استاندار کربلا از پایان آماده سازی شرایط زیارت روز عاشورای حسینی و تشدید تدابیر امنیتی خبر داد.
«نصیف الخطابی»، استاندار کربلا گفت: استانداری در تمامی سطوح بهداشتی، خدماتی و امنیتی برای زیارت روز عاشورا آمادگی کامل دارد و برنامهای متفاوت از سالهای گذشته در زمینه ورود زائران و ورودیهای شهر تدوین کرده است. طرح خدمات رسانی به زائران با بسیج کلیه کارکنان شهرداری کربلا و در تمامی محورها خواهد بود.
او گفت: طرح حمل و نقل توسط استانداری با همکاری وزارت حمل و نقل و شرکت حمل و نقل عمومی و همچنین تمامی ادارات پشتیبان تهیه شده است تا زائران را گروه بندی کرده و از کربلا به استانهای خود منتقل کنند.
استاندار کربلا تاکید کرد: واضح است که هماهنگی سطح بالایی بین دولت محلی و وزارت برق به منظور افزایش ساعات برق رسانی به شهر در روزهای زیارتی وجود دارد.
«علی الهاشمی»، فرمانده عملیات کربلا، به نوبه خود تاکید کرد که کربلا یک طرح امنیتی ویژه را پیش از انجام عملیات پیشگیرانه برای ایمن سازی تمامی ورودیها و خروجیهای شهر تهیه کرده است که منجر به دستگیری تعدادی از افراد تحت تعقیب در جنایی و پروندههای قضایی و همچنین تامین امنیت صحرای کربلا شد.
فرمانده عملیات کربلا از حضور بخشهایی از نیروی هوایی ارتش، پلیس فدرال و الحشد الشعبی در تامین امنیت زیارت تاسوعا و عاشورا خبر داد.
هلاکت دو تروریست در سامراء
فرماندهی پلیس فدرال عراق از به هلاکت رساندن دو تروریست در شهر سامرا استان صلاح الدین خبر داد.
فرماندهی پلیس فدرال عراق با صدور بیانیه ای اعلام کرد که بنابر دادههای اطلاعاتی دقیق، نیروهای پلیس فدرال عراق با همکاری با نیروهای الحشد الشعبی در سامراء از طریق عملیاتی پیش دستانه و با پشتیبانی اطلاعاتی، دو تروریست از اعضای گروه داعش را در سامراء به هلاکت رساندند.
این عملیات پس از تلاشهای میدانی و اطلاعاتی مستمر برای تقویت امنیت و ثبات در سامراء انجام شد.
نگرانی از تحرکات داعش در سایه بیثباتی سیاسی عراق
از سوی دیگر المدی در گزارشی آورده است: کارشناسان و ناظران امنیتی معتقدند اوضاع سیاسی بی ثبات عراق، تاثیرات منفی به خصوص در زمینه امنیتی خواهد داشت و باید منتظر تلاشهای داعش برای سوء استفاده از این شرایط برای انجام عملیات تروریستی بود.
«احمد الشریفی»، کارشناس عراقی مسائل امنیتی گفت: وضعیت سیاسی کنونی مطمئنا تاثیرات منفی پررنگی بر پرونده امنیتی و حتی اقتصادی و اجتماعی خواهد داشت همانطور که اکنون شاهد کشیده شدن دایره اختلافات سیاسی به خیابانها و شبکههای اجتماعی هستیم.
الشریفی تصریح کرد: تکرار حملات داعش به مراکز امنیتی به خاطر اختلافات سیاسی است، درگیری سیاسی یکی از دلایل اصلی کاهش امنیت و بروز حملات گاه و بی گاه داعش است.
وی هشدار داد: گروه تروریستی داعش بدون شک از منازعات سیاسی و اختلافات برای ایجاد شکاف و انجام تحرکات و حملات علیه نیروهای امنیتی یا شهروندان غیر نظامی سوء استفاده خواهد کرد لذا همه باید نسبت به این امر هوشیار باشند.
یادآور میشود که نیروهای امنیتی عراق برای اطمینان از عدم ظهور مجدد داعش و عناصر فراری آن، به جستجو، پاکسازی و تعقیب بقایای داعش در سراسر کشور ادامه میدهند.
عراق در دسامبر سال 2017، پس از حدود سه و نیم سال درگیری با داعش که حدود یک سوم کشور را اشغال کرده بود، آزادسازی تمام سرزمین های خود از چنگال این گروه تروریستی را اعلام کرد.
عناصر باقی ماندهای از داعش هنوز در مناطقی از بغداد، صلاح الدین، دیالی، کرکوک، نینوا، الانبار و برخی مناطق دیگر فعالیت دارند.