مرکل در مصاحبه با هفته نامه آلمانی دی تسایت ( Die Zeit ) افزود: جنگ ها بر سر میز مذاکره خاتمه می یابند.بین صلح تحمیلی که من مانند بسیاری از افراد دیگر نمی خواهم و مذاکرات آزاد و دوستانه تفاوت وجود دارد.
به گزارش تاس به نقل از این هفته نامه ، وی در باره این که آیا برای حل پایان جنگ میانجیگری می کند ، گفت که پرسش در مورد مشارکت احتمالی او در حل و فصل بحران اوکراین "ارزش ندارد".
مرکل که از سال ۲۰۰۵ تا ۲۰۲۱ صدراعظم آلمان بود ، در مورد سیاستی که در قبال روسیه و اوکراین در پیش گرفته بود، خاطرنشان کرد که در آن زمان تصمیماتی را بر اساس منطقی اتخاذ می کرد که برای او منطقی به نظر می رسید.
او گفت: تصمیم های او تلاش برای جلوگیری از جنگی مانند این بود. اگر نتیجه نداد به این معنی نیست که تلاش کردن اشتباه بود.
مرکل در اوایل ماه دسامبر نیز در مصاحبه با این هفته نامه درباره توافقنامه مینسک گفت که این تواتفق تلاشی برای دادن زمان به اوکراین برای قوی تر شدن" بود.
به گفته او، برای همه روشن بود که درگیری متوقف شده است و مشکل حل نشده ، اما به اوکراین زمان بسیار ارزشمندی داد.
توافقنامه مینسک در سال ۲۰۱۴ برای پایان دادن جنگ در منطقه دونباس با میانجیگری رهبران فرانسه و آلمان و توسط اوکراین، فدراسیون روسیه و سازمان امنیت و همکاری اروپا نوشته و پس از گفت و گوهای گسترده در شهر مینسک، بلاروس توسط سران وقت جمهوری خلق دونتسک و جمهوری خلق لوهانسک امضا شد.
مرکل در آن زمان ابراز تردید کرد که کشورهای عضو ناتو بتوانند به اندازه ی اکنون از کی یف حمایت کنند.