نویسنده لسآنجلس تایمز با اشاره به نامگذاری سال 2022 در عربستان سعودی به نام سال « قهوه سعودی »، تاکید میکند که پس از تغییر نام قهوه عربی به قهوه سعودی در عربستان، این کشور قصد دارد در طول یک دهه آینده، صدها میلیون دلار در صنعت ملی قهوه سرمایهگذاری کند.
در بخشی از این گزارش میخوانیم: «کارزار قهوه بخشی از چشمانداز ۲۰۳۰ عربستان سعودی است. این کارزار بهخوبی نشاندهنده برنامههای محمد بن سلمان، ولیعهد، برای تنوع بخشیدن به اقتصاد و توسعه فرهنگ عربستان سعودی است. او در تلاش است وابستگی ریاض به نفت را کاهش دهد»
نویسنده، افزودن دانه قهوه خولانی به فهرست میراث فرهنگی عربستان را از جمله اقدامهای مهم بن سلمان دانسته و گفته است: این موضوع سهم عربستان سعودی در فهرست میراث فرهنگی ناملموس را به ۱۱ مورد رساند که نوعی رقص، شاهین و گونههای بومی گربه نیز از جمله آنها محسوب میشوند.
لسآنجلس تایمز در بخش دیگری از گزارش خود، به استقبال مردم عربستان از تغییرهای رخداده در این کشور اشاره کرد و نوشت: با وجود برخی از مخالفتها، بسیاری از سعودیها برای رقابت کشورشان با رقبایش در خلیج فارس نظیر قطر و امارات مشتاقاند. رهبران سعودی امیدوارند تمرکز بر فرهنگ از نظر اقتصادی نتیجه مثبتی به همراه داشته باشد و سرمایهگذاری در فرهنگ به ایجاد ۱۰۰ هزار شغل و افزایش سه درصدی تولید ناخالص داخلی سالانه تا پایان دهه منجر شود.
نویسنده این مطلب در پایان، درباره سرمایهگذاری در صنعت قهوه در عربستان سعودی مینویسد: «این کار از طریق شرکت تازهتاسیس قهوه دولتی عربستان انجام میشود که شعارش این است: قهوه وطن دارد و داستانی برای گفتن.»
نوف قثامی، یکی از مدیران این شرکت، با تاکید بر این شعار میگوید که با دستور افزایش تولید سالانه به دو هزار و ۵۰۰ تنــ بیش از هشت برابر میزان فعلیــ تا سال ۲۰۳۰، قصد داریم مزارع خود در منطقه «کمربند قهوه» کشور را توسعه دهیم. این مناطق دارای ظرفیت عظیمی برای تولید قهوهاند؛ اما به آنها درست توجه نشده است و کشاورزان تاکنون انگیزه کافی نداشتهاند.
این شرکت همچنین در حال آموزش دادن به یک هزار شهروند سعودی در تمام جنبههای تولید قهوه، از کاشت و برداشت دانه تا تکنیکهای آسیاب و دم کردن است و برای افتتاح ۲۵ کافه در سراسر جهان به منظور تبلیغ قهوه سعودی هم برنامههایی دارد.
به گفته نوف قثامی، «اولین قدم این است که بتوانیم قهوه را در خانه بفروشیم. اکنون بسیاری از کافهها دانه قهوه را از بازارهای بینالمللی میخرند. ما میخواهیم به جای قهوه کلمبیایی یا اتیوپیایی به آنها یک جایگزین ملی مناسب ارائه دهیم.»