وزیر کشور انگلیس از برنامههای خود برای سرکوب گسترده انواع اعتراضات از جمله سرکوب فعالان محیط زیست خبر داده است.
روزنامه «ایندیپندنت» روز شنبه نوشت که «سوئلا براورمن» وزیر کشور انگلیس به تازگی گفته که به پلیس اختیارات جدیدی خواهد داد تا رویکردی «پیشگیرانهتر» در قبال برخی اعتراضها اتخاذ کند.
این در حالی است که فعالان محیط زیست تظاهرات مختلفی را در ماههای اخیر برگزار کردهاند که باعث اختلال در رفت و آمد و تردد در لندن شده است.
براورمن در نشست محافظهکاران گفته بود که نباید اموال عمومی تخریب شوند. وی در آن نشست گفته بود: «مقابل معترضانی که تلاش میکنند مردم انگلیس را به قربانی بگیرند، تسلیم نمیشوم. جلوگیری از رسیدن خدمات امدادی به کسانی که شدیداً به آنها نیاز دارند، غیرقابل دفاع و به طرز وحشتناکی خودخواهانه است و به هیچ وجه به نفع عموم نیست. این اختلال جدی و خطرناک، چه رسد به خرابکاری، آزادی بیان و حقوق بشر نیست. باید متوقف شود.»
بر اساس آمار وزارت کشور، بیش از ۳۵۰ معترض از آغاز ماه اکتبر در لندن دستگیر شدهاند.
وزیر کشور انگلیس گفته که قانون پیشنهادی جرم جدید برای اختلال در فعالیت زیرساختها مانند پالایشگاههای نفت، فرودگاهها، راهآهنها و چاپخانهها ایجاد میکند.
چندی قبل پلیس انگلیس اعلام کرد که عملیات پاسخ به اعتراضات فعالان محیط زیستی در لندن بیش از ۱۸ میلیون پوند خرج روی دست مالیات دهندگان گذاشته است.
اوائل ماه جاری میلادی نیز هزاران نفر در لندن و سایر شهرهای انگلیس در اعتراض به هزینه بالای زندگی تظاهرات برگزار کردند و قبوض انرژی را به آتش کشیدند. مردم با حمل پلاکاردهایی که روی آنها نوشته شده بود «از پس هزینههای زندگی برنمیآییم» و همچنین شعارهایی علیه حزب حاکم محافظهکار روی آنها وجود داشت، به اعتراض پرداختند.
کارزار «پرداخت نکن بریتانیا» که این اعتراضات را سازماندهی کرد گفت میخواهد دولت را برای کاهش قبوض انرژی به مقدار قابل پرداخت با متقاعد کردن یک میلیون نفر به عدم پرداخت قبوض، تحت فشار قرار دهد. یک سخنگوی این کارزار گفت: «میلیونها نفر از ما از پس هزینهها برنمیآییم و زمانی که هوا سرد شود، یخ خواهیم زد.»
پیشتر، رسانهها از آشفتگی دولت جدید انگلیس برای حل مشکلات اقتصادی و دشواری زندگی میلیونها انگلیسی در ماههای آتی خبر دادند. وبگاه شبکه خبری «انبیسی» چهارشنبه در این زمینه نوشت انگلیس که قبلاً با فهرستی از چالشها روبرو بوده، اما راه حل پیشنهادی تراس نیز اقتصاد این کشور را به سمت هرج و مرج سوق داده و عواقب طولانی مدت بسیاری از انگلیسیها را تهدید میکند.
طرح ۴۸ میلیارد دلاری دولت محافظهکار لیز تراس برای کاهش مالیات بهویژه برای پردرآمدترین افراد کشور شوک شدیدی را در بازارهای مالی ایجاد کرده، باعث سقوط شدید پوند شده و آینده سیاسی نخستوزیر جدید انگلیس را در هاله ابهام قرار داده است.
اخیرا نیز رفتار ماموران پلیس با یک زن معترض در «پل واترلو» خبرساز شده است. فیلمی از لحظه دستگیری یک زن معترض در پل واترلو در انگلیس منتشر شده که واکنشهای بسیاری را در شبکههای مجازی به دنبال داشته و «وایرال» شده است.
به گزارش روزنامه «ایندیپندنت»، یک خانم انگلیسی به همراهی تعدادی دیگر از معترضان در جریان تجمع اعتراضی علیه سیاستهای دولت این کشور روی پل واترلو بود که این تجمع با واکنش تند نیروهای پلیس مواجه شد.