معاهدات بینالمللی میگوید نباید افرادی که در بازداشت به سر میبرند را در معرض شرمساری غیرضروری در انظار عمومی قرار داد و از این منظر، تصاویری که در آنها مردان بازداشتشده در غزه به صورت برهنه با دستان و چشمان بسته مشاهده میشوند، سندی متقن از نقض قوانین بینالمللی از سوی رژیم صهیونیستی تلقی میشود.
بر اساس گزارشها، این تصاویر از سوی مردانی منتشر شده که هنوز سربازان رسمی ارتش اسرائیل هستند یا در زمان ضبط ویدئو رسما در خدمت ارتش این کشور بودهاند. نکته قابل تامل این است که آنها در این ویدئوها هویت خود را پنهان نکردهاند. در همین ویدئو دیده میشود که مرد بازداشتشده بعد از بازجویی با پای برهنه در خیابانهای غزه گردانده میشود که این رفتار نیز برخلاف ماده ۱۳ معاهده سوم ژنو است که درباره قوانین جنگی میگوید؛ از اسرا باید محافظت شود به ویژه در برابر خشونت، ارعاب، اهانت و قراردادن آنها در انظار عموم.
این جنایت هولناک در حالی برملا شده که پیش از این نیز اقدامی مشابه به صورت جمعی علیه اسرای فلسطینی صورت گرفته بود؛ اواخر آذرماه ویدئوها و تصاویری از اسارت آوارگان فلسطینی در مناطق «جبالیا» و «بیت لاهیا» در شمال غزه از سوی نظامیان رژیم صهیونیستی منتشر شد. اسرایی که صهیونیستها مدعی هستند خود را تسلیم کردهاند. طبق این تصاویر نظامیان رژیم صهیونیستی به شیوه داعشیها، اسرا را برهنه کرده و روی زمین نشانده بودند. ارتش رژیم صهیونیستی ادعا کرد این افراد از «نظامیان» حماس هستند که دستگیر شدهاند و برای بازرسی بدنی برهنه شدهاند، اما ویدئوهایی که به تازگی منتشر شدهاند دروغ این رژیم را برملا کرده و نشان میدهد که این افراد «غیرنظامیانی» هستند که به آنها سلاح داده شده و از آنها فیلم گرفته شده است.
شرح عکس: تصویری از بازداشتشدگان فلسطینی در «بیت لاهیا»
مجموع این رفتارهای ضدبشری و جنایتکارانه در حالی صورت گرفته که شرایط حاکم بر فلسطین و سرزمینهای اشغالی، شرایط جنگی است؛ لذا قوانین بینالمللی جنگی از جمله قوانین ژنو و صلیب سرخ و ... شامل آن میشود و هرگونه اقدام تحقیرآمیز، شکنجه، ضرب و شتم و... علیه اسرا نقض معادلات بینالمللی بوده و سران رژیم صهیونیستی مسئول مستقیم تمامی این فجایع میباشند.
این جنایت آشکار چنان ابعاد گستردهای داشته که حتی رسانههای غربی که تمامقد در خدمت رژیم صهیونیستی هستند و به تطهیر جنایتهای این رژیم مشغولند نیز نتوانستهاند آن را کتمان نمایند؛ چنانکه «بیبیسی» که جانبداریاش از جنایتهای رژیم صهیونیستی خشم مردم انگلیس را برانگیخته، در گزارشی با اشاره به انبوهی از ویدئوهای منتشر شده از جنایات نظامیان رژیم صهیونیستی به نقل از «جفری نایس»، وکیل بریتانیایی حقوقبشر در عرصه بینالمللی، عنوان میکند که ضبط و انتشار چنین تصاویری «میتواند جنایت جنگی» محسوب شود. در باب این جنایتهای ضد بشری چند نکته قابل تامل است:
نخست آنکه همزمان با انتشار این جنایات، رسانههای غربی همچون بیبیسی با برجستهسازی مواضع ارتش صهیونیستی مبنی بر اینکه انتشار تصاویر کار یکی از نیروهای ذخیره ارتش این رژیم بوده به دنبال تطهیر سران رژیم صهیونیستی هستند. این در حالی است که سابقه ۷۵ سال اشغال فلسطین نشانگر ماهیت حاکمیت و جنایت سیستماتیک این رژیم است و نمیتوان جلوههای این ماهیت را به یک اقدام فردی یا خودسرانه یک سرباز تقلیل داد. وقتی وزیر صهیونیست خواستار استفاده از بمب اتم علیه دو میلیون ساکن غزه میشود یا «بنیامین نتانیاهو»، نخستوزیر این رژیم نقشهای بدون فلسطین و فلسطینی را به نمایش میگذارد جز رفتارهای افراطگرایانه سربازان و ساکنان اراضی اشغالی پیامدی نخواهد داشت.
دوم آنکه رفتار غیرانسانی، شکنجه و تحقیر اسرای فلسطینی، در گذشته و حال توسط حامی و متحد اصلی رژیم صهیونیستی یعنی آمریکا و انگلیس نیز تکرار شده است. شکنجههای قرون وسطایی و اعترافگیری از بیگناهان به شیوه غرق مصنوعی توسط آمریکا در زندان گوانتانامو و رسوایی اخلاقی آمریکاییها در زندان ابوغریب عراق همچنین جنایاتی که آمریکاییها در ۲۰ سال حضور در افغانستان مرتکب شدند، تنها گوشهای ازرفتارهای ضدانسانی حامیان رژیم صهیونیستی است که یکسان بودن ماهیت این کشورها و رژیم صهیونیستی را بیش از پیش آشکار میسازد.
نکته قابل توجه آنکه بهرغم آشکار شدن ماهیت چنین فجایعی همچنان برخی رسانههای غربی که خود را مرجع صحت و تایید اخبار معرفی کرده و مدعی حرفهایبودن هستند، به تطهیر و اهمیت زدایی از این فجایع میپردازند؛ مانند «بیبیسی» که در گزارش خود با واژگانی همچون «رفتارهای خودسرانه» و «اخراج سرباز خاطی» بر جنایات رژیم صهیونیستی سرپوش گذاشت.
نکته قابل توجه و همسو با رژیم صهیونیستی این بود که بیبیسی اذعان میکند جهت حذف این ویدئوها در فضای مجازی اقدام کرده و تاکید میکند: «بعد از این که ما این ویدئوها را با ارتش اسرائیل و پلتفرمهایی چون تیکتاک و یوتیوب در میان گذاشتیم، آنها دسترسی به این تصاویر را متوقف کردند.»
پخش ویدئوهای شوکهکننده از جنایتهای ارتش اسرائیل در حالی متوقف شد که این تصاویر میتواند در دادگاههای بینالمللی همچون لاهه برای اثبات نسلکشی فلسطینی و آپارتاید رژیم صهیونیستی به عنوان سند ارائه و تلقی شود و حال انگلیس به صراحت اعلام میکند برای حذف اسناد جنایات جنگی علیه مردم فلسطین اقدام کرده است.