اتحادیه اروپا امروز سهشنبه در ادامه سیاستهای مداخلهجویانه خود در ایران ندامتگاه قرچک را تحریم کرد.
اتحادیه اروپا علاوه بر ندامتگاه قرچک، ۹ فرد و ۳ نهاد در کشورهای افغانستان، روسیه، سودان جنوبی، میانمار و سوریه را نیز در فهرست تحریم قرار داده است.
اتحادیه اروپا مدعی شده این تحریمها را در آستانه روز جهانی زن به بهانه نقش این افراد و نهادها در «نقض حقوق زنان» اعمال کرده است.
اتحادیه اروپای روز ۶ اسفندماه هم به عنوان بخشی از بسته دهم تحریمهای ضدروسی ۷ شرکت ایرانی که به ادعای کشورهای اروپایی با روسیه در ارتباط هستند را در لیست تحریمهای خود قرار داده بود.
این تحریمها بخشی از کارزار فشار کشورهای غربی برای اعمال فشار بر ایران است. کارشناسان معتقدند این فشارها اهداف مختلفی از جمله وادار کردن تهران به پذیرش توافق هستهای مطلوب غرب را دنبال میکنند.
آخرین دور مذاکرات رفع تحریمهای وین مردادماه سال جاری در وین برگزار شد اما بعد از آن دچار وقفه شده است تحلیلگران میگویند برخی عوامل مانند فشارهای رژیم صهیونیستی، اختلافات با کنگره و مشکلات داخلی در آمریکا دلیل بیمیلی دولت بایدن برای بازگشت به برجام در ماههای گذشته بوده است.
کشورهای غربی از طریق به راه انداختن جنگ رسانهای-تبلیغاتی طی ماههای گذشته در تلاش بودهاند مقاومت ایران برای پافشاری در خصوص منافع این کشور را بشکنند.
جمهوری اسلامی ایران راستیآزمایی رفع تحریمها، اخذ تضمین در خصوص ماندگاری برجام و رفع ادعاهای پادمانی آژانس اتمی را اصلیترین مطالبه خود در مذاکرات رفع تحریمها قرار داده و تأکید کرده که تنها بازگشت به قرارداد دوجانبهای که در ازای برخی محدودیتها نفع ملموس اقتصادی برای ملت ایران به همراه داشته باشد را منطقی میداند و آن را میپذیرد.