستورات عمل میکنند. فرماندهی منطقه جنوبی ارتش میخواهد از زیر بار مسؤولیت این جنایت شانه خالی کند.
روزنامه هاآرتص همچنین به نقل از منبعی در شعبه اطلاعات نظامی نوشت: مقامات دقیقا میدانند دلیل این حمله چه بوده است. در نوار غزه همه هر کاری دلشان بخواهد میکنند. اقدامات ارتش اسرائیل بر این اساس است که کسانی موافقت نهایی با هدف قرار دادن اهداف حساس مثل سازمانهای امدادرسانی را صادر میکنند که از افسران ارشد با درجه فرمانده لشگر یا فرمانده کل یا حتی رئیس ستاد ارتش باشند. هر فرماندهی در غزه قوانین خود را صادر میکند. مشخص نیست که آیا تصمیم حمله به کاروان تیم امدادرسانی با موافقت افسران ارشد بوده است یا خیر.
ارتش رژیم صهیونیستی و وزارت جنگ این رژیم مدعی شده بودند حمله به کارمندان آشپزخانه مرکزی جهانی به دلیل نبود هماهنگی میان نیروهای ارتش در غزه و نمایندگان سازمانها در میدان بوده است.
براساس گزارش هاآرتص ارتش رژیم متوجه شده است که حمله به کاروان امدادی خطرناک است و پیامدهایی برای جنگ در غزه خواهد داشت.
نهاد نظامی ارتش رژیم صهیونیستی تأکید کرد آماده است نمایندگانی را برای ارائه نتایج تحقیقات به کشورهایی بفرستد که این هفت امدادرسان از آنجا آمده بودند.
حمله رژیم صهیونیستی به کاروان امدادرسانان آشپزخانه مرکزی جهانی اولین حمله نیست. این رژیم بارها چنین حملاتی را در غزه انجام داده است.