بنیامین نتانیاهو ، نخست وزیر رژیم صهیونیستی روز جمعه در گفتوگو با شبکه ماهوارهای «اسکای نیوز» انگلیس گفت: دست ما به سوی تمام کشورهای عربی و قطعا عربستان دراز است که این موضوعی بسیار مهم است.
گفتنی است عربستان رابطه دیپلماتیک رسمی با اسرائیل ندارد و ریاض معمولاً تأکید میکند که قبل از حل مساله فلسطین از عادی سازی روابط خود با تلآویو خودداری میکند.
نتانیاهو در گفتوگوی خود افزود: ما فرصتهای بزرگی برای پیشبرد صلح در منطقهمان، صلح بین دو کشور و رفاه مردم خود داریم، من معتقدم که این موضوع تاریخ را تغییر خواهد داد.
وی گفت که صلح با عربستان جهشی ویژه به جلو خواهد بود، چراکه این کشور بانفوذترین کشور عربی است.
به نقل از میدل ایست نیوز، نتانیاهو ادامه داد: من به امکان پایان یافتن مناقشه اعراب و اسرائیل باور دارم و معتقدم که روابط با عربستان به ما در حل مناقشه فلسطین و اسرائیل نیز کمک خواهد کرد.
فیصل بن فرحان، وزیر امور خارجه عربستان در ژانویه ۲۰۲۳ گفته بود که توافق تشکیل کشور فلسطین پیش شرط عربستان برای برقراری روابط دیپلماتیک رسمی با اسرائیل خواهد بود.
وی در اظهارات مطبوعاتی خود افزود: ما همیشه گفتهایم که معتقدیم عادی سازی روابط با اسرائیل چیزی است که به نفع منطقه است؛ اما عادی سازی و ثبات واقعی تنها با امید و عزت بخشیدن به فلسطینیها حاصل میشود.
نخست وزیر اسرائیل درباره توافقات صلح ادامه داد: ما با چهار معاهده صلح «پیمان ابراهیم» که اسرائیل به رهبری من با امارات، بحرین، مراکش و سودان امضا کرد، به یک نقطه عطف تاریخی دست یافتیم.
از سوی دیگر، نتانیاهو کرانه باختری را «خاک اسرائیل» دانست و گفت که شهرک سازی در آن (در کرانه باختری) نقض قوانین بینالمللی نیست.
اما بر اساس قوانین بینالمللی، تمامی شهرکهای اسرائیلی در سرزمینهای اشغالی «غیرقانونی» تلقی میشوند و سازمان ملل متحد بیش از یک بار اعلام داشته که گسترش این شهرکها ناقض قوانین حقوق بشر است.
نتانیاهو همچنین انتقاد وزارت خارجه آمریکا به تصمیم دولتش برای بازگرداندن شهرک نشینان به شهرک «حومش» در شمال کرانه باختری را غیر قابل قبول دانست.
پیش از این آمریکا و اتحادیه اروپا از تصمیم برای بازگشت شهرک نشینان به حومش و دیگر شهرکهای کرانه باختری که در سال ۲۰۰۵ تخلیه شدند، انتقاد کرده بودند.
نتانیاهو در خصوص مسجد الاقصی نیز مدعی شد: تغییری در وضعیت موجود در آن ایجاد نشده است.
وی درباره موضوع ایران، تلاشهای آمریکا برای حل بحران فزاینده با تهران از طریق گفتوگو را رد کرد.
نخست وزیر اسرائیل در این باره گفت: به نظر من دیپلماسی به تنهایی موفق نمیشود، مگر اینکه با تهدید نظامی واقعی یا آمادگی برای اجرای گزینه نظامی در صورت شکست بازدارندگی همراه باشد.
وی ادعا کرد: ایران آشکارا متعهد به نابودی (اسرائیل)، تکرار هولوکاست و نابودی ۶ یا ۷ میلیون یهودی در اسرائیل است و ما بیکار نخواهیم نشست و به آنها اجازه این کار را خواهیم داد.
نتانیاهو گفت: (اگر آنها در تهران) فکر میکنند میتوانند ما را با هولوکاست هستهای تهدید کنند، اشتباه میکنند، ما هر کاری که لازم باشد برای دفاع از خود انجام خواهیم داد.