بازخورد اعتراف به ناکارآمدی نیرویی هوایی اسرائیل در جنگ آتی

چند روز پیش یکی از فرماندهان ارشد سابق نیروی هوایی ارتش رژیم صهیونیستی نسبت به وضعیت نابسامان پایگاه‌های نیروی هوایی این رژیم و ناکارآمدی آنها در صورت مواجهه با هرگونه جنگ در آینده هشدار داده بود.

ژنرال اسحاق بریک که پیش از این مسئولیت‌های متعددی همچون فرماندهی گردان‌های زرهی ارتش رژیم اشغالگر را عهده‌دار بوده است در مقاله‌ای که در روزنامه هاآرتص منتشر شد با اذعان به وضعیت نابسامان پایگاه‌های هوایی این رژیم و عدم آمادگی این نیروها در برابر تهدیدات احتمالی اذعان داشت که پایگاه‌های مزبور بدون تردید اهداف راهبردی دشمنان اسرائیل در نبرد نظامی پیشِ‌رو خواهند بود.

اما این تمام ماجرا نبود بلکه بیش از 80 نظر ذیل این یادداشت او از سوی مخاطبان قرار داده شد که اکثراً به شکست رژیم صهیونیستی و ناکارآمدی این رژیم در تقابل با طرف‌‌هایی که از سوی تل‌آویو دشمن توصیف می‌شوند، اشاره کردند و حتی از فروپاشی رژیم صهیونیستی سخن گفتند.

یکی از آخرین کامنت‌ها با یادآوری اعتراف بریک به فلج شدن نیروی هوایی در جنگ آتی آورده است: شاید حق با بریک باشد اما نیروی هوایی اسرائیل تنها نهاد فلج‌شده نیست بلکه امروز نیز ما شاهد فلج‌شدن دادگاه عالی، دفتر دادستانی‌کل، رسانه‌های گروهی، کنست، پلیس و بخش‌های عمده‌ای از ساختار آموزشی هستیم.

یک مخاطب دیگر ضمن تأیید سخنان بریک گفت: او با نگاه مشفقانه و از روی حسن‌نیت این سخنان را گفته است، در رابطه با موشک‌ها این مسئله برای جبهه داخلی جدی است، همواره ما شکست‌ها و شکاف‌های گوناگونی را مشاهده می‌کنیم.

به‌طور مثال ما چند موشک برای هدف قرار دادن تمامی توانمندی‌های موشکی دشمن نیاز داریم؟ آیا 20 هزار موشک بالستیک کافی است، واقعاً ما ظرفیت و توانمندی چنین حجمی از موشک و ابزار لازم برای شلیک آن را داریم.

دیگری هم گفت: تساحی هانگبی عضو کنست ادعا می‌کند "ما ایران را دچار بازدارندگی کرده‌ایم."، او ظاهراً چیزی از واقعیت‌ها موجود نمی‌داند!

یک کاربر دیگر هم به‌صراحت اعلام می‌کند، هدف جنگ بعدی قتل‌عام 25 هزار نفر از حزب‌الله و ویرانی 200 روستای شیعی و اخراج تمامی ساکنان شیعه از جنوب لبنان است، باید برای تحقق این امر انگیزه‌ای قوی وجود داشته باشد، این بهانه و انگیزه فقط با تدارک یک تهاجم شدید علیه جبهه داخلی امکان‌پذیر خواهد بود.

دیگری هم نوشت: حالا چگونه می‌توان فرماندهان ارتش را متقاعد کرد که به این موضوع رسیدگی کنند.

یکی دیگر از کاربران که خود را مشترک قدیمی نامیده است، نوشت: کسی می‌تواند به من توضیح بدهد؛ گنبد آهنین چگونه در چنین شرایطی عمل می‌کند؟

و در پاسخ پرسش خود نوشت: باید در مقابل شلیک هر موشک طرف مقابل حداقل یک موشک رهگیری شلیک کرد، بیایید فرض کنیم که برخی از موشک‌های آنها هم به اماکن غیرمسکونی و خالی از سکنه می‌روند و ما هیچ موشکی برای آن خرج نمی‌کنیم، اما حزب‌الله 150 هزار موشک در اختیار دارد و حماس هم 10 هزار موشک، آیا ما 160 هزار موشک رهگیر در اختیار داریم؟

از این رقم بگذریم، آیا ما قادر هستیم یک‌هزار موشک دقیق را در یک دقیقه رهگیری کنیم؟ به‌طور حتم پاسخ به این پرسش نه خواهد بود.

یکی دیگر از صهیونیست‌ها هم در تأیید سخنان نفر قبلی نوشت: موشک‌ها (ی مقاومت) تمامی مراکز و نقاط راهبردی اسرائیل را پوشش می‌دهند، (تأسیساتی همچون برق، تصفیه آب، بنادر، باندهای فرودگاهی هدف قرار می‌گیرند)، این موشک‌ها برد و توانمندی رسیدن به این نقاط را با دقتی قابل توجه دارند، این حملات موشکی به‌عنوان حملات افتتاحیه و آغازین انجام می‌شوند و باعث خواهند شد از کارآیی گنبد آهنین، گنبد لیزری و جنگنده‌های اف35 و نیز هواپیماهای بدون سرنشین کاسته شود، در حالی که به‌کارگیری تمامی این ابزارها هم بسیار هزینه‌بر است.

راه‌اندازی و به‌کارگیری این جنگ‌افزارها مقابل موشک‌های نسبتاً ساده شلیک‌شده بسیار هزینه‌بر است.

فرد دیگری به‌نام (ای کیو) نوشت: آقای بریک، شما چرا این‌قدر نگران هستید، در جنگ آتی ما تسلیم می‌شویم، زیاد نگران نباش، به‌یاری خدا همه چیز عالی خواهد بود، با خاخام‌ها مگر صحبت نکردی؟

بازخورد اعتراف به ناکارآمدی نیرویی هوایی اسرائیل در جنگ آتی در محافل صهیونیستی

فرد دیگری هم خطاب به ژنرال بریک نوشت: شما نظرات قابل‌تأملی را نوشتی اما بعد از شنیدن شهادت روز پنج‌شنبه گذشته نتانیاهو در دادگاه، باید به شما بگویم که تحقق نظرات شما محال است، نخست وزیر نامه‌های ارسال‌شده به دفترش را نمی‌خواند، در آنجا کسی حتی روزنامه هم نمی‌خواند.

یکی دیگر هم با عصبانیت گفت: چرا تمام مقالات منتشرشده در مورد جنگ و فروپاشی در آینده سخن می‌گویند؟ چرا هیچ‌کس نگاه مثبتی ندارد، مگر امروز توافق صلح با امارات متحده، مصر، اردن، بحرین، مغرب و سودان نداریم! (پس چرا ارزیابی‌ها به‌سوی فروپاشی است؟).

و فرد دیگری در این رابطه نوشت: راه‌حل در آن است که ما هواپیماهای پرسرعتی در اختیار داشته باشیم و در حین وقوع خطر به‌سرعت سوار آن شویم و به اروپا بگریزیم.