لری جانسون افسر اطلاعاتی بازنشسته سازمان سیا با بیان اینکه هم اکنون نه آمریکا و نه انگلیس در موقعیتی نیستند که تسلیحات قابل توجهی برای اوکراین تهیه و ارسال کنند، گفت: در حال حاضر شکست نظامی اوکراین دور از انتظار نیست.
به گزارش اسپوتنیک، جانسون به شایعهای که در محافل دیپلماتیک انگلیس مبنی بر مجبور کردن اوکراین برای مذاکره با روسیه به منظور پایان دادن به جنگ وجود دارد اشاره کرد و گفت: هیچ چیز دور از ذهن نیست، زیرا این واقعیات و رویدادهای میدان نبرد است که اتخاذ سیاستهای جدید را دیکته میکند.
وی افزود: در حالی که نه واشنگتن و نه لندن در موقعیتی نیستند که تسلیحات قابل توجهی برای اوکراین تهیه و ارسال کنند، در حال حاضر شکست نظامی اوکراین دور از انتظار نیست.
افسر اطلاعاتی بازنشسته سازمان سیا در ادامه با بیان اینکه اوکراین در حال حاضر به شکل جدی با کمبود نیرو مواجه است، تاکید کرد: حتی اگر واشنگتن و لندن تسلیحات قابل توجه جدیدی برای اوکراین ارسال کنند، چه کسی از آن تسلیحات استفاده خواهد کرد؟ زیرا در چند هفته گذشته ارتش اوکراین متحمل کشتهها و مجروحان زیادی شده است که دیگر قادر به بازگشت به جنگ نیستند.
وی همچنین با اشاره به اینکه آمریکا و متحدانش این جنگ را به عنوان یک جنگ نیابتی علیه روسیه به راه انداختند و کاملاً انتظار داشتند که اوکراین روسیه را شکست دهد، افزود: قرار بود این جنگ باعث فروپاشی ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه شود و در نهایت به فروپاشی روسیه بینجامد، اما اصلاً اینطور نشد.
لری جانسون گفت: از سوی دیگر حتی اگر غرب برای مذاکره با مسکو بر سر اوکراین آماده باشد، هنوز مشخص نیست که ایالات متحده و متحدانش در ناتو واقعاً چه میخواهند؛ یک صلح پایدار یا اینکه فقط به دنبال دستیابی به یک آتشبس هستند؟
وی در ادامه با اشاره به اینکه در حال حاضر بیش از ۲ سال است که هیچ مذاکرهای بین ایالات متحده و روسیه در مورد هیچ موضوعی انجام نشده است، تاکید کرد: مشکل همین است که در حال حاضر کانال ارتباطی میان مسکو و واشنگتن از بین رفته و آنها هیچ تماسی با هم ندارند.
افسر اطلاعاتی بازنشسته سازمان سیا همچنین به کاهش محبوبیت ولودیمیر زلنسکی پس از ضد حمله ناموفق اخیر اوکراین و حمایت۷۰ درصد از اوکراینیها از والری زالوژنی فرمانده ارتش این کشور اشاره کرد و گفت: در حال حاضر آمریکاییها در تلاش هستند تا دریابند چگونه میتوانند از شر زلنسکی خلاص شوند.
جانسون با اشاره به اینکه واضح است که زلنسکی در ریاست جمهوری اوکراین جایگاه امنی ندارد، گفت: شاید آنها به دنبال جایگزینی زلنسکی با زالوژنی باشند چرا که در حال حاضر، جلسهای در واشنگتن در حال برگزاری است که به نظر من، نفر بعدی در صف ریاست جمهوری اوکراین را تعیین خواهد کرد.
رئیس جمهور روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت. پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیاتی نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کییف به رویارویی نظامی تبدیل شد.