بیلد آلمان: غرب برای اوکراین ضرب‌الاجل تعیین می‌کند

روزنامه آلمانی بیلد روز دوشنبه به نقل از منابعی در واشنگتن و برلین خبر داد که حامیان غربی اوکراین به دنبال تعیین ضرب‌الاجلی برای کی‌یف در رابطه با گفت‌وگوهای احتمالی با مسکو هستند.

این روزنامه آلمانی اضافه کرد: «آمریکا و متحدانش با توجه به تسلیحات جدیدی که برای اوکراین ارسال می‌کنند به دنبال ایجاد انگیزه برای اوکراین برای بازپس‌گیری سرزمین‌های از دست رفته خود در جنگ است و غرب به دنبال آن است که نتیجه این کمک‌های تسلیحاتی را تا پاییز ببیند.

بیلد در ادامه گزارش داد: «اگر ضد حملات (اوکراین) با شکست مواجه شود، فشارها بر کی‌یف برای مذاکره با کرملین افزایش خواهد یافت».

این در حالی است که روزنامه وال‌استریت ژورنال چند روز پیش گزارش داد که سران فرانسه و آلمان به ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین گفته‌اند که لازم است گفت‌وگوهای صلح با روسیه را بررسی کند.

این روزنامه گزارش داد آلمان، فرانسه و آلمان ارتباطات قوی‌تر میان ناتو و اوکراین را راهی برای ترغیب کی‌یف جهت آغاز گفت‌وگوهای صلح با روسیه می‌دانند.

ریشی سوناک، نخست‌وزیر انگلیس هفته گذشته کلیاتی از این طرح که قرار است در آن به اوکراین دسترسی گسترده‌تر اوکراین به تجهیزات نظامی پیشرفته برای دفاع از خودش داده شود ارائه کرد. سوناک گفت که این طرح در نشست سالانه ناتو در جولای روی میز خواهد بود.

پاریس و برلین نیز از این طرح حمایت می‌کنند و دولت‌های هر سه کشور آن را راهی برای تقویت اوکراین می‌دانند که می‌تواند به کی‌یف انگیزه‌ای برای آغاز گفت‌وگوها با روسیه بدهد.

مقام‌های سه کشور گفته‌اند که هر گونه تصمیم‌گیری در خصوص نحوه و زمان هر مذاکرات صلحی کاملاً به عهده روسیه است.

روسیه از ۲۴ فوریه ۲۰۲۲ (پنجم اسفند ماه ۱۴۰۰) بعد از به رسمیت شناختن استقلال دو جمهوری لوهانسک و دونتسک از اوکراین، به این منطقه نیرو اعزام کرد و از آغاز «عملیات ویژه نظامی در اوکراین» خبر داد.

روسیه هدف خود را از این اقدام، نازی زدایی اوکراین، خلع سلاح این کشور، رفع نگرانی‌های امنیتی خود و اجابت درخواست کمک لوهانسک و دونستک اعلام کرد.

دولت اوکراین اما استقلال دونتسک و لوهانسک را به رسمیت نشناخته و حضور نظامی روسیه را «تجاوز و حمله به تمامیت ارضی» خود خوانده است.

به دنبال آغاز درگیری روسیه با اوکراین، کشورهای غربی ضمن محکوم کردن مسکو و تشدید فشارهای اقتصادی، حمایت‌های همه جانبه سیاسی، مالی، تسلیحاتی از کی‌یف را در دستور کار قرار داده‌اند.

به رغم حمایت‌های غربی‌ها، در صحنه میدانی روسیه توانسته لوهانسک در منطقه شرقی دونباس اوکراین را به کنترل خود درآورده و در تلاش برای تسلط بر همه مناطق دونتسک است.