رئیس سازمان انرژی اتمی رژیم صهیونیستی گفته تلآویو ممکن است فناوری هستهای را در اختیار کشورهای عربی که با این رژیم سازش کردهاند قرار دهد.
«موشه ادری»، مدیر کل کمیسیون انرژی اتمی رژیم صهیونیستی در همایشی در وین گفت: «ما امیدوار هستیم که روحیه جدید شکلگرفته در منطقه که در توافقات ابراهیم متجلی شدهاند نشاندهنده مسیری رو به جلو برای گفتوگوی معنادار مستقیم در داخل منطقه از جمله در زمینه هستهای باشد.»
او اضافه کرد: «فناوریهای نوین اسرائیل سطوح جدیدی از دانش و قابلیتها در اختیار ما قرار میدهد و ما آمادهایم این دانش را البته زیر نظر آژانس بینالمللی انرژی اتمی در اختیار دیگران قرار دهیم.»
این مقام رژیم صهیونیستی همچنین در ادامه ادعاهای خود را درباره برنامه هستهای ایران تکرار کرده و گفته که برنامه هستهای ایران به دنبال ساخت سلاح اتمی است.
کشورهای غربی به رهبری آمریکا و رژیم صهیونیستی در سالهای گذشته ایران را به پیگیری اهداف نظامی در برنامه هسته ای این کشور متهم کردهاند. ایران قویاً این ادعاها را رد کرده است.
ایران تأکید میکند به عنوان یکی از امضاکنندگان پیمان منع گسترش سلاحهای اتمی (انپیتی) و عضوی از آژانس بین المللی انرژی اتمی، حق دستیابی به فناوری هستهای را برای مقاصد صلح آمیز دارد.
علاوه بر این، بازرسان آژانس بینالمللی انرژی اتمی تاکنون بارها از تاسیسات هستهای ایران بازدید کردهاند اما هرگز مدرکی که نشان دهد برنامه صلح آمیز انرژی هستهای این کشور به سمت مقاصد نظامی انحراف داشته باشد، پیدا نکردهاند.
ایران علاوه بر این در سال ۲۰۱۵ به توافقی با کشورهای موسوم به گروه ۱+۵ برای حل و فصل تنشها بر سر برنامه هستهای خود دست پیدا کرد. علیرغم اذعان آژانس بینالمللی انرژی اتمی به پایبندی ایران به تمامی تعهداتش، دولت آمریکا در اردیبهشتماه سال ۱۳۹۷ به صورت یکجانبه از این توافق خارج شد.
از سوی دیگر، رژیم صهیونیستی تنها دارنده سلاحهای هستهای در منطقه غرب آسیا است و با حمایتهای آمریکا برنامه تسلیحات هستهای خودش را از نظارتهای بینالمللی دور نگاه داشته است.