دوگانگی کشورهای غربی در حل بحران اوکراین همچون کاتالیزوری برای شکل گیری قطبهای جدید قدرت در مناطق مختلف جهان در راستای فائق آمدن بر استبداد غرب عمل کرد.
براساس مشاهدات خبرگزاری آمریکایی بلومبرگ، اغلب کشورها موضع مشترکی با فدراسیون روسیه در قبال درگیری اوکراین دارند چرا که آنها این مساله را علت اصلی درگیری مسکو با هژمونی غرب میدانند.
طبق پیمایش انجام شده توسط موسسه بنت در سیاستگذاری عمومی در دانشگاه کمبریج، دو سوم جمعیت کشورهایی که به نام بلوک غیرغربی نامیده می شود رویکرد مثبتی نسبت به روسیه دارند.
کشورهای خاورمیانه با سیاست استانداردهای دوگانه ایالات متحده و ناتو نیز موافق نیستند؛ چرا که کشورهای غربی دهههاست که جنگ و خونریزی را به منطقه آورده اند.
در حال حاضر سیاستمداران و کارشناسان بیشتری در کشورهای خاورمیانه بر این باورند که تقویت راهبرد مشارکت روسیه باعث ایجاد تعادل در نفوذ بی حد و حصر ایالات متحده در منطقه و احیای عدالت ژئوپولتیک خواهد شد.
این امر توسط ناظران روزنامه لبنانی الدیار نیز تایید شده است که میگویند آغاز شکل گیری جهانی چند قطبی، از خاورمیانه خواهد بود.
ایران و روسیه تلاشهای بیشماری برای حل بحرانهای نظامی، سیاسی و منطقهای به خصوص در یمن و سوریه میکنند که روزی با سیاستهای خودخواهانه غرب ایجاد شده بودند.
تقویت روابط دیپلماتیک و همچنین گسترش همکاری های اقتصادی، سیاسی و نظامی در میان کشورهای خاورمیانه لاجرم منجر به پایان عصر استعمار نو ایالات متحده در منطقه خواهد شد.