پرنده‌هایی مرموز که با موشک‌های ۴۰۰هزار دلاری سرنگون شدند!

 پس از پرواز یک فروند بالون چینی بر فراز آمریکا که واشنگتن آن را جاسوسی خوانده و پکن انکار کرده، سه شیء پرنده دیگر بر فراز آمریکا و کانادا مشاهده و سرنگون شده است. اما این اشیاء پرنده‌ چه هستند؛ چه چیزهای از آنها می‌دانیم و چه چیز نمی‌دانیم.

این اشیاء چه هستند؟

نخستین مورد یک شیء پرنده ۶۰ متری بود و دو هفته پیش رویت شد و مقامات آمریکایی آن را بالون جاسوسی تشخیص دادند؛ ماجرایی که موجی از جنجال را به راه انداخت.

پکن، جاسوسی بودن بالون را رد و تاکید کرد که این شیء پرنده، غیرنظامی و برای اهداف تحقیقاتی بوده و به طور اتفاقی وارد حریم هوایی آمریکا شده است.

سه شیء دیگر که به طور رسمی ناشناخته مانده و مقامات برای اظهار نظر رسمی درباره آنها، در انتظار جمع‌آوری بقایا هستند، شامل یک شیء با ابعاد یک اتومبیل کوچک می‌شود که روز جمعه بر فراز منطقه مسکونی «دِدهورس» واقع در آلاسکا سرنگون شد. دیگری با شکلی مشابه اما کوچک‌تر از بالون چینی، روز شنبه در حال پرواز بر فراز منطقه یوکان در کانادا ساقط و یک روز بعد نیز، یک شیءپرنده هشت ضلعی بر فراز لِیک هورون سرنگون شد.

این اشیاء از کجا آمده‌اند؟

مقامات آمریکایی هنوز هیچ منشائی برای این اشیاء پرنده پیدا و معرفی نکرده‌اند. ژنرال نیروی هوایی آمریکا و فرمانده نیروی هوافضای آمریکای شمالی روز یکشنبه احتمال دخالت موجودات بیگانه را رد نکرد اما یک مقام آمریکایی دیگر بعداً اعلام کرد که هیچ مدرکی دال بر مداخله موجودات فرازمینی وجود ندارد.

چرا این روزها زیاد این اشیاء را می‌بینیم؟

ارتش آمریکا پس از شناسایی بالون چینی، رادار خود را برای شناسایی اشیاء پرنده کوچک‌تر در ارتفاعات مختلف تنظیم کرد و دولت جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا مدعی شد که طی سال‌های اخیر، چندین بالون جاسوسی چین بدون اینکه شناسایی شوند، وارد حریم هوایی آمریکا شده‌اند.

مقامات این کشور اعلام کردند که فرماندهی دفاع هوافضای آمریکای شمالی به منظور شناسایی اشیاء کوچک‌تر با توانایی پرواز طولانی در ارتفاع و حرکت با وزش باد، فیلترها و الگورتیم‌های مورد استفاده برای بررسی و رصد داده‌های رادار را تنظیم کرده و حساسیت آنها را بالا برده است.

پرنده‌هایی مرموز که با موشک‌های ۴۰۰هزار دلاری سرنگون شدند!

ارتش آمریکا چگونه این اشیاء را سرنگون کرد؟

یک فروند جنگنده اف ۲۲ روز چهارم فوریه نخستین بالون را بر فراز اقیانوس اطلس در نزدیکی کارولینای جنوبی ساقط کرد. این جنگنده‌ها همچنین اشیاء پرنده بر فراز آلاسکا و کانادا را هم سرنگون کردند و برای سرنگون کردن شیء پرنده بر فراز لِیک هورون، از یک فروند اف ۱۶ استفاده شد!

تمام چهار شیء پرنده با موشک‌های حرارت‌یاب موسوم به «سایدویندر» سرنگون شدند؛ موشک‌هایی که هر کدام صدها هزار دلار هزینه روی دست آمریکا گذاشت! شرکت ریتیون آمریکا این موشک‌ها را تولید و قیمت هر کدام از آنها بیش از ۴۰۰ هزار دلار است!

ارتش آمریکا گزینه استفاده از اسلحه‌های سبک را نیز بررسی کرد اما باتوجه به کوچک بودن اهداف، کار مشکلی به نظر می‌رسید. علاوه بر این، اسلحه سبک برای خلبان خطرناک‌تر است زیرا در صورت شلیک از نزدیک، لاشه هدف راحت‌تر می‌تواند به هواپیما یا جنگنده برخورد کند تا اینکه موشکی از فاصله‌ای به مراتب دورتر شلیک شود.

این اشیاء چه تهدیدهای دربردارند؟

این اشیاء به ویژه اشیاء شناسایی‌شده در نزدیکی تاسیسات نظامی، خطرات جاسوسی از جانب دشمنان آمریکا را افزایش داده و بین واشنگتن و پکن تنش‌هایی ایجاد کرده‌اند؛ دو کشوری که هرکدام دیگری را به نقض حریم هوایی متهم کرده‌اند.

همچنین برخی از این اشیاء که در ارتفاع پایین پرواز می‌کردند، می‌توانستند برای هواپیماهای غیرنظامی خطرآفرین باشند. این حوادث به بسته شدن مکرر حریم هوایی آمریکا به روی هواپیماهای مسافربری منجر شد تا از وقوع سوانح هوایی بین هواپیماهای غیرنظامی و جنگنده‌ها جلوگیری شود.

آیا آمریکا هم بالون به آسمان چین فرستاده است؟

چین واشنگتن را به ارسال چندین بالون به آسمان پکن متهم و اعلام کرده که آمریکا تنها از سال ۲۰۲۲ تاکنون، بیش از ۱۰ بار به حریم هوایی چین تجاوز کرده است.

از سایر کشورها چه خبر؟ آیا آنها هم اتفاقات مشابهی را تجربه کرده‌اند؟

آمریکا چین را به پیاده‌سازی برنامه جاسوسی بالونی برای جمع‌آوری اطلاعات و نقض حریم هوایی بیش از ۴۰ کشور از پنج قاره جهان، متهم کرده است.

واشنگتن همچنین پیش‌تر مدعی شد که یک بالون چینی دیگر بر فراز آمریکای لاتین رویت شده است. انگلیس به عنوان متحد نزدیک آمریکا نیز در پی حادثه بالون چینی، اعلام کرده که امنیت حریم هوایی خود را مورد بازنگری قرار خواهد داد.