جشنواره موسیقی « میدل بیست» در عربستان شاهد اقداماتی نامتعارفی بود که این امر منجر به خشم سعودیها شد.
بسیاری از کاربران سعودی در توییتر با هزاران توییت خشم خود را از برخی اقدامات نامتعارف و تکاندهنده که متناقض با جامعه محافظهکارانه عربستان است ابراز کردند.
کاربران سعودی ویدیوهای زیادی را منتشر کردند که میزان انحطاط و فساد عربستان از زمان به قدرت رسیدن «محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی را نشان میدهد.
کاربران فضای مجازی عربستان همچنین با انتقاد از صرف هزینههای هنگفت برای برگزاری جشن و کنسرتها در این کشور تاکید کردند که این جشنوارهها در حالی برگزار میشود که مردم عربستان با فقر، بیکاری، گرسنگی و فقدان زیر ساختهای مناسب دست و پنجه نرم میکنند.
برخی از مخالفان نیز ایجاد چنین سرگرمیهایی توسط آل سعود باهدف دور کردن اذهان از چالشها و بحرانهای موجود در جامعه از جمله بیکاری، تورم، فقدان آزادی بیان و فساد سیاسی میدانند.
جشنواره موسیقی «میدل بیست» به عنوان بخشی از جشنهای «موسم ریاض» هر سال از تاریخ 16 تا 21 دسامبر با مشارکت هنرمندان عرب و جهان در عربستان برگزار می شود.
این جشنواره در ریاض، پایتخت عربستان سعودی با هزینههای گزاف برگزار شد و این جشنواره وابسته به سازمان سرگرمی به ریاست «ترکی آل شیخ» است.
رژیم آل سعود که این جشنواره را بزرگترین رویداد در خاورمیانه نامیده است، به سبب مغایرت با آداب و سنتهای جوامع عربی از جمله پایکوبی دختران با لباسهای نامتعارف مورد انتقاد شدید قرار گرفت.
همانطور که در فصول سالهای گذشته اتفاق افتاد، جشنواره میدل بیست ریاض 2022 جنجال و خشم بزرگی را در رسانههای اجتماعی در عربستان برانگیخت، تا جایی که ویدئوهای بسیاری از رسواییهای جشنواره منتشر شد که در آن مردان و زنان جوان اقدامات کاملا مغایر با ارزشهای اخلاقی و آموزههای دینی جامعه سعودی انجام میدهند.
معارضان بارها این گونه جشنها را که با توجه خاص ولیعهد سعودی در راستای اهداف چشمانداز 2030 برگزار میشود را ابزاری برای دینزدایی در کشوری دانستهاند که میزبان مهمترین اماکن مقدس اسلامی است و پادشاهش خود را خادم حرمین شریفین مینامد.
ولیعهد جوان سعودی از زمان روی کار آمدنش برای ایجاد تغییرات ریشهای و اسلامزدایی از عربستان و کشاندن این کشور به سمت فساد تلاش زیادی کرده و در این سالها فروش مشروبات الکلی، برگزاری جشنهای مختلط، دعوت از خوانندگان آمریکایی و از سوی دیگر بازداشت صدها عالم دینی و خطیبان مساجد مصادیق بارز این موضوع است.
بسیاری از ناظران معتقدند که ادعای مقامات سعودی مبنی بر اینکه به دنبال آسایش و رفاه شهروندان سعودی هستند در چارچوب سیاست محمد بن سلمان در حذف هویت عربی و اسلامی از ملت عربستان به بهانه مبارزه با افراط گرایی صورت میگیرد.
آل سعود سرمایههای عظیم مالی را در بخش سرگرمی هزینه میکند تا جوانان سعودی را با سیاستهای بیپروای خود منحرف کند و فساد و انحطاط را در عربستان گسترش دهد، علاوه بر این ولیعهد سعودی قصد دارد چهره ناقض حقوق و آزادیهای بشر عربستان را از خلال تغییرات گسترده اجتماعی که اخیراً ایجاد کرده است، بهبود ببخشد.