در ساعات پایانی روز یکشنبه گذشته و پس از سه روز جنایت، رژیم صهیونیستی در نهایت با آتشبس در غزه به پیشنهاد میانجیهای مصری موافقت کرد و در برابر خواسته های مقاومت تسلیم شد. جنبش جهاد اسلامی فلسطین با تأیید آتش بس، از اجرایی شدن آن از ساعت ۲۳:۳۰شب گذشته خبر داد.
جنبش جهاد اسلامی همچنین در بیانیه ای اعلام کرد: ما بر حق خود در پاسخ به هرگونه تجاوز رژیم صهیونیستی تأکید میکنیم. ما به مجروحان و زخمی هایمان افتخار میکنیم و برای شهدایمان طلب رحمت میکنیم.
«زیاد النخاله» دبیرکل این جنبش نیز پس از اعلام آتشبس در نوار غزه، در نشستی خبری با تأکید براینکه جهاد اسلامی امروز قویتر از همیشه است و همه شهرهای دشمن در تیررس موشکهای مقاومت هستند، گفت: اگر دشمن بر توافق پایبند نباشد دوباره جنگ را از سر خواهیم گرفت.
زیاد النخاله اضافه کرد: دشمن صهیونیستی تهاجم خود را برای پایان دادن به جنبش جهاد اسلامی و سرایا القدس آغاز کرد، اما ما حرکت خود را برای دفاع از وحدت مردم و اشغال انجام دادیم و ما قویتر از همیشه بیرون آمدیم.اگر دشمن به چیزی دست یافته بود، به دنبال توافق با جهاد اسلامی برای آتشبس تحت حمایت مصر نبود.
در این راستا، «حسن لافی» تحلیلگر برجسته فلسطینی در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان، در ارتباط با اهداف رژیم صهیونیستی از تنش اخیر پاسخ داد: مهمترین اهداف رژیم صهیونیستی از انجام این حملات به ویژه علیه جنبش جهاد اسلامی، با بُعد داخلی این رژیم مرتبط است. اسرائیل در آستانه برگزاری انتخابات قرار دارد، از این رو یائیر لاپید نخست وزیر کنونی این رژیم خواست تا با راه اندازی این تنش برای خود کسب اعتبار کند و اینگونه القا کند که می تواند مسئولیت امنیت اسرائیل را برعهده داشته باشد، به ویژه اینکه او تاکنون هیچگونه سابقه نظامی و امنیتی نداشته است. بنابراین، مهمترین هدف لاپید از این حمله معرفی خود به عنوان نامزد نخست وزیری در آینده بود. این مسئله در مورد بنی گانتس وزیر جنگ این رژیم نیز صادق است و او نیز در رقابت با لاپید قرار دارد.
حسن لافی در ادامه افزود: مسئله دوم این بود که رژیم صهیونیستی خواست تا به جهاد اسلامی پیام دهد که می تواند فرماندهان آن را ترور کند و از این طریق به جبهه داخلی این رژیم که با مشکلات بزرگی روبه روست کمی اطمینان خاطر بدهد. سوم اینکه جهاد اسلامی از پانزده سال پیش تا کنون در نوار غزه مستحکم شده و شاخه های نظامی سرایا قدس را در کرانه باختری نیز شکل داده است، از این رو اسرائیل با این حمله خواست تا ارتباط بین غزه و کرانه باختری و به طور کلی می خواهد ارتباط بین جبهه های مختلف را قطع کند که این غیر ممکن است، کما اینکه در عملیات شمشیر قدس اتحاد گروه های فلسطینی و مقاومت به خوبی نمایش داده شد و رژیم صهیونیستی از تحقق اهداف خود درماند و در تنش اخیر نیز شکست خورد. همچنین اسرائیل خواست تا با این حمله پیام بازدارندگی را به تهدیدات حزب الله بدهد که در تحقق آن نیز ناکام بود، زیرا جهاد اسلامی پاسخ محکمی به آن داد و این رژیم مجبور شد که دوباره به آتش بس تن دهد.
این تحلیلگر فلسطینی در پاسخ به این سؤال که وحدت گروه های مقاومت در برابر تجاوز رژیم صهیونیستی و نیز عملکرد آنها در مقابله اخیر را چگونه ارزیابی می کند گفت: مقاومت فلسطینی از همان آغاز در سطح سیاسی مبتنی بر وحدت جبهه ها شکل گرفته و به همین خاطر عملیات جهاد اسلامی نبرد «وحدة الساحات» (اتحاد میادین) نام گرفت تا تأکید کند که خون همه مردم فلسطین خونی واحد، مسیر آنها یکی و تمام جبهه ها یک جبهه ملی آزادی بخش است. اما در عرصه نظامی علی رغم اینکه اسرائیل توانست تعدادی از فرماندهان ارشد جهاد اسلامی را به شهادت برساند، اما جهاد اسلامی موفق شد در مدتی کوتاه بیش از هزار موشک را به نقاطی دور حتی در تل آویو شلیک کند و میلیون ها صهیونیست را وادار به حضور در پناهگاه ها کند. در حاشیه نوار غزه نیز باعث شد تا شهرک نشینان تمام منطقه را تخلیه کنند. همه اینها نشان می دهد که سامانه موشکی و دفاعی جهاد اسلامی علی رغم ترورهایی که صورت گرفت همچنان فعال است و تحت تاثیر ترورها قرار نگرفته است. بنابراین من معتقد هستم که مقاومت در این نبرد نیز حتی در زمینه نظامی دستاورد بزرگی را محقق کرد و اولا توانست مقابل صهیونست ها پایداری کند و ثانیا توانست موشک های خود را به هر نقطه از سرزمین های اشغالی که اراده کرد برساند.
وی در ارتباط با آینده تحولات فلسطین پس از توافق آتش بس نیز توضیح داد: به نظر من ملت فلسطین در هر لحظه در حال نبرد و نزاع با رژیم اشغالگر است و این نبرد اشکال مختلفی دارد. در نوار غزه قواعد درگیری متفاوت است. بله توافق آتش بس با میانجی گری مصر انجام شد و این دور از درگیری ها پایان یافت اما قاعده مقاومت دربرابر اشغالگری هیچ تغییری نکرده و در نتیجه هر گونه نقض آتش بس دوباره همه چیز را به نقطه اول باز می گرداند وسرنوشت ملت فلسطین با مقاومت و مقابله گره خورده تا آزادی و وطن خود را بازگرداند.
حسن لافی در پایان با انتقاد از موضع سازمان های بین المللی و نهادها حقوقی تأکید کرد: سازمان های بین المللی و حقوقی مانند همیشه به صدور بیانیه بسنده کردند و هیچگونه اقدام بازدارنده، واقعی و عملی را برای ملزم کردن رژیم صهیونیستی به توقف تجاوزات خود یا حتی محاکمه آن به خاطر این جنایت ها انجام نداده اند. این دلایل متعددی دارد که مهمترین آن سلطه آمریکا بر این سازمان ها به عنوان بزرگترین حامی رژیم صهیونیستی است، اما ملت فلسطین صاحبان آرمانی شریف و واقعی هستند و در میدان وزنه ای اساسی به شمار می روند و انتظار بیشتری از این سازمان ها ندارند، آنها هیچ زمان به این سازمان ها دلخوش نبوده اند و به آن اتکا نداشته اند.