منابع عربستانی روز گذشته از وقوع سیل و آبگرفتگی معابر در مکه مکرمه خبر دادند که مشکلات جدی ایجاد کرده است.
کاربران شبکههای اجتماعی در عربستان فایلهای ویدئویی منتشر کردند که جاری شدن سیل ویرانگر را به نمایش گذاشته است.
این شهر وضعیتی بحرانی پیدا کرده است و جریان شدید سیل، بسیاری از خودروها را در سیل گرفتار کرده و حتی باعث تعطیلی مدارس، تأخیر در پروازها و ترافیک شده است.
شهرهای عربستان روز گذشته شاهد بارش شدید باران بودهاند و اختلال در خدماترسانی موجب اعتراض شهروندان سعودی شده است.
بهطور رسمی هیچ تلفات یا کشتهای بر اثر این سیلابها اعلام نشده است، اما خبرگزاری رسمی عربستان اعلام کرد که هلال احمر عربستان در مکه مکرمه حداکثر آمادگی خود را افزایش داده است.
بر اساس گزارش این خبرگزاری، مرکز ملی هواشناسی هشدارهایی در خصوص وقوع سیل بهدنبال بارانهای سیلآسا در مکه مکرمه صادر کرده است.
علاوه بر مکه، شهرهای طائف و جده نیز در حالت آمادهباش است و مقامات سعودی از شهروندان خواستند «احتیاط کنند» و از مکانهای خطرناک مانند مناطق با بارانهای سیلآسا و استخرهای آب دوری کنند.
وقوع سیل در مکه بهدنبال سیل جده بار دیگر خشم سعودیها را برانگیخت و آنها از ضعف زیرساختها انتقاد کردند.
«محمد عبدالله العامری» از کاربران شبکههای اجتماعی بهدنبال وقوع سیل در مکه اعلام کرد: شهرداری اقدامی در قبال سیل انجام نداده است، متأسفانه اهمالکاری صورت میگیرد و غافل هستیم، مسئولان در صحنه نیستند و اقدامی در زمینه توسعه شهری انجام نمیدهند.
حساب کاربری «نحوالحریه» نوشت: «سیل بهدلیل زیرساختهای فرسوده هر چیزی را که در مناطق مکه مکرمه با آن مواجه میشود، با خود میبرد. سیل مکه خانهها، محلههای مسکونی و املاک مردم را میبرد، اما مهم نیست، مهمتر از همه این است که «محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی «نئوم» را میسازد، شهری که مردم و ماشینها در آن پرواز میکنند»!
این حساب کاربری در توئیتی دیگر نوشت: در حالی که ولیعهد سعودی مشغول ساختن شهر نئوم است، پس از سیلاب در شهر جده، امروز سیل خانهها و محلههای شهرهای مکه مکرمه را درنوردید.
«غانم الدوسری» فعال سعودی در حساب کاربری خود در توییتر، ویدیوهایی از جاری شدن سیل شدید در خیابانهای مکه را منتشر کرد و در توئیتی نوشت: نماز جمعه را در خانههای خود بخوانید و خود را به هلاکت نیندازید که مکه مکرمه در فساد آلسعود غرق شده است.
یکی دیگر از کاربران سعودی نوشت: مکه مکرمه شاهد سیل و ویرانیهایی بود، جایی که میلیاردها دلار از جیب زائران و عمرهگزاران و تاجران خرج میشود.
یکی دیگر از کاربران تأکید کرد: فاجعه جده بار دیگر تکرار شد و مسئولان همچنان مانند مردگان هستند و هیچ اقدامی انجام نمیدهند.
کاربر سعودی با نام «وعد» نیز در توئیتی نوشت: چرا به مکه مانند «نئوم» توجه نمیشود؟ چهچیزی لازم است شهروندان مکه و جده برای جلب توجه دولت انجام دهند؟
یک شهروند سعودی نیز در توئیتی تأکید کرد: میلیاردها دلار در قالب سرگرمی، فساد، و برگزاری جشنوارهها هزینه میشود، ایکاش مقدار کمی از این میلیاردها دلار صرف زیرساختها بهنفع کشور و مردم میشد تا این صحنههای دردناک پیش نیاید.
یکی از کاربران با انتشار فیلمی از بارانهای سیلآسا در مکه اعلام کرد: «این افراد ضعیف قربانی فساد و پروژههای خیالی هستند. مکه اکنون شاهد بارانهای شدیدی است که بهدلیل کمبود خدمات به سیلاب تبدیل شده است».
فعالان عربستان سعودی، مقامات این کشور را به عدم ارائه خدمات لازم برای بهبود زیرساختها و شبکه آب و فاضلاب در مکه مکرمه متهم کردند، در حالی که برخی دیگر از دولت خواستند از بقیه شهرها مشابه پروژه نئوم حمایت کنند.
عربستان سعودی هر از چند گاهی شاهد حوادث مشابهی است که گاهی منجر به تلفات جانی و خسارات مالی سنگین میشود،
این درحالی است که اخیراً شهر جده در عربستان سعودی شاهد بارانهای سیلآسا بود بهطوری که تعدادی از خیابانها و جادههای اصلی آن مسدود شد و خودروهای بیشماری در سیلابهای شدید و بیسابقه آسیب دید که این موضوع خشم سعودیها را از عملکرد ضعیف مقامات عربستان برانگیخت.
همچنین چند نفر بر اثر سیل در عربستان فوت کردند. شدت سیل در برخی از معابر و مناطق شهر جده آنچنان قوی بود که بسیاری از خودروها را با خود حمل کرد و در برخی مناطق منجر به قطعی برق شد. بارش باران منجر به تعطیلی ادارات و مدارس در این استان شد و جاده جده به مکه را برای ساعاتی مسدود کرد.
بسیاری از کاربران اجتماعی آلسعود را به بیتوجهی به مردم و نیازهایشان متهم کردند و گفتند که هدف از این بیتوجهی، اهانت به ملت و نابودسازی آینده آنهاست.
در همین زمینه، تعدادی از سعودیها خشم خود را از خساراتی که متحمل شدهاند، ابراز کردند و خواستار غرامت شدند و در عین حال از مقامات سعودی بهدلیل ناتوانی در بهبود زیرساختهای ضعیف برای رویارویی با بلایای طبیعی بهویژه در فصل سرد انتقاد کردند.
آنچه در جده رخ داد یک حادثه تصادفی و گذرا نیست بلکه جزئی از فجایع نشئتگرفته از فساد و ضعف تأسیسات زیربنایی و سهلانگاری مسئولانی است که باید در خدمت مردم و حمایت از حقوق و آزادیهای آنها باشند، اما نبود حاکمیت نظارت و بازخواست مردمی و حاکمیت مطلق حکمرانان در عربستان باعث شده است هر طور بخواهند ثروت کشور را بهیغما ببرند و با وعدههای دروغین و طرحهای خیالپردازانه خود، مردم را خام کنند زیرا در عربستان نهادی برای بازخواست حکمرانان خاندان سعودی و پیگیری وعدههای دادهشده از سوی آنها وجود ندارد.