«بر به رسمیت شناختن کشور فلسطین در مرزهای ۱۹۶۷ با پایتختی قدس شرقی تاکید میکنیم و نوار غزه بخش جدایی ناپذیر اراضی اشغالی فلسطین است»، این بخشی از بیانیه نشست ریاض درباره وضعیت غزه بود.
در ادامه این بیانیه ضمن محکومیت قاطعانه کوچ اجباری فلسطینیان از نوار غزه، آمده است که باید از آنروا حمایت کنیم و از حامیانش نیز بخواهیم که مسئولیت خود را در کمک به پناهجویان و آوارگان انجام دهند؛ لازم است تمامی محدودیتهایی که مانع ورود کمکهای بشردوستانه به نوار غزه میشود، برداشته شود.
باوجود گذشت ۱۲۶ روز از جنگ علیه غزه که طی آن جنگندههای رژیم اسرائیل، منازل مسکونی را ویران، مراکز پزشکس و بیمارستانها را بمباران و زیرساختهای حیاتی این باریکه را هدف قرار میدهند، هنوز کشورهای عربی و نهادهای بینالمللی قادر به توقف جنایات اشغالگران نشدهاند.
از چند روز گذشته و با افزایش تلفات میدانی نظامیان اسرائیلی در نبردهای زمینی با نیروهای مقاومت فلسطین، رایزنیها برای توافق آتشبس و مبادله اسرا بین تلآویو و حماس در جریان است؛ همزمان با پیشرفت این گفتوگوها رسانههای آمریکایی گزارشهایی مبنی بر آمادگی ریاض برای عادیسازی روابط با رژیم اسرائیل در مقابل شناسایی رسمی دولت فلسطین منتشر کردند.
نشست مشورتی شب گذشته وزرای خارجه کشورهای عربی در خصوص تجاوزات رژیم اشغالگر به نوار غزه شب گذشته به میزبانی وزیرخارجه عربستان فیصل بن فرحان و همتایان او از قطر، مصر، اردن و امارات برگزار شد؛ وزیر خارجه تشکیلات خودگردان فلسطین حسین الشیخ هم مهمان این نشست بود.
وزارت امور خارجه عربستان پیش از این نشست اعلام کرد که به واشنگتن اطلاع داده است قبل از به رسمیت شناختن کشور مستقل فلسطین در مرزهای ۱۹۶۷ هیچ روابط دیپلماتیکی بین ریاض و تلآویو وجود نخواهد داشت و تجاوز علیه این کشور با عقبنشینی کامل از نوار غزه باید متوقف شود.