در گزارش رسمی مرکز پژوهشهای اجتماعی و اقتصادی رژیم صهیونیستی (تاوب) آمده است: هزاران کودک اسرائیلی در سن قبل از مدرسه و کسانی که در معرض تنش و فشار شدید در جریان جنگ غزه قرار میگیرند، احتمالا دچار مشکلاتی در رشد و یادگیری در طول زندگیشان میشوند.
براساس این گزارش، از جمله آسیبهای احتمالی که به این کودکان وارد میشود شوک و تنش بعد از حادثه و مشکلات توجه و تمرکز و ضعف درک و یادگیری است. در ماه اول جنگ ۶۶۱ هزار کودک که سنشان بین یک تا پنج سال بود، در معرض مشکلات و تنشهای روانی قرار گرفتند.
طبق گزارش بخش ویژه پیامدهای جنگ، کودکانی که جزو طبقات بالای جامعه هستند زودتر میتوانند این مشکلات را پشت سر بگذارند اما کودکانی که از قشر ضعیفتر جامعه هستند برای سالهای طولانی این مشکلات را به همراه خواهند داشت.
پژوهشگران این مرکز در گزارش خود آوردهاند، از زمان جنگ تعدادی از کودکان اسرائیلی به دلیل صدای مکرر آژیرهای هشدار و انفجارها در معرض مشکلات روانی قرار گرفتهاند. کودکان در مراحل اولیه عمر خود تاثیر بیشتری را از جنگ میپذیرند و این مسئله به رشد شناختی و روانی کودکان آسیب میزند. معمولا تنش شدید که به مشکلاتی در رشد کودکان منجر میشود نتیجه عوامل منفی محیطی مثل فقر شدید، بیتوجهی، سوء تغذیه، خشونت در منزل یا حوادث جنگ است.
به عنوان مثال در بین کودکانی که سنشان بین دو تا هفت سال بوده و تجارب سختی را طی جنگ دوم لبنان داشتند، مثل شنیدن صدای انفجارها و آژیرهای هشدار یا دویدن به سمت پناهگاهها یا دیدن مجروحان عوارض نگرانی شدید مثل نگرانی درباره مهاجرت، ترس، گریه شدید، مشکلات خواب و عوارض دیگری دیده شده است.
براساس یک پژوهش دیگر ۸۰ درصد کودکان در شهر سدیروت که سنشان بین یک تا پنج سال بوده و در بچگی شاهد حوادث جنگ بودهاند بعدا عوارض و مشکلاتی در توجه و یادگیری داشتند.
همچنین براساس یک پژوهش دیگر اگر زنان باردار در معرض جنگ قرار بگیرند این مسئله تاثیر منفی بر توانایی یادگیری کودکانشان بعد از سالها خواهد داشت. بهویژه اگر در مناطق نزدیک به مناطق جنگی زندگی کنند. این مرکز در گزارش خود آورده است، در این جنگ کودکان و زنان باردار در مرکز اراضی اشغالی به دلیل صدای مکرر آژیر هشدار یا فاجعه کلی با مشکلاتی مواجه هستند.