«آنالنا بائربوک»، وزیر امور خارجه آلمان امروز دوشنبه گفت کارشناسان آلمانی هیچ مبنای حقوقی برای قرار دادن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در فهرست سازمانهای اصطلاحاً «تروریستی» اروپا پیدا نکردهاند.
بائربوک امروز دوشنبه بعد از نشست وزیران خارجه اتحادیه اروپا در بروکسل در جمع خبرنگاران گفت: «تا الان ما دلایل حقوقی در اتحادیه اروپا برای قرار دادن سپاه پاسداران در فهرست سازمانهای تروریستی را نداریم.»
وزارت خارجه آلمان روز ۳۰ دیماه هم اعلام کرده بود که قرار دادن سپاه در چنین فهرستی با موانع حقوقی روبرو است.
کریستوفر برگر، سخنگوی وزارت خارجه آلمان روز ۳۰ دیماه در یک نشست خبری در برلین گفته بود: «موضع ما این است که چنین اقدامی از لحاظ سیاسی با عقل جور در میآید- و وزیر خارجهمان چندین بار این موضوع را مورد تأکید قرار داده است.»
وی اضافه کرد: «با وجود این ما همیشه این را خاطر نشان کردهایم که قرار گرفتن در فهرست تروریستی اتحادیه اروپا نه فقط با موانع سیاسی بلکه با موانع حقوقی روبرو است.»
این اظهارات سخنگوی دستگاه دیپلماسی آلمان یک روز بعد از آن مطرح شده بود که پارلمان اروپا با تصویب قطعنامهای خواستار قرار دادن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در فهرست سازمانهای «تروریستی» اتحادیه اروپا شد. مصوبات پارلمان اروپا الزامآور نیستند و تنها در حکم پیشنهاد به شورای اروپا به شمار میروند.
اقدام ضد ایرانی پارلمان اروپا دنبالهروی از سیاست ترامپ است که برای اولین بار نهاد نظامی رسمی یک کشور را در فهرست موسوم به تروریستی قرار داد.
تحرکات اروپاییها برای اقدام ضد سپاه پاسداران با واکنش مقامهای جمهوری اسلامی ایران روبرو شده است.
سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهوری اسلامی ایران این حرکت را از روی استیصال خواند و افزود این اقدام «پس از تلاشهای ناموفق خیابانی آنها برای ضربه به مردم ایران انجام شد تا بلکه به خیال خود بتوانند ملت ایران را متوقف کنند. سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نیروی رسمی و بخشی از سازمان نظامی کشور است و این اقدام برخلاف قوانین بینالملل و منشور سازمان ملل است».