کارشناسانی که با نشریه نیویورکتایمز گفتوگو کردند بر این باورند که این مهمات مرگبار فورا تغییری در وضعیت حمله اوکراین ایجاد نکرده و به کییف «کمک نخواهد کرد» و تنها به نیروهای کییف اجازه میدهد تا در شرایطی که با کمبود شدید مهمات مواجه هستند، «مقاومت» کنند.
جک واتلینگ، محقق ارشد موسسه خدمات سلطنتی متحد (RUSI) در لندن، به این روزنامه آمریکایی گفت که «حجم اثرگذاری بسیار کم خواهد بود» و اینکه تاثیر واقعی تنها زمانی دیده خواهد شد که «اوکراین به شکل چشمگیرتری مهمات داشته باشد.»
همچنین کالین کال، معاون وزیر دفاع ایالات متحده در امور سیاستگذاری میگوید که بمبهای خوشهای فقط به اوکراین اجازه میدهد تا «نبرد توپخانهای را برای آینده قابل پیشبینی ادامه دهد.»
به گفته تحلیلگران، ارتش اوکراین احتمالا از مهمات خوشهای برای حفظ سرعت بالای آتش توپخانه استفاده میکند، زیرا آنها از تاکتیکهای تسلیحاتی ترکیبی غرب، به سمت گلوله باران توپخانهای سنگین به سبک شوروی علیه مواضع روسیه بازمیگردند.
آمائل کوتلارسکی از شرکت اطلاعات دفاعی جینز به نیویورکتایمز گفت: «به نظر میرسد که آنها به یک دوئل توپخانهای بازگشتهاند.»
مشاوران غربی از حملات همزمان توسط پیادهنظام، تانکها و توپخانه به عنوان تاکتیکهای ظاهرا برتر نسبت به رویکرد توپخانه محوری که روسیه و اوکراین قبلا استفاده میکردند، استقبال کردند. به گفته این نشریه آمریکایی، با این حال فرماندهان اوکراینی ظاهرا پس از متحمل شدن خسارات سنگین در طی تلاشهای ناموفق برای نفوذ به استحکامات روسیه در ماه گذشته، از این نوع جنگ ناامید شدند.
نیویورکتایمز گزارش داد که چنین تحولی از نظر مقامات ارشد ایالات متحده که در هفتههای اخیر «به طور خصوصی نارضایتی» خود را از این موضوع ابراز کرده بودند، خوشایند نبود. در این مقاله همچنین استراتژی دوئل توپخانهای، با کارآمدی کمتر و پرهزینهتر توصیف شده است.
به گزارش نیویورک تایمز، دولت بایدن همچنان امیدوار است که ۹ تیپ اوکراینی آموزشدیده توسط ایالات متحده و متحدانش، به تاکتیکهای تسلیحات ترکیبی پایبند باشند و نشان دهند که «شیوه جنگی آمریکایی» ظاهرا روشی برتر است.
کالین کال همچنین خاطرنشان کرد که ظاهرا اوکراینیها از تاکتیکهای غربی ناراضی بودند. او با بیان اینکه «چنین امری آنها را از حاشیه امن و کنج راحتیشان خارج میکند» افزود که «این آنها را ملزم به مبارزه به روشهای مختلف میکند.» این مقام پنتاگون اعتراف کرد که حمله اوکراین «آهستهتر از آنچه ما انتظار داشتیم» بود، اما گفت که «اوکراینیها قدرت رزمی باقیمانده زیادی دارند.»
مقامات نظامی آمریکا و اوکراین از ارائه توضیحات دقیق در مورد چگونگی استفاده کییف از مهمات خوشهای ایالات متحده خودداری کردهاند. این مهمات طبق کنوانسیون سازمان ملل از سوی بیش از ۱۱۰ کشور ممنوع شده است، زیرا این مهمات برای غیرنظامیان خطرناک هستند.
نشریه نیویورکتایمز با این ادعا که روسیه و اوکراین در حین جنگ خودشان از چنین مهماتی استفاده کردهاند، افزود که ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهوری اوکراین بهطور خاص فشار میآورد که این نوع مهمات ظاهرا دفاع روسیه را بشکند.