در پی هتک حرمت قرآن کریم توسط یک فرد افراطی در پایتخت سوئد ، کاربران و فعالان شبکه های اجتماعی در کشورهای عربی و اسلامی خواهان تحریم کالاهای سوئدی در اعتراض به این امر شدند.
این کمپین در پی بیانیه ی الازهر مصر به راه افتاد که خواستار تحریم کالاهای سوئدی شده بود و از حکومت های اسلامی خواسته بود که مواضع جدی و یکپارچه علیه سوزاندن قرآن کریم در سوئد اتخاذ کنند.
الازهر مصر همچنین از تمام دارالفتاء ها و هیات های شرعی در جهان خواسته بود که فتوایی مبنی بر تحریم کالاهای سوئدی در کشورهای عربی و اسلامی و ممنوعیت استفاده از آن ها صادر کنند.
از سوی دیگر، شیخ «احمد بن حمد الخلیلی» مفتی عمان نیز به هتک حرمت قرآن کریم در سوئد واکنش نشان داد و از مسلمانان جهان خواست که کالاهای سوئدی را تحریم کنند.
وی افزود: مسلمانان در شرق و غرب جهان باید با این جنایت مقابله کنند و کمترین کاری که باید در برابر این جنایت بزرگ انجام دهند، تحریم کامل تولیدات و کالاهای سوئدی است.
مفتی عمان همچنین همه طرفهای اسلامی اعم از دولتی، نهادها یا هر مسلمانی را که معاملات تجاری و مالی با سوئد دارد، به لغو این معاملات دعوت کرد. پیشتر برخی رهبران پاکستان نیز همزمان با ادامه محکومیتها علیه اقدام شیطانی سوزاندن قرآن کریم در سوئد و موج انزجار از این عمل شنیع در جهان اسلام، خواستار تحریم کالاهای سوئد شدند.
عبدالعلیم خان سیاستمدار ارشد و رئیس حزب استحکام پاکستان پویش تحریم کالاهای سوئدی را در شبکه اجتماعی توییتر آغاز کرد و پس از آن هشتگ تحریم کالاهای سوئدی به ترند اول در پاکستان تبدیل شد.
هتک حرمت قرآن کریم و سوزاندن کتاب مقدس مسلمانان توسط یک افراطی سوئدی در بیرون مسجد اصلی شهر استکهلم، موجی از محکومیت را در میان کشورهای مختلف اسلامی و غیر اسلامی به دنبال داشته است.
در سال های اخیر برخی از کشورهای اروپایی و به خصوص حوزه اسکاندیناوی صحنه تعدی و هتک حرمت مقدسات مسلمانان بوده است. در سایه حمایت پلیس سوئد، راست گرایان افراطی اقدام به آتش زدن قرآن کریم کرده و اعتراض های مسلمانان نیز با سرکوب روبرو شده است.