نشریه «اوراسیا ریویو» در مقالهای مینویسد: جو بایدن ، رئیسجمهور ایالات متحده تاکنون سعی کرده ۲ رویکرد متفاوت از خود نشان دهد. او به طور شفاهی از اسرائیل انتقاد میکند اما کمکهای نظامی به اسرائیل را پابرجا نگه میدارد.
به دسامبر ۲۰۲۳ برگردیم، هنگامی که تعداد کشتهها در غزه از ۱۸ هزار نفر فراتر رفت. در آن زمان رئیسجمهور آمریکا با اظهارات خود تیترهایی نظیر «بایدن درخصوص اسرائیل سختتر صحبت میکند اما به تلاشهای جنگی آن همچنان ادامه میدهد» برجسته کرد. در همان هنگام، یکی از مقامات ارشد آمریکایی به انبیسی نیوز گفت: «انتظار میرود آنچه در اختیار اسرائیل قرار گرفته است، مطابق با قانون درگیریهای مسلحانه به درستی مورد استفاده قرار بگیرد اما در حال حاضر هیچ چیزی به آنها اضافه نمیکنیم.» پیامش این بود که اگر اسرائیل از کمکهای نظامی ارائه شده سوءاستفاده کند، با اهرم آمریکا مواجه خواهد شد.
این مقاله در ادامه میگوید: پس از گذشت ۲ ماه، تعداد کشته شدههای غزه به بالای ۲۹ هزار نفر رسید اما هنوز دولت بایدن احساس نیاز نکرده تا اسرائیل را مهار کند! متیو میلر، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا طی یک کنفرانس مطبوعاتی داغ و جنجالی با سوالات چالش برانگیزی از سوی خبرنگاران مواجه شد و گفت مردم گاهی فکر میکنند که ایالات متحده آمریکا عصای جادویی دارد و میتواند با تکان دادن آن موقعیت در جهان را دقیقا به آن سمتی که میخواهد تغییر دهد!
یکی از خبرنگاران حاضر در این جلسه گفت: «حقیقت این است که شما عصای جادویی دارید. عصایی بسیار بزرگ که واقعی است.» اما میلر در پاسخ افزود که نمیتواند به گفتوگوهای خصوصی که با اسرائیل داشته، اشاره کند «اما آنها (اسرائیل) از مواضع ما درخصوص این موارد کاملا آگاه هستند.»
این مقاله چینن مثال میزند: آمریکا پدر و مادر سختگیری است که اسرائیل به عنوان فرزند آن نمیتواند هیچ کار اشتباهی مرتکب شود و اگر خطایی از او سر بزند، والدین انگشت خود را با حرکت چشم و سر تکان میدهند. عصای جادویی که ایالات متحده میتواند در هر زمان تکان دهد، تقریبا چهار میلیارد دلار در سال ارزش دارد. بایدن به جای آنکه اسرائیل را با قطع کمکها تهدید کند، رفتار شرمآور آنها را نادیده میگیرد و اقدامی انجام نمیدهد؛ رفتار و واکنشی که اکثر آمریکاییها آن را قبول ندارند.
نشریه «اوراسیا ریویو» در ادامه مینویسد: هیچ شکی نیست که تسلیحات ارسالی از سوی آمریکا، برای کشتن فلسطینیها استفاده میشود. عفو بینالملل در گزارش ماه دسامبر ۲۰۲۳ نوشت تکههایی از بمبهای ساخت آمریکا در آوار خانههای فلسطینیهایی که توسط اسرائیل ویران شده بودند، یافت شد. این سازمان تاکید کرد که اسرائیل هیچ هشداری را پیش از پرتاب بمبهای مرگبار نداد. همچنین، عفو بینالملل به طور ضمنی اشاره کرد که این حملات میتواند جنایت جنگی تلقی شود و اگر دیوان بینالمللی دادگستری رسما اسرائیل را به نسلکشی متهم کند، این قضیه میتواند گریبانگیر آمریکا نیز شود.
این مقاله تاکید میکند: قطع کمکهای نظامی به اسرائیل فقط کاهش مسئولیت ایالات متحده در قبال نسلکشی فلسطینیان را به دنبال ندارد، بلکه موضعی اخلاقی است که به تنهایی ارزش اتخاذ دارد. با توجه به اینکه اکثر تسلیحات اسرائیل از سوی ایالات متحده میآید، در واقع میتواند تاثیری بر اقدامات اسرائیل داشته باشد. علاوه بر این، چندین دولت فعالانه در حال بررسی قطع کمک به اسرائیل هستند و ایتالیا و اسپانیا پیشتر این کار را انجام دادهاند و نشان میدهد که انجام اقدامی سریع بسیار امکانپذیر است.
جو بایدن به جای پنهان شدن در پشت «مکالمات خصوصی» یا ادعاهایی مبنی بر «اقدامات مربوط به تنشزدایی» که کارساز نیست، باید از قدرتش برای جلوگیری از ارسال تسلیحات آمریکایی که با بودجه مالیاتدهندگان تامین میشود، استفاده کند. اکنون با توجه به تعداد کشتههای فلسطینی، «چند فلسطینی دیگر باید کشته شوند تا آمریکا را وادار کند که چنین اقدامی را اتخاذ کند؟»
نشریه «اوراسیا ریویو» در پایان مینویسد: تا اینجای کار به نظر میرسد رئیسجمهور آمریکا با نابودی کامل فلسطین و سرزمینهای آنها مشکلی ندارد؛ رئیسجمهوری که در حال حاضر برای انتخابات ۲۰۲۴ آمریکا تلاش میکند و در عین حال به دلیل آنکه از عصای جادویی خود استفاده نمیکند، با کاهش محبوبیت مواجه است.