شاهزادگان سعودی، عربستان را بین خودتقسیم کردند

به گزارش افکارنیوز به نقل از العالم، متعب بن عبدالله که خبر موثقي از پدر بيمارش در دست نيست، با کنترل پايتخت ييلاقي حکام کشور در جده و همچنين تسلط بر شهرهاي مهم حجاز مانند مدينه، مکه، طائف و ابها که نيمي از جمعيت کشور را در خود دارند و همچنين از نظر ديني مهم هستند، خود را براي رقابت در روزهاي پس از مرگ پدر آماده ميکند.

اما در سوی دیگر، محمد بن نایف قرار دارد که در زمان پدرش فرد قدرتمند وزارت کشور بود و در دوره ولیعهدی وی نیز اسب مراد بر عربستان می‌راند. او که در ریاض بود، علاوه بر کنترل پایتخت، چشم به سواحل شرقی کشور به خصوص مناطق نفت خیز داشته و می‌خواهد در سهم‌خواهی قدرت نقشی تعیین کننده داشته باشد.

به گفته این منابع آگاه در حالی که تلاش می‌شد تا اختلافات خانوادگی در عربستان برای رسیدن به قدرت چندان بروز نکند، اما نسل دوم خاندان آل‌سعود نمی‌خواهند صف مانده و از هم‌اکنون تلاش می‌کنند بعد از مرگ عبدالله شوک جدی به جامعه وارد کنند و در این زمینه گوی رقابت را هم ربوده‌اند.

متعب که بیش از سه دهه است پدرش همه‌کاره مملکت بوده و فرماندهی گارد ملی را هم بر عهده دارد خود یک نظامی تحصیل کرده است و بین امرای ارتش نیز نفوذ ویژه‌ای دارد. اینکه او چرا در منطقه حجاز مشغول فعالیت بیشتر به خاطر خانواده مادری‌اش که از قبیله شمر است باز می‌گردد.

اما محمد بن نایف که حدود چهار دهه است امنیتی‌ترین پرونده‌ها را در کشور در دست مطالعه و پیگیری‌ داشته آن اندازه از عموزادگانش سند و مدرک دارد که آنها را سر جای خود نشانده و با خود همراه کند. گفته می‌شود جدی‌ترین فردی که اکنون سر جای خود نشسته، بندر بن سلطان است که در حال حاضر پرونده سوریه را در دست دارد و گمان می‌رود به دلیل سو‌ء مدیریت و حیف و میل میلیاردها دلار از ثروت ممکلت، توبیخ شود.

اما موضوع مهمتر، نقش ولیعهد فعلی است که وزارت دفاع را هم در دست دارد، سلمان که به سرطان مبتلا است و سکته نصف و نیمه‌ای هم زده است، مانند دیگر برادرانش مدام با هواپیمای خصوصی مجلل خود در مسیر نیویورک است تا معالجه گردد. به گفته منابع داخل حکومت عربستان، حال و روز سلمان آن اندازه خراب است که فرصت رسیدگی به هیچ مساله‌ای جز بیماری خود را ندارد.

گفته می‌شود تقسیم قدرت به صورت جدی میان نوادگان آل‌سعود در جریان است و حتی به علمای این کشور هم رسیده است به گونه‌ای که ستادهای امر به معروف و نهی از منکر که از سوی جریان وهابی حمایت می‌شود پشت سر محمد ایستاده‌اند و علمای سلفی که تفکر وهابی ندارند و بیشتر در مکه و مدینه حضور دارند، از متعب حمایت می‌کنند.

خارج شدن عبدالله شاه سعودي از انظار نيز به شايعات در مورد احتمال کودتا در عربستان دامن زده است و برخي از منابع ميگويند مسايل به گونهاي بغرنج و پيچيده شده است که در صورت بروز کوچکترين جرقهاي ممکن است همه چيز را بر باد دهد.