- کارشناسان روز چهارشنبه(۳۱ خرداد / ۲۰ ژوئن) گفتهاند که ایران غنیسازی اورانیوم را طی سه سال گذشته افزایش داده و ویروس استاکسنت نتوانسته بر روی سرعت غنیسازی تأثیر چندانی بگذارد.
به گزارش سرویس بین الملل افکار نیوز به نقل از خبرگزاری فرانسه، جیمز کلاپر(James Clapper)، رئیس سازمان اطلاعات ملی آمریکا اینکه ایران ظرف یک یا دو سال به بمب اتمی دست یابد را " از نظر فنی باورکردنی " دانست.
رادمیکر نیز گفت: «بیش از ۹ هزار سانتریفوژ ۱۵۸ کیلوگرم اورانیوم با غنای ۳ و نیم درصد را در طول یک ماه تولید کردهاند که این سرعت سه برابر سرعت تولید در مقایسه با اواسط سال ۲۰۰۹ است، یعنی درست زمانی که ویروس استاکسنت به برنامه اتمی ایران حمله کرده بود.»
وی نتیجه گرفت که سرعت غنیسازی اورانیوم " سه برابر زمان قبل از حمله ویروس استاکسنت است که بسیاری تصور میکردند به برنامه لطمه زده است. "
رادمیکر افزود: «بنابراین استاکسنت اگر هم برنامه را عقب برده باشد این میزان خیلی نبوده و دست کم به مقدار کافی نبوده است.»
حمله ویروس استاکسنت چه بود؟
حمله ویروس استاکسنت به برنامه هستهای ایران در سال ۲۰۱۰ میلادی فاش شد.
به گزارش افکار نیوز، به نوشته نیویورک تایمز، باراک اوباما، رئیس جمهور کنونی و جرج دبلیو بوش، رئیس جمهور پیشین آمریکا با استفاده از ویروس استاکسنت برای تخریب برنامه هستهای ایران موافقت کرده بودند.
این روزنامه در این باره نوشته بود، استاکسنت، ویروسی که با همکاری اسرائیل ساخته شد، در تأسیسات اتمی نظنز اختلال ایجاد کرد، اما بعدها این ویروس به صورتی ناگهانی به خارج از ایران گسترش پیدا کرد و وارد سیستمهای کامپیوتری کشورهای دیگر شد.
برخی از تحلیلگران و افسران سابق ارتش آمریکا تصور می کردند که حملات سایبری به تأسیسات هستهای ایران را مؤثرتر از بمباران آنها است. به گفتهآنها، بمباران این تأسیسات خطرات بزرگی به همراه خواهد داشت، بی آنکه اختلال دائمی در برنامه اتمی ایران ایجاد کرده باشد.
گفتنی است حملات سایبری نیز تاکنون نتوانسته خللی در برنامه های صلح آمیز هسته ای ایران ایجاد کند.
شناسه خبر:
۱۱۴۵۶۰
جو سازی رسانه های غربی علیه ایران:
افزایش سرعت غنی سازی ایران، با وجود استاکسنت
کارشناسان آمریکایی میگویند، سرعت غنیسازی اورانیوم " سه برابر زمان قبل از حمله ویروس استاکسنت است که بسیاری تصور میکردند به برنامه لطمه زده است. "
سرویس بین الملل افکار نیوز
۰