« جوزپ بورل » مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا مدعی شد که از غزه حمایت انساندوستانه میکنند و در تلاش هستند جنگ را متوقف کنند.
این مقام اتحادیه اروپا که بهتازگی به دوحه سفر کرده است، ظهر امروز همراه «محمد بن عبدالرحمن آل ثانی» وزیر خارجه قطر در کنفرانس مطبوعاتی مشترک حضور یافت.
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با اشاره به میانجیگری قطر برای آزادی اسرا، اظهار داشت: «بار دیگر ما خواستار آتشبس در نوار غزه هستیم. ما خواستار برقراری وقفههای انسانی فوری، مبرم و پایدار هستیم».
جوزپ بورل اضافه کرد: «راهکار دودولتی بهترین راه است. ما باید هر آنچه در توان داریم، انجام دهیم تا این راهکار عملی شود. اتحادیه اروپا به تمامی طرفها برای آزادی گروگانها فشار میآورد».
بورل امشب، بدون هیچ اشارهای به جنایات رژیم صهیونیستی در غزه، در گفتوگو با شبکه الجزیره مدعی شد که «اسرائیل حق دارد از خود دفاع کند، ولی باید حقوق بینالملل را نیز رعایت کند».
وی درباره جنایات صهیونیستها که صدای برخی از نهادهای بینالمللی را هم درآورده است، ادعا کرد: دادگاه لاهه تعیین میکند که در این جنگ، چه کسی جنایت جنگی مرتکب شده است. ما وظیفه داریم از غیر نظامیان حمایت کنیم».
وزیر امور خارجه قطر هم امروز گفت: «در سایه ناتوانی جامعه بینالملل از جلوگیری تجاوزات، فاجعه [در غزه] همچنان در حال تشدید شدن است. ما حملات به بیمارستانهای نوار غزه و نمایشهای طنز اشغالگران را دیدیم. آنچه در بیمارستان الشفاء رخ داد، جنایت بود و متأسفانه ما صدای محکومیتی از سوی جامعه بینالملل نشنیدیم».
ارتش رژیم اسرائیل اخیرا مدعی شده بود که حماس اسرای اسرائیلی را در بیمارستان الشفاء پنهان کرده و زیر این مجتمع پزشکی تسلیحات جنگی ذخیره کرده است. به دنبال این ادعا، نیروهای این رژیم وارد بیمارستان الشفاء شدند و نهتنها سلاحی در آن نیافتند، بلکه هیچ اسیری را در این مجتمع پزشکی پیدا نکردند.
محمد بن عبدالرحمن آل ثانی اضافه کرد: «جنایتها علیه غیرنظامیان ادامه دارد و به قوانین و پروتکلهای بینالمللی احترام گذاشته نمیشود. بسیاری از کشورها در قبال آنچه برای برادرانمان در غزه روی میدهد، استانداردهای دوگانه دارند. جنایتهای [اسرائیل] که جدیدترین مورد آن در مدرسه الفاخوره رخ داد عدم احترام اسرائیل به قوانین بینالمللی را ثابت میکند».
او در بخش دیگری بیان کرد: «موانعی در توافق تبادل [اسرا] مطرح شده؛ اما ما مطمئنتر شدهایم که به یک توافق نزدیک هستیم. چالشها در مذاکرات آسان هستند مربوط به مسائل لجستیکی و عملی هستند و ما میتوانیم از آنها عبور کنیم. مردم غزه گرسنه و تشنه و نیازمند سوخت و برق هستند.».