«نیتسان سادان» تحلیلگر صهیونیست در یادداشتی برای معاریو نوشت که ناوگان موشکی حزبالله لبنان اهرم قدرت این جنبش است و توان این حزب برای شلیک موشکها با تمرکز بالا از طریق سکوهای مخفی، موضوعی بسیار خطرناک است که نگرانی بسیاری از اسرائیلیها را برانگیخته است.
وی ابراز داشت که حزبالله لبنان بالغ بر ۱۵۰ هزار خمپاره و موشک زمین به زمین در اختیار دارد که حجم بسیار بالایی است و حتی بسیاری از دولتهای جهان نیز چنین ناوگان موشکی در اختیار ندارند.
این کارشناس صهیونیست میافزاید که حزبالله بعد از جنگ ۲۰۰۶ اقدام به جمعآوری موشکها از تمامی انواع ممکن از مسیر ایران یا تولید موشکهای مختلف یا خرید آن کرده و بیش از نیمی از ناوگان موشکی مستقر در جنوب لبنان شامل موشکهای گراد ۱۲۲ میلیمتری است که بین ۲۰ تا ۴۰ کیلومتر برد دارد.
نوع دیگری از این موشکها موشکهای سنگین ایرانی فجر ۵ است که مقاومت غزه در بردهای حدود ۷۵ کیلومتر آن را شلیک کرده است. موشک خیبر ۱ حزبالله نیز بالغ بر ۱۰۰ کیلومتر برد دارد.
این روزنامه صهیونیستی میافزاید که علاوه بر این موشکها، موشکهای با قدرت تخریب بیشتر وجود دارد که شامل موشکهای زلزال ۱ و ۲ است که برد آنها به ۲۱۰ کیلومتر میرسد و میتوانند کلاهک انفجاری بالغ بر ۶۰۰ کیلوگرم را حمل کنند.
علاوه بر اینها در ناوگان توپخانهای ایرانیها نیز موشکهای بالستیک موسوم به فاتح ۱۱۰ وجود دارد که برد آن ۲۵۰ کیلومتر و بیشتر است که در واقع نسخه رهگیر موشک زلزال است و از دیگر موشکهای حزبالله دقیقتر عمل میکند و خاصیت نقطه زنی دارد، شلیک موفق چنین موشکهایی میتواند باعث قطع برق یا اختلال در شبکه مخابراتی و ارتباطات همراه اسرائیل شود.
این گزارش در ادامه به نحوه شلیک این موشکها اشاره و تصریح میکند که برخی از این موشکها از سکوهای پرتابی نظیر چاههایی در عمق زمین استفاده میکند و برخی دیگر از سکوهای سیار شلیک میشوند. برخی از آنها روی کامیونهای سنگین مخصوص موشکهای گراد سوار میشوند و بسیاری از آنها نیز به کامیونهای کوچکتر نیاز دارند که قدرت مانور بیشتری دارند. بسیاری از سکوهای پرتاب این موشکها سیار بوده و قابلیت مخفی کردن دارند.
سادان به مشکل دیگری در این رابطه اشاره کرده و میگوید که تعامل با تعداد زیادی از این موشکها ممکن نیست و احتمالا این تعداد بالا از سکوهای مختلف در امتداد منطقهای وسیع شلیک شود که ۵ برابر نوار غزه وسعت دارد.
وی ادامه داد که بهترین راهحل اسرائیل برای مقابله با این موشکها، رهگیری آنها به وسیله سامانههای ضد موشکی است، اما هر کدام از این سامانهها نقاط ضعف خاص خود را دارند و غیر ممکن است که بتوانند در اصابت چند موشک به اهداف مورد نظر خود موفق عمل کنند.
این کارشناس صهیونیست حزبالله لبنان را دشمنی خطرناک برای اسرائیل توصیف کرد که به خوبی از میزان قدرت خود آگاهی دارد و میداند به جای شلیک موشکهای خود چگونه باید اسرائیل را تهدید کند. این چیزی است که اسرائیلیها باید بدانند و نسبت به آن آگاهی داشته باشند.
طی روزهای اخیر هجمه رسانهای گستردهای نسبت به آنچه که عملکرد ضعیف کابینه نتانیاهو در برابر حملات حزبالله لبنان در جبهه شمالی نامیده شده، وجود دارد. این رسانهها معتقدند که کابینه نتانیاهو برخورد جدی نسبت به خطرات احتمالی حزبالله در جبهه شمالی نداشته و این موضوع معادلات بازدارندگی بین دو طرف را به هم ریخته است.