پنتاگون آزمایشگاه‌هایی بیولوژیک نزدیک روسیه احداث کرده است

سرگئی لاوروف ، وزیر امور خارجه روسیه در نشست خبری پس از پایان شرکت در نشست گروه بیست در بالی اندونزی گفت: با امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه دیدار کردیم که در آن بر تلاش پاریس برای گفتگو با مسکو تاکید کرد. آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متعهد شد محدودیت‌ها بر صادرات غلات به بازار‌های جهانی از بین برود. نتایج ملموسی از بخش دوم قرارداد غذا به دست نیامد.

به گزارش روسیا الیوم، لاوروف افزود: به مکرون و شولتس و دیگر طرف‌ها گفتیم، پایان جنگ به موضع طرف غربی بستگی دارد. با مولود چاووش اوغلو وزیر امور خارجه ترکیه درباره بیانیه پایانی نشست گروه بیست به ویژه طرح استانبول درباره تامین مواد غذایی، گفتگو کردیم. نگرانی خودمان را از فعالیت‌های خطرناک بیولوژیک در مرز‌های روسیه به حاضران در نشست گروه بیست اعلام کردیم.

او همچنین گفت: ما مخالف مذاکره نیستیم، بلکه کی‌یف است که با مذاکره مخالفت می‌کند. از زمان رسیدن کودتاگران به قدرت در اوکراین، غرب جنگ چندگانه‌ای را آغاز کرد. باید به سازمان ملل در پرونده غلات نقش داد، اما با گذشت چند ماه، موانع همچنان وجود دارد.

وزیر خارجه روسیه خاطرنشان کرد: روسیه ضامن ثبات بازار غذای جهانی است. غرب موانعی در راه صادرات غلات و کود از روسیه قرار می‌دهد. عده‌ای برای دستکاری در بیانیه پایانی نشست گروه بیست تلاش می‌کنند و کار تدوین این بیانیه تقریبا تمام شده است. غرب محکومیت روسیه را به این بیانیه اضافه کرد که قابل قبول نیست. باید سیاست‌های خصمانه علیه روسیه در جهان متوقف شود.

او با اشاره به اینکه کشورش طرح مسائل امنیتی را در نشست گروه بیست رد می‌کند، گفت: بسیاری از کشور‌ها به تحریم‌ها علیه روسیه نپیوستند. عملیات نظامی ما در اوکراین قانونی است و زلنسکی خواهان صلح نیست. ارتش اوکراین از گذرگاه‌های انسانی برای عملیات نظامی استفاده می‌کند. کشور‌های غربی به زلنسکی دستور می‌دهند با روسیه مذاکره نکند. آمریکا و ناتو در جنگ اوکراین مشارکت دارند و هزاران مزدور را به این کشور اعزام می‌کنند. اوکراین پیش شرط‌های غیرقابل قبولی برای مذاکره تعیین می‌کند. مخالفت کی‌یف با مذاکره، میانجی گیری برای رسیدن به صلح را دشوار کرده است.

وزیر امور خارجه روسیه همچنین تاکید کرد: با وجود مانع تراشی غرب، ۱۰ میلیون تن غلات از روسیه به ویژه گندم به آسیا و آفریقا صادر شد. تحریم‌ها مانع از رسیدن کشتی‌های روسیه به بنادر کشور‌های اروپایی می‌شود و سازمان ملل باید این مانع را برطرف کند. رفتارهای کشورهای غربی در بخش انرژی و غذا، تاثیر منفی بر کشورهای در حال توسعه دارد. باید همکاری های بین المللی برای ارتقای هماهنگی در مبارزه با بیماری های واگیر دار گسترش یابد.

لاوروف افزود: پنتاگون تعداد زیادی آزمایشگاه های بیولوژیک نزدیک مرزهای روسیه و چین احداث کرده است. کشورهای غربی برای سیاسی کردن بیانیه پایانی نشست گروه بیست تلاش کردند. بیانیه مشترک نشست گروه بیست نباید فقط شامل موضع غرب باشد، بلکه باید مواضع جایگزین را هم شامل شود. عملیات ما در اوکراین، تهاجم نیست، بلکه با هدف دفاع از امنیت‌مان اجرا می‌شود. غرب برای مطرح کردن پرونده اوکراین در همه نشست ها و تربیون ها تلاش می‌کند.

پنتاگون آزمایشگاه‌هایی بیولوژیک نزدیک روسیه احداث کرده است

این در حالی است که منابع دیپلماتیک می‌گویند بعید به نظر می‌رسد که بیانیه مشترک گروه ۲۰ مورد توافق همه طرف‌ها قرار بگیرد. بر اساس پیش‌نویس اولیه‌ای که رویترز مشاهده کرده، رهبران گروه ۲۰ استفاده یا هرگونه تهدید به استفاده از سلاح‌های هسته‌ای را محکوم خواهند کرد. در پیش‌نویس این بیانیه‌ آمده است که اکثر اعضای گروه ۲۰ جنگ اوکراین را محکوم و تاکید می کنند که این جنگ، رنج و درد انسانی زیادی را ایجاد و بی‌ثباتی موجود در اقتصاد جهانی را تشدید کرده است.